hmmm mieliscie 7 graczy... ja bym tam was zdyskwalifikowal xDHrabia Duuku pisze:
Ja EW(5xlance 4xpegazy)
Niedballo EW (9xlance 1xpegazy)
Karol Lizaki (Slann)
Kotlet WE (duża magiczka)
Szczur/Tigerius/Balcer(Chaos khorna)
I po DMP-relacje
sam jesteś niewolnik jakbym nimi uciekł to bym poszedł drugim klockeim- miałem tam dwa jeszcze i 2 tury więc bym doszedł a nawet jeśli nie to co by to zmieniło ten jeden ptk na pewno nic z miejscami lub z czymś innym...Nehan pisze:wygrałbym wtedy 11-9, bo bym miał jeszcze ćwiartkę!!
... niewolniku
(aha i 3 bolce zawaliłem Ci- zabiłem ten jeszcze co zawsze trafiał...

turniej imho przedni
niezsmak pozostaje po rozlosowaniu pierwszych druzyn kiedy ktos powiedzial komus ,ze z kims nie bedzie gral itditd
calkiem niezle miejsce jak na druzyne powstajaca na 3 dni przed dmp
podziekowania i pozdrowki dla wszystkich z ktorymi gralem
niezsmak pozostaje po rozlosowaniu pierwszych druzyn kiedy ktos powiedzial komus ,ze z kims nie bedzie gral itditd

calkiem niezle miejsce jak na druzyne powstajaca na 3 dni przed dmp
podziekowania i pozdrowki dla wszystkich z ktorymi gralem
Ehh a nie wydaje ci sie że rzucenie na 4 kościach na ovveruna mniej niż 8 !!!!! to nie pech?? Przeciez wtedy wbiłbym sie w ten duży oddział Coldów i mógłbym nabić z 2 rany spokojnie. A i tak nie wiem czy byłby fear outnumber (+3 cr za bsb, sztandar i z tego co pamietam 1 rana do twoich 3-4 ran i boku + banner= coś blisko remisu) no ale było mineło :/ 

Co do bitwy Jankiela z Niedbałem to jak zrobiliśmy sobie z Buszmenem przerwe, żeby popatrzeć jak idzie na innych stołach, to rzuciło mi się w oczy, żę 4 pegazy stały w kombacie z 5 DR i to z tego co wiem (co prawda nie przyglądałem się dokładnie więc nie dam za to glowy) dość długo, co zablokowało Patrykowi 3 lance i to w dość ważnym miejscu.
Nie mówie, że to fart bo nie znam szczegółów tej sytuacji, ale nie wyobrażam sobie DR które stoją tyle czasu w kombacie z pegazami.
Nie mówie, że to fart bo nie znam szczegółów tej sytuacji, ale nie wyobrażam sobie DR które stoją tyle czasu w kombacie z pegazami.
Karol J pisze:Co do bitwy Jankiela z Niedbałem to jak zrobiliśmy sobie z Buszmenem przerwe, żeby popatrzeć jak idzie na innych stołach, to rzuciło mi się w oczy, żę 4 pegazy stały w kombacie z 5 DR i to z tego co wiem (co prawda nie przyglądałem się dokładnie więc nie dam za to glowy) dość długo, co zablokowało Patrykowi 3 lance i to w dość ważnym miejscu.
Ja tam się odbijam ostatnio pegazami od 5-tek jazdy... żadna nowość

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!

Stali trzy tury combatu. Ja szarżowałem i statystycznie pierwszą rundę wystałem, w drugiej niestety też, choć powinienem zginąć, co rozpieprzyło mi początkowy plan, bo powinienem mieć czystą szarżę przez pegazy w lancę. A tu niespodzianka i ostatni DR zginął dopiero w mojej turze hth.4 pegazy stały w kombacie z 5 DR i to z tego co wiem (co prawda nie przyglądałem się dokładnie więc nie dam za to glowy) dość długo, co zablokowało Patrykowi 3 lance
Jak się ma 10 ld i bsb to można duzo wystaćale nie wyobrażam sobie DR które stoją tyle czasu w kombacie z pegazami

Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Wartości oczekiwane to:Jankiel pisze:Jak się ma 10 ld i bsb to można duzo wystać
0,75 rany z raiderów
3 rany z pegazów.
Pegazy mają sztandar przewagę i 2-3 rany więcej. Czyli o 4,5 na 6 z przerzutem niby są 2/3, ale na 5 już jest poniżej 1/2.

Zostawiałem śpiwór na głównej sali gdzie były rozgrywane bitwy. Śpiwór był w stylu moro. Jeżeli śpiwór się znalazł prosze o kontakt na mariuszmegger@go2.pl