Gdzie jest napisane że DP jest LT w armybooku nic nie ma, chyba że to wynika z rulebooka? - ale nie moge nic znaleźć co by świadczyło że Monster Charakter jest LTZ tego co pamiętam runy można tylko na characterów będących LT, czyli DP, Smoki itp.
Rozpiski
Moderator: JarekK
Re: Rozpiski
niby dlaczego kowadłem nie można bić po oddziale składającym się z 1 unitu? nie można w bohatera celować tylko ale w spawny, charioty czy shriny można jak najbardziej.
"Nominate an unengaged enemy unit anywhere on the table. You may not target independent characters unless they (or their mounts) are LT"
A DP nie jest LT więc jest całkowicie bezpieczny od kowadła, czego nie można powiedzieć o spawnie
"Nominate an unengaged enemy unit anywhere on the table. You may not target independent characters unless they (or their mounts) are LT"
A DP nie jest LT więc jest całkowicie bezpieczny od kowadła, czego nie można powiedzieć o spawnie

"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
Zastanawiam się nad taką to nową rozpiską. Ciekaw jestem jak sprawdzą się ogry w niej.
DP nurgla -500
4lvl nurglowa domena, sword of battle, charmed shield, chaos armour, demonic fly, soul feeder, scaly skin
Exalted hero BSB tzeentcha - 234
talisman of preservation, third eye of tzeentch, GW, disc of tzeentch
Exalted hero of slaanesh - 190
enchanted shield, dawnstone, sword of might, steed of slaanesh
2x20 warriors of nurgle - 2x410
FCG, halabrdy
2xgorebeast chariot of nurgle - 2x140
6xchaos ogres of nurgle - 290
GW, muzyk i szmata
2x5 chaos warhounds - 2x40
vanguard
DP nurgla -500
4lvl nurglowa domena, sword of battle, charmed shield, chaos armour, demonic fly, soul feeder, scaly skin
Exalted hero BSB tzeentcha - 234
talisman of preservation, third eye of tzeentch, GW, disc of tzeentch
Exalted hero of slaanesh - 190
enchanted shield, dawnstone, sword of might, steed of slaanesh
2x20 warriors of nurgle - 2x410
FCG, halabrdy
2xgorebeast chariot of nurgle - 2x140
6xchaos ogres of nurgle - 290
GW, muzyk i szmata
2x5 chaos warhounds - 2x40
vanguard
Ostatnio zmieniony 4 lut 2013, o 21:34 przez crovaxus, łącznie zmieniany 2 razy.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
typowy dla mnie kowboj na ktorym dosc dlugo gram i zawsze mi sie splacal
zastanawiam sie czy nie zdjac championow z warriorow i wtedy wejdziw mi flame breath na DP jeszcze. zioniecie z sila 4 za 30 pkt jest dosc solidne 

nie myslalem o tym. jakos staram sie unikac tych flejmingow bo kazdy prawie bohater ma warda na sobie teraz, a regen nie ma tak wiele aż 

- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
a po co spamować tak forum co rusz nowymi tematami?Cylindryk pisze:Może by tak założyć nowy temat na rozpiski na nowym booku? Tak, jak jest nowy temat na pytania?
rozpiski to rozpiski, może ktoś będzie chciał zobaczyć jak grało sie ładnych kilka lat temu i nie koniecznie ma ochotę szperać w prehistorii forum

Jak narazie doszedłem do takiego pana, jest calkiem tani jak na to co robi.Chaos Lord of Tzeentch @ 380.0 Pts
Mark of Tzeentch; General; Chaos Armour
Hellfire Sword [65.0]
Soul Feeder [10.0]
Crown of Command [35.0]
Scaled Skin [20.0]
1 Disc of Tzeentch @ [0.0] Pts
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
nie opłaca się lord chaosu niestety, nie wiem czemu zmielszyli koszt DP a nie znieśli kosztu lorda
za odrobinę więcej pkt. bęsziesz miał kozaka nie do zajechania a do tego niezłomnego w CC i z Tstompem o 6S
za odrobinę więcej pkt. bęsziesz miał kozaka nie do zajechania a do tego niezłomnego w CC i z Tstompem o 6S
1500pkt:
Mag 4 pozimu, Nurgle, domena Śmierci, generał
dary: chowaniec chaosu, scaly skin
itemy: dragonhelm, dawnstone, filth mace, crown of comand
325pkt
festus, pan pijawek [190pkt]
jednostki:
5 psow z vanguardem [40]
14 Wojowników Nurgla GW
gr dowodzenia, sztandar szybokości [M5]
311 pkt
rydwan Chaosu Khorna [120]
Warshrine Tzeentha [135]
3 trolle z dodatkowymi broniami [114]
3 skullcrusherów z gr. dowodzenia, zakletymi mieczykami, [264pts]
Razem 1499p
28 modeli w armi
Mag 4 pozimu, Nurgle, domena Śmierci, generał
dary: chowaniec chaosu, scaly skin
itemy: dragonhelm, dawnstone, filth mace, crown of comand
325pkt
festus, pan pijawek [190pkt]
jednostki:
5 psow z vanguardem [40]
14 Wojowników Nurgla GW
gr dowodzenia, sztandar szybokości [M5]
311 pkt
rydwan Chaosu Khorna [120]
Warshrine Tzeentha [135]
3 trolle z dodatkowymi broniami [114]
3 skullcrusherów z gr. dowodzenia, zakletymi mieczykami, [264pts]
Razem 1499p
28 modeli w armi
Ostatnio zmieniony 6 lut 2013, o 16:35 przez DragoMir, łącznie zmieniany 6 razy.
"Walery: Niech się pan na mnie spuści
Harpagon: A teraz Jakubie, trzeba wychędożyć karocę"
Skąpiec Moliera [Slaaneshyty]
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
Król Julian z Madagaskaru
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
Nie gram w turniejach. A 3 trole i 3 crusherów wystarczy na te pts, czy zamiast warshrina dodac kilku?Khuman pisze:straszny turniej który dopuszcza lordów na 1500wywalił bym warshraina i dorzucił jeszcze jeden rydwan
"Walery: Niech się pan na mnie spuści