Leśniaki kontra Stary Świat - czyli relacje z turniejów

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Re: Leśniaki kontra Stary Świat - czyli relacje z turniejów

Post autor: oczko »

prawdopoeobnie chodzi o to, że tylko dwóch bohaterów może wziąść look outa od dwellersów, a reszta musi zdawać. u Skavenów zazwyczaj w ooddziale z dzwonem jest ich więcej niż dwóch
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Laik nie odpowiadaj na to pytanie [-o< :P
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

skoro nie Laik ;) - jest tak jak prawi oczko
xYz

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie - przy walnięciu dwellersami w dzwon dzwon testuje na swojej S, a seer na swojej. Nie ma jednego testu jak dotychczas tylko dwa. Nie mieszajcie eurocompa z FAQ GW
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Jankiel pisze:Nie - przy walnięciu dwellersami w dzwon dzwon testuje na swojej S, a seer na swojej. Nie ma jednego testu jak dotychczas tylko dwa. Nie mieszajcie eurocompa z FAQ GW
W perspektywie grania euro do września ma to naprawdę niewielkie znaczenie.
xYz

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Jankiel pisze:Nie - przy walnięciu dwellersami w dzwon dzwon testuje na swojej S, a seer na swojej. Nie ma jednego testu jak dotychczas tylko dwa. Nie mieszajcie eurocompa z FAQ GW

Dlatego Dwellersy w kloc z dzwonem to teraz bedzie podstawa, 50% szans na zabicie szaraczka :)

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Gremlin pisze:
W perspektywie grania euro do września ma to naprawdę niewielkie znaczenie.
Jak dla mnie jest ogromna różnica pomiędzy seerem który ginie na 6 i seerem który ginie na 4+.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Gremlin pisze:W perspektywie grania euro do września ma to naprawdę niewielkie znaczenie.
Zabicie najważniejszego modelu w armii na 4+ ma niewielkie znaczenie? :-s Jedna IF i sytuacja może się zmienić o 180'.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

To nie musi byc IFka, SK maja scdolla tylko 1... w dodatku na nowym drafcie SK nie beda mialy PS wec nic tak WE nie boli.
Gremliin mial zapewne na mysli ze de facto do wrzesnia FAQ GW i Euro comp beda uzywane na wszystkich turniejach prawie..n
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Jak teraz patrze, to kurde miales calkiem fest paringi, gdzie nie strzelisz tam byly punkty ^^. Ciekawi mnie jeszcze co Gremlin rozwalil.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

a w ilu armiach jest problem ze strzelaniem?

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

no z empire i troche bretka
Obrazek

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

1 bitwa baj 15:5
2 bitwa Ripley - EMP, 9:11
3 bitwa Karlee EMP, 12:8, kostki wygrały
4 bitwa Manfred CHD, 8:12
5 bitwa Zelig DE, 16:4

60 punktów z bitew, 31 miejsce. mało gram i popelnialem sporo bledow, ale udalo sie miec wiecej pkt niz polowe. brawo chłopaki za dobre wyniki!
gralem rozpiska Tomka Tutaja, mysle, ze alter z bow of loren i strzalkami bez sejwa mialby wiecej roboty. teraz wydaje mi sie, ze jest bardziej uniwersalny.
mam nadzieje, ze widzimy sie we Włoclawku! :)
milym akcentem jest to, ze chyba nie bylo zadnego mirroru WE vs WE :D za to w ostatniej bitwie gralem obok Pasiaka, a Gremlin obok Tomka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Bardzo ładnie panowie, gratulacje!! :)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Tutajec pisze:no z empire i troche bretka
no właśnie - w imperium jest czołg i 8 demiśków problematycznych - z czołgiem nic nie zrobię ale demiśki tak na zupełną pałę nie mogą iść - pozostałe 1600-1800 punktów jest do zawalczenia.
z bretką sprawa wygląda znacznie lepiej - 2+ to znacznie słabszy save, KB działa na wszystko jak należy, S4 robi różnicę, mam komfort pierwszej tury - nie nazwałbym tego paringu słabym :wink:

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

slabym nie ale nie jestem chyba najlatwiejszym. tez lubie bretke wlasnie dlatego jak zauwazyles ze jest pierwsza tura. co do empire to wlasnie to jest najgorsze do demisiow slabo sie strzela a na czolg to masz czym go zatrzymac, pytanie czy nie zabiera ci to zbyt duzo czasu i punktow
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Panowie przestańcie tak cisnąć bo odbiorą nam te dodatkowe punkty, limity na łukach itp. :D :D
Ale naprawdę jestem pod wrażeniem wyników... Aż serce się raduje. :)

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Zaraz tam punkty... pewnie będzie:
Treeman 0-1
Glade Guard bow count as 2

:mrgreen:

A tak szczerze to wielkie gratulacje i czekam na raporty szczegółowe :twisted:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Tutajec pisze:slabym nie ale nie jestem chyba najlatwiejszym. tez lubie bretke wlasnie dlatego jak zauwazyles ze jest pierwsza tura. co do empire to wlasnie to jest najgorsze do demisiow slabo sie strzela a na czolg to masz czym go zatrzymac, pytanie czy nie zabiera ci to zbyt duzo czasu i punktow
najlepiej zatrzymać czołg driadami - szarża driad w czołg - moja tura stoimy, tura gracza imperialnego - spada 4-5 driad, łamią się on nie goni, traci turę, w mojej driady się zbierają i czołg zatrzymany na turę, punktów straconych nie ma, czasem się nawet uda powtórzyć manewr, wrzucić regrowtha albo w lesie go złapać - czołg mało robi.

ODPOWIEDZ