8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi
Moderator: JarekK
Re: 8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi
A ja tam uważam, że Pan Groszek to ziom z zasadami i szacuneczek musi być 

Phi, wazelina!Eldritch pisze:A ja tam uważam, że Pan Groszek to ziom z zasadami i szacuneczek musi być

Jeżeli model ma zarówno tarczę, jak i halabardę i dostanie z czaru z Metalu, to liczy sie ten lepszy pancerz, czy gorszy?
"Walery: Niech się pan na mnie spuści
Harpagon: A teraz Jakubie, trzeba wychędożyć karocę"
Skąpiec Moliera [Slaaneshyty]
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
Król Julian z Madagaskaru
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
Czy frenzy daje dodatkowe uderzenie z uderzeń rydwanu? Tak sie zastanawiam, który mark najlepiej pasuje na gorebeast chariot? I Slaaneshowi mówię nie 

Nie, frenzy daje +1 do statystyki Atak, impakty pod to nie podchodzą.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Z rzeczy na temat może.... na czym w końcu stanęło.... DP rzuca na atrybut po udanym cascie czy tylko po tym jak czar wejdzie (nie jest dispellowany)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
-
- Chuck Norris
W opisie lore aribiute jest wpisane "successfully" cast oraz dopisek, że rozpatrz rzut po wprowadzeniu do gry efektu czaru, chyba dispel uniemożliwia wprowadzenie efektu do gry co za tym idzie nie ma kiedy rzucić tą kością.
Dokładny zapis:
Dokładny zapis:
When a spell from lore of Nurgle is successfully cast, roll D6 AFTER resolving the spell's effect(s). On roll 6 .......
Jak dokładnie działa potek Festusa? Czy może np. dać go komuś ze swojego oddziału, kto akurat walczy w pojedynku?
Wlewasz lub pijesz na początku każdej fazy CC, w model w BtB.
Pijąc odzyskujesz Wounda, wlewając jest test d6+ niemodyfikowana siła, jak Festus ma wieej lub tyle samo przeciwnik dostaje d3 woundów.
Pijąc odzyskujesz Wounda, wlewając jest test d6+ niemodyfikowana siła, jak Festus ma wieej lub tyle samo przeciwnik dostaje d3 woundów.
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.
Character z Markiem nie może wejść do oddziału z innym Markiem.
Character bez Marka może wchodzić do dowolnego oddziału (oprócz Pendant of Slaanesh, Blasted Banner i Banner of Rage)
Nie można wejść też Nurgleowym herosem do oddziału bez marka z herosem slaanesha.
Edit: Poprawione
Character bez Marka może wchodzić do dowolnego oddziału (oprócz Pendant of Slaanesh, Blasted Banner i Banner of Rage)
Nie można wejść też Nurgleowym herosem do oddziału bez marka z herosem slaanesha.
Edit: Poprawione
Ostatnio zmieniony 6 lut 2013, o 13:21 przez trikk, łącznie zmieniany 3 razy.
Release the Przemcio!
Wydaje mi się iż bohater bez marka może sobie bezkarnie wchodzić do dowolnego oddziału, niezależnie od piętna na oddziale i od ilości markowych/lub nie mark./ bohaterów w oddziale.
Heretic pisze:A swoje urodziny obchodzisz? Pewnie tak. Co za hipokryzja!!!elektron pisze: Jestem przeciwnikiem świąt związanych z porażkami,
na pewno jest cytat
do tego bedzie prosciej jak wkleicie

Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
@misha
"A character with a Mark of Chaos cannot join a unit that has a different MoCh. A character with a MoCh cannot join a unit that has already been joined by a character that has a different MoCh" p.24
Jak bohater/lord nie ma żadnego MoCh, to powyższe zapisy nie mają zastosowania - moim zdaniem.
"A character with a Mark of Chaos cannot join a unit that has a different MoCh. A character with a MoCh cannot join a unit that has already been joined by a character that has a different MoCh" p.24
Jak bohater/lord nie ma żadnego MoCh, to powyższe zapisy nie mają zastosowania - moim zdaniem.
Heretic pisze:A swoje urodziny obchodzisz? Pewnie tak. Co za hipokryzja!!!elektron pisze: Jestem przeciwnikiem świąt związanych z porażkami,
Oczywiście nie mają, bezmarkowcy mogą śmigać gdzie chcą (z wyjątkiem oddziałów z Pendant of Slaanesh, Banner of Rage i Blasted std)
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Czy jest jakiś sens efektu 3(EvilEyeball)na Nowym EotG?Bo jak sądze nie mamy dalej żadnej broni strzelającej np.na Lorda:/
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Skorzysta z tego teoretycznie jednie champion maruderów konnych (javelin lub throwing axe)
Czyli bezmarkowy nie może dołaczyć do oddziału skulli ze sztandarem dającym szał, tak?
Czy w tej edycji mozna miec zwój rozproszenia i jeszcze jakieś arkano na 1 magu?
Czy w tej edycji mozna miec zwój rozproszenia i jeszcze jakieś arkano na 1 magu?