Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Re: Pytania i odpowiedzi
Są armie przeciw którym dołożyłbym jeszcze sobie ze 3-4 działa najchętniej A jak dzida miałaby sie nie przydać to można jej nie brać wtedy i tyle
Witajcie
Pytałem na forum ogólnym ale tam chyba nikt nie zna odpowiedzi.
Czy Valten II może użyć przerzutu z BSB podczas testu Ld na wskrzeszenie się?
W jakich przypadkach nie może w ogóle próbować się wskrzesić?
Pytałem na forum ogólnym ale tam chyba nikt nie zna odpowiedzi.
Czy Valten II może użyć przerzutu z BSB podczas testu Ld na wskrzeszenie się?
W jakich przypadkach nie może w ogóle próbować się wskrzesić?
OK wszystko jasne dzięki.Waldi pisze:"Howerever, other characters in the unit do not gain the Hatred special rule"medzik pisze:Mam pytanko czy Heatred z Priesta działa na bochaterów znajdujących się w tym oddziale co Priest?
str. 36
Army book twierdzi, że nie
@medzik: masz skrot zasad spec w dziale, po co pytasz o takie rzeczy, wystarczy wejsc w odpowiedni temat; skrot pisalem w oparciu o AB, i malo co jest uciete z pelnego zapisu
Errata do Imperium:
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... UARY13.pdf
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... UARY13.pdf
Q: Do a Warrior Priest’s Righteous Fury and Battle Prayers affect
his unit’s mounts? (p36)
A: No.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
masz rację, działa na bohaterów, skrót robiłem z czystego AB, bez oblukania errat, dzięki za uwagę jak macie jakieś zastrzeżenia co do skrótu, to podawajcie w tym temacie, wyedytuję post z zasadami zgodnie z erratami/błędami itp.medzik pisze:Ok to jeszcze jedno, w erracie stoi, że hate z ołtarza działa na postacie, natomiast helion pisze, że nie, gdzie jest prawda?
ma być w każdym dziale, ale Imperialny chyba należy do prekursorów
- terorystaxxl
- "Nie jestem powergamerem"
Czy z zasady Accusation wh ma przerzuty trafień też przy strzelaniu czy tylko w cc?
Imperium
Włocławek
Włocławek
Pojęcia tokena w RB nie ma. Jest za to pojęcie modelu załoganta. Model można wysnajperować. Tyle. Ale posługuję się polskim RB, więc światło prawdy może być inne.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony