Poradnik poczatkujacego lizaka
Moderator: Ziemko
Re: Poradnik poczatkujacego lizaka
Czemu nikt nie gra na razordonach? Nie opłacalne?
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
Nie uciekają, a jedyny sposób, żeby się spłaciły do chyba jakiś combat. Ze strzelania są słabę. Srednio z oddziału 3 jest 21 strzałek (wiem, że to nieparzysta liczba) na 4 plus trafia jakieś 10 bo masz pecha, 5 przebija i przeciwnik spokojnie savuje 2. Więc gratuluje właśnie oddziałem za 225 punktó zadałeś 3 rany.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Normalnie stosujesz wszystkie modyfikatory.
Trubas pisze:Jedyny post, który wniósł coś do tematu! Brawo dla tego kolesia!Aron_Banalny pisze:dziś byłem na praktykach, a potem odwiedziłem dziadka. zjadłem u Niego zupę. oglądaliśmy jaka to melodia wydabla bla bla bla bla bla bla Grimgor bla bla bla bla Banialuki bla bla nie mieścisz dwóch bla bla bla Lordów
owszem. I nie ma problemu jak oszczep robi za broń ręczną, bo to idzie wytłumaczyć, za to jest problem jak próbujesz wytłumaczyć, że plujka robi u Ciebie za tarcze;)Dargor pisze:Oszczep według RB jest traktowany jako HW także myślę że nie powinno być problemów...
Jak do nich pójdziesz, a ktoś umie grać wood elfami to nie da Ci dojść do kombata tylko będzie biegał w koło ciebie i strzelał... a ta armia biega i strzela znacznie lepiej... musisz go czarami zmusić, żeby podszedł i wystawił się
z bretką kluczem do nie dostania maski (bo remis z bretką to już wygraną) jest jak najszybsze pozbycie się pegazów
z bretką kluczem do nie dostania maski (bo remis z bretką to już wygraną) jest jak najszybsze pozbycie się pegazów
- JungleJack
- "Nie jestem powergamerem"
Fajnie wygląda.
Ja grałem na 2 stedziach i magii życia. Pitki i słoneczka da się przeżyć bo mamy dobrą antymagię. Katapulty w miarę też, bo są dość niecelne. Ale z armatami jest przesrane i nic się nie da z tym zrobić. Natomiast stedzie świetnie blokują praktycznie wszystko. W razie problemów można się uleczyć a w ostateczniości +2/4 T praktycznie uodparnia stegadona na rany w walce. No i ten stubborn na 10Ld Na nowe euro gdzie ogry będą bez blastera a imperium z jedną armatą można się pokusić o taką zabawę ze stedziami.