Girls und Panzer
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Infernal Puppet
- Masakrator
Girls und Panzer
Wytwory Japońskich umysłów chyba nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać.
http://www.kreskoweczki.pl/girls-und-panzer/
Wyobraźcie sobie mianowicie World of tanks przerobiony na anime . Szaleństwo ? Gorzej, to prawda . Wyobraźcie sobie anime bazujące na idei, że w żeńskich szkołach jako jeden z przedmiotów jest nauczona jazda czołgiem, jako tradycyjna sztuka walki, mająca ukształtować dziewczęta na idealne żony. Główna bohaterka - Micho, przenosi się właśnie do innej szkoły by styczności z tym przedmiotem uniknąć, a jak się łatwo domyślić, będzie zupełnie na odwrót . Dodatkowo niedługo rozpocznie się turniej narodowy jazdy czołgiem, a szkoła Orari będzie grać w nim o stawkę sporo większą niż tylko o miejsce w rankingu .
Jak widać już założenia fabularne są kosmiczne, a wierzcie mi, oglądanie tego jest naprawdę ciekawe. Już same postacie bohaterek są świetne. O ile drużyna pzkwf VI głównej bohaterki jest jeszcze w miarę normalna, to naprędce tworzonej brygady to zbiór orginalów. Jest Stug z załogą stylizującą się na postacie historyczne ( np. Erwin Rommel, czy Juliusz Cezar ), jest M3 obsadzony 6 słodkich pierwszorocznych nowicjuszek, jest samorząd szkolny z 38(t), i sporo innych barwnych postaci.
A to tylko jedna z szkół, bo w starciach przecież trzeba z kimś walczyć. Są szkoły stylizowane więc na faszystowskie włochy, 3 rzeszę, USA, czy moi ulubieńcy - "Pravda" a'la USRR. Wierzcie mi, ale oglądanie ich w boju to prawdziwa radość. A widok masy T-34 sunących przez śnieg przy melodii "katiuszy" to coś przepięknego.
Cóż, więc mogę rzec, zobaczcie to sami, bo słowami ciężko oddać to co się tam na ekranie czasami dzieje.
http://www.kreskoweczki.pl/girls-und-panzer/
Wyobraźcie sobie mianowicie World of tanks przerobiony na anime . Szaleństwo ? Gorzej, to prawda . Wyobraźcie sobie anime bazujące na idei, że w żeńskich szkołach jako jeden z przedmiotów jest nauczona jazda czołgiem, jako tradycyjna sztuka walki, mająca ukształtować dziewczęta na idealne żony. Główna bohaterka - Micho, przenosi się właśnie do innej szkoły by styczności z tym przedmiotem uniknąć, a jak się łatwo domyślić, będzie zupełnie na odwrót . Dodatkowo niedługo rozpocznie się turniej narodowy jazdy czołgiem, a szkoła Orari będzie grać w nim o stawkę sporo większą niż tylko o miejsce w rankingu .
Jak widać już założenia fabularne są kosmiczne, a wierzcie mi, oglądanie tego jest naprawdę ciekawe. Już same postacie bohaterek są świetne. O ile drużyna pzkwf VI głównej bohaterki jest jeszcze w miarę normalna, to naprędce tworzonej brygady to zbiór orginalów. Jest Stug z załogą stylizującą się na postacie historyczne ( np. Erwin Rommel, czy Juliusz Cezar ), jest M3 obsadzony 6 słodkich pierwszorocznych nowicjuszek, jest samorząd szkolny z 38(t), i sporo innych barwnych postaci.
A to tylko jedna z szkół, bo w starciach przecież trzeba z kimś walczyć. Są szkoły stylizowane więc na faszystowskie włochy, 3 rzeszę, USA, czy moi ulubieńcy - "Pravda" a'la USRR. Wierzcie mi, ale oglądanie ich w boju to prawdziwa radość. A widok masy T-34 sunących przez śnieg przy melodii "katiuszy" to coś przepięknego.
Cóż, więc mogę rzec, zobaczcie to sami, bo słowami ciężko oddać to co się tam na ekranie czasami dzieje.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Obejrzałem chyba tylko 1 odc, ale to tylko dla Katiuszy w ich wykonaniu
z anime to najlepiej hentai wychodziło
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
obejrzałem I odcinek - to jest totalnie poyebane.... zabierzcie to odemnie wolę swoje kucyki.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Pierwsze odcinki to jeszcze meh . Dopiero potem, jak już zaczynają się w to bawić na poważnie, zaczyna się zabawa. Na razie obejrzałem wszystko co się dało i czekam na 2 sezon - jestem bardzo ciekaw jak scenarzyści rozwiążą starcie z niemieckim plutonem egzekucyjnym black fotrest peak-u .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Dokładnie.Gokish pisze:To jest głupie i genialne w jednym
Jednakże nie mogę zrozumieć czym kierowali się twórcy tego anime wyposażając te dziewczynki w normalny rozmiar biustu... (normalny: znaczy się dostosowany do wieku i nie większy od głowy każdej z bohaterek - czyli dla większości anime - nienormalny )
- Infernal Puppet
- Masakrator
Bo to anime, a nie jakiejś echii, czy hentai . Bohaterki akurat wyglądają spoko i od strony animacji i stylizacji.
Jakie bohaterki? Tanki tu się liczą i nawet coś kminią tymi tankami faaajneInfernal Puppet pisze:Bo to anime, a nie jakiejś echii, czy hentai . Bohaterki akurat wyglądają spoko i od strony animacji i stylizacji.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Infernal Puppet
- Masakrator
Wszystkie maszyny ktoś musi obsługiwać, ale przyznam ci rację, ze kminy z czołgami są niezłe, szczególnie ze Stugiem, moja ulubiona drużyna .
No, obejrzałem jeden odcinek (ten, w którym jedna z załóg spanikowała i uciekła z czołgu, 5 chyba) i powiem, że liczyłem na coś bardziej spektakularnego. Żadnej ostrej amunicji, więc chyba seria obędzie się bez ofiar w ludziach, jak nawet sprzęt zbytnio nie ucierpiał. Ale przynajmniej poziom absurdu był zadowalający.
fuuuuuuuuuuuuuu miesiąc na następne odcinki mam czekać? co to kur...... ma być?
okej OVA 1 rekompensuje czekanie
okej OVA 1 rekompensuje czekanie
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Infernal Puppet
- Masakrator
Oj tam, na trzeci sezon MLP czekaliśmy 6 miesięcy i się doczekaliśmy, miesiąc to przy tym pikuś .
A OVA, jak to OVA, są miłymi czasoumilaczami. 22 lutego ma być kolejny, są już trailery na necie.
A OVA, jak to OVA, są miłymi czasoumilaczami. 22 lutego ma być kolejny, są już trailery na necie.