Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Tak na wszystkie pytania
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Zapomniałeś dodać jeszcze, że można dać klątwę z Beasta co daje nam kolejne -1Schalazar pisze:No i oczywiście do tego jako wisienka na szczyt tortu -1 za długi zasięg
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Skrócony Rulebook ma błędy, szczególnie polski i to w takich miejscach, w których ja bym nawet nie pomyślał, że można zrobić błąd... Ja mam dużą książkę, kupiłem za 100 zł, więc nie wyszła mnie jakoś ultra-drogo a wydana jest pięknie, więc warto.
Pytanie o Glade Guard - tak nasz najukochanszy oddzial najpotezniejszy i najtanszy oddział!
Czy jest jakis sposob by ktorykolwiek z bohaterow dolaczyl do tego oddzialu i by caly oddzial nie stracił fasta ?
i od razu drugie pytanie: Czy wcielajac bohatera w wild rideros, rowniez wild ridersy traca fasta?
Czy moze przeoczylem zasade ze wszystkie kunie elfow maja fasta
Czy jest jakis sposob by ktorykolwiek z bohaterow dolaczyl do tego oddzialu i by caly oddzial nie stracił fasta ?
i od razu drugie pytanie: Czy wcielajac bohatera w wild rideros, rowniez wild ridersy traca fasta?
Czy moze przeoczylem zasade ze wszystkie kunie elfow maja fasta
glade guardzi nie mają fasta
glade ridersi mają - może o nich chodzi, elven steedy mają zasadę fast cavalery więc bohater na elven steedzie dołączając do glade ridersów zachowuje im zasadę fast cavalery.
glade ridersi mają - może o nich chodzi, elven steedy mają zasadę fast cavalery więc bohater na elven steedzie dołączając do glade ridersów zachowuje im zasadę fast cavalery.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Glade Guards - łucznicy. Piechota.
Glade Riders - lekka kawaleria.
Wild Riders - lekka kawaleria, która jest ITP (Immune to psychology)
Bohaterowie z WIld Rider kindred, a także i jakikolwiek bez (mag/noble), nie tracą zasady "fasta" o ile jeżdzą na koniku, gdyż koniki lesnych elfów same z siebie maja ta zasadę. Niemniej jednak jeżeli wrzucisz do WR gościa na jeleniu, swoja zasade tracą - nie mogą robić vanguarda.
Glade Riders - lekka kawaleria.
Wild Riders - lekka kawaleria, która jest ITP (Immune to psychology)
Bohaterowie z WIld Rider kindred, a także i jakikolwiek bez (mag/noble), nie tracą zasady "fasta" o ile jeżdzą na koniku, gdyż koniki lesnych elfów same z siebie maja ta zasadę. Niemniej jednak jeżeli wrzucisz do WR gościa na jeleniu, swoja zasade tracą - nie mogą robić vanguarda.
xYz
- Jacek_Azael
- Masakrator
- Jacek_Azael
- Masakrator
Siema, powoli wracam do leśniaków i chciałbym zapytać się Was co moge zrobić tym co mam:
40 Glade Guardsów
12 Driad
8 Wardancerów
8 Glade Ridersów (w planach konwersja na WR)
Maga
Orła
czego mi jeszcze trzeba? z tego co zauważyłem to niby Treeman jest tym, czego mi braknie. BSB się znajdzie.
czy taki typek przejdzie jako treeman? http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1880011
czy może w ogóle lepiej poczekać na nowy AB?
40 Glade Guardsów
12 Driad
8 Wardancerów
8 Glade Ridersów (w planach konwersja na WR)
Maga
Orła
czego mi jeszcze trzeba? z tego co zauważyłem to niby Treeman jest tym, czego mi braknie. BSB się znajdzie.
czy taki typek przejdzie jako treeman? http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1880011
czy może w ogóle lepiej poczekać na nowy AB?