Pierwszy Turniej Legionu Kraków
Re: Pierwszy Turniej Legionu Kraków
Widzę że bez personalnych wycieczek i wjeżdżania na ambicję się nie da... Miała być dyskusja nad kompromisem a nie udowadnianie, czyja racja jest najmojsza...
w tym układzie ja wolę HE
...chyba żartujesz?! Bez Herosów?Sevi pisze:Szarża dwóch lanc i po sprawie
Patrzę i oczom nie wierzę?! Teraz nie mogę mieć trzech Paladynów?
Przecież Breta kurna nie ma nic więcej niż Kotr i Paladynów (skoro Lordów, Heaven, Treba i Pegazy zabraliście)!!
Ja nie wiem, czy ktoś to widzi? Czy Bretę macie w dupie, bo generalnie jest mało popularna? Imperium ma czołg do K*nędzy!!!
Przestań bo będą się z Ciebie śmiać dlatego że twierdzisz że breta jest słaba A czołg nic nie robi wszystko go zjada zwłaszcza 40 gobosówStone pisze:...chyba żartujesz?! Bez Herosów?Sevi pisze:Szarża dwóch lanc i po sprawie
Patrzę i oczom nie wierzę?! Teraz nie mogę mieć trzech Paladynów?
Przecież Breta kurna nie ma nic więcej niż Kotr i Paladynów (skoro Lordów, Heaven, Treba i Pegazy zabraliście)!!
Ja nie wiem, czy ktoś to widzi? Czy Bretę macie w dupie, bo generalnie jest mało popularna? Imperium ma czołg do K*nędzy!!!
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
wolalbym aby WE były nietknięte skoro są jedną z mocniejszych armii na ten format punktowy, a nie dodatkowo boostowane i w ramach rekompensaty rozpożyczane innym graczom. Chyba nie o to chodzi.Dydu pisze:Jak będzie 3 chętnych na moje WE, to ja chętnie pożycze od Kosy HE.
charki mam Twoje blachy od kilku miesiecy w krk ;d.. podobnie jak traye catafractusa
xYz
-
- Falubaz
Ale się zagalopawaliście w ograniczeniach Najpierw wszyscy psioczą na Euro (choć nie zagrali na nie jeszcze żadnego turnieju), a potem organizują turnieje przy których euro to pikuś. Jak wam się tak euro nie podoba to zróbcie normalne 1600 pts bez specjali charakterów i będzie odskocznia od euro, wyjdą rzeczy które należy przyciąć. A takie licytowanie się kto co ma w armii przegiętego, zamienianie się armiami żeby coś udawadniać? B!tches Plz -> Mimo wszystko w battlu ciągle jeszcze nie liczy się sama armia, ale też skill i ogranie gracza z daną armią.
+1.Bretonnian pisze:Mimo wszystko w battlu ciągle jeszcze nie liczy się sama armia, ale też skill i ogranie gracza z daną armią.
Wisła Kraków.
Po to by dobry gracz grający słabą armią miał szansę wygrać z dobrym graczem grającym mocną armią. Tzn żeby nie przegrywał bitwy na poziomie rozpiski.
Wisła Kraków.
Nie
Wisła Kraków.
Więc proszę o merytoryczne odpowiedzi w kontekscie tego posta:http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1030654
Prosze równierz o wyjaśnienie ograniczeń O&G względem ograniczeń Euro, szczególnie ostatniego drafta. Podobno się wzorowaliście.
Pozdrawiam
Prosze równierz o wyjaśnienie ograniczeń O&G względem ograniczeń Euro, szczególnie ostatniego drafta. Podobno się wzorowaliście.
Pozdrawiam
W porzadku, nikt się nikogo juz nie czepia. Odpowiesz?
Edit: Chętnie zobacze również przykład przegiętej rozpiski na magii (dowolnej armii), na 1400 pkt, przy ograniczeniach 0-2 takich samych hero, do której pocięcia niezbędne jest wprowadzenie ograniczenia "max 3 levele".
Edit: Chętnie zobacze również przykład przegiętej rozpiski na magii (dowolnej armii), na 1400 pkt, przy ograniczeniach 0-2 takich samych hero, do której pocięcia niezbędne jest wprowadzenie ograniczenia "max 3 levele".
Ostatnio zmieniony 5 lut 2013, o 23:48 przez Fluffy, łącznie zmieniany 1 raz.
Które pytania są takie same? Te na które nie odpowiedziałeś?
40 goblinow hw sh z siatkami i FCG jest giętym i mocniejszym blokerem niz 30 dwarfow hw ha sh FCG? Daj przykład starcia z przeliczeniem statystycznym.
Pozdrawiam
Ps: prosiłbym jeszcze o przykład konkretnej, przegiętej rozpiski O&G na 1400 pkt i ograniczenia ostatniej ciupagi, która na tyle łamie system, ze potrzebne są Wasze dodatkowe ograniczenia.
To po co zapis o wliczaniu grzybów?1) Na ostatnim turnieju widziałem tylko rozpiski z 1 szamanem, O'n'G mogą wygenerować max 3 kości, jeden szaman może max 1 i rzucić może max 2 czary 1 generuje + 2 grzyby = 3. W którym miejscu przycięta jest magia i grzyby?
Po co jest globalne ograniczenie 3 hero? Daj przykład giętej rozpy, z ograniczeniem "max 2 takich samych hero"2) Od 3 dni jest 4 hero
Daj przykłąd rozpy na 1400 pkt w kontekscie ograniczenia "max 2 takich samych hero", która "gnie system" i trzeba ciąć do 3 lev.3) 3 lvl bo magia jest gięta na małe pkt, a 3 lvl pozwalaja poczarować ale nie gną systemu.
4) 30 modeli bo uważam, że smieciowy klocek blokujący 1/4 armii przeciwnika przez 3-4 tury to przegięcie, a 30 modeli sprawi, że dalej możan zablokować LT, kawe ale nie na całą bitwe.
40 goblinow hw sh z siatkami i FCG jest giętym i mocniejszym blokerem niz 30 dwarfow hw ha sh FCG? Daj przykład starcia z przeliczeniem statystycznym.
To po co ograniczenie?(Na ostanim turnieju na 1600 nie widziałem ani jednego odziału 30+, więc smiem twierdzić ze na 1400 też nie zobacze.)
Ostatni turniej wygrałeś WE w cuglach. Teraz jeszcze pociałeś wszystkie armie. Na jakiej podstawie WE +100 pkt?Wood Elves: +100 pkt; Max 35 modeli z zasięgiem 20“+
Więc dyskutujmy.Prosze o merytoryczną dyskusję a nie, z tym przegrałem ostatnio na małe pkt to trzeba to przyciac.
Pozdrawiam
Ps: prosiłbym jeszcze o przykład konkretnej, przegiętej rozpiski O&G na 1400 pkt i ograniczenia ostatniej ciupagi, która na tyle łamie system, ze potrzebne są Wasze dodatkowe ograniczenia.