Magia Slaanesha
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Magia Slaanesha
Czar nr 2, czyli popularne "slaaneshowe frenzy".
- czy czar może być rzucony na jednostkę więcej niż 2 razy i czy daje to kumulujący efekt (hity, czy też jakieś podwójne frenzy ??)
- gdzieś czytałem taką bzdurę, że jakoby rzucenie frenzy na jednostkę, która ten czar ma na sobie daje kolejne d6 hitów (czyli d6, 2d6, 3d6 itd.) -> czy to prawda (bo to bzdura w sumie jest moim zdaniem)
Czar nr 3, czyli "iluzja"
- czy są jakieś zasady wg. których jednostka/model ma się do wyznaczonego punktu udać ?? Czy musi tam dotrzeć środkiem jednostki, czy dowolnym krańcem/częścią ??
- jak się ma ten czar do jednostek uciekających ?? Czy jak się nie zbiorą i działa na nie ten czar to czy uciekają w kierunku markera ?? Czy flee muszą deklarować w kierunku markera, czy też normalnie ??
- jeżeli iluzja leży na linii możliwej szarży na jakąś jednostkę, ale marker jest przed "celem" szarży, to czy można taką szarżę normalnie wykonać, czy też jednostka rusza się do markera i osiąga ten punkt i nie szarżuje dalej ??
Czar nr 4, czyli "klepanie po oddziale"
- czy kolo na smoku klepie smoka ?? czy też nie ma efektu ??
- czy czar może być rzucony na jednostkę więcej niż 2 razy i czy daje to kumulujący efekt (hity, czy też jakieś podwójne frenzy ??)
- gdzieś czytałem taką bzdurę, że jakoby rzucenie frenzy na jednostkę, która ten czar ma na sobie daje kolejne d6 hitów (czyli d6, 2d6, 3d6 itd.) -> czy to prawda (bo to bzdura w sumie jest moim zdaniem)
- czy są jakieś zasady wg. których jednostka/model ma się do wyznaczonego punktu udać ?? Czy musi tam dotrzeć środkiem jednostki, czy dowolnym krańcem/częścią ??
- jak się ma ten czar do jednostek uciekających ?? Czy jak się nie zbiorą i działa na nie ten czar to czy uciekają w kierunku markera ?? Czy flee muszą deklarować w kierunku markera, czy też normalnie ??
- jeżeli iluzja leży na linii możliwej szarży na jakąś jednostkę, ale marker jest przed "celem" szarży, to czy można taką szarżę normalnie wykonać, czy też jednostka rusza się do markera i osiąga ten punkt i nie szarżuje dalej ??
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
@2 - prawda.Scimitar pisze:Czar nr 2, czyli popularne "slaaneshowe frenzy".
@3 - nie ma zasad.
Dotyczy voluntary movement.
Jaśli dojdziesz do markera-jesteś wolny. Na pewno możesz się ruszać.
Próby zadeklarowania szarży w fazie ruchu nie polecam. Chyba, że nad morzem jacyć strasznie spokojni gracze teraz są.
@4. Nie klepie. Możesz go zmusić do strzelenia z łuku.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Hmm, czyli to co widziałem kiedyś jakiegoś FAQa do czaru z Frenzy to prawda ?? Bo mi nieco zalatuje Erratą
To jak - mam frenzy x2 (coś jak Death Frenzy ??).
Bo moim zdaniem to się do uściślenia nadaje, no bo niby jak dać czemuś frenzy skoro frenzy mają już ?? I gdzie tam w opisie jest kumulacja efektów ??
Ale mniejsza o to - czyli działa to jak 2x Frenzy (+2 ataki, 2d6 hitów), 3x frenzy (+3 ataki, 3d6 hitów). To istotne, bo chcę wiedzieć jak z tego korzystac fajnie

Bo moim zdaniem to się do uściślenia nadaje, no bo niby jak dać czemuś frenzy skoro frenzy mają już ?? I gdzie tam w opisie jest kumulacja efektów ??
Ale mniejsza o to - czyli działa to jak 2x Frenzy (+2 ataki, 2d6 hitów), 3x frenzy (+3 ataki, 3d6 hitów). To istotne, bo chcę wiedzieć jak z tego korzystac fajnie

Q. Can a unit be affected by the Slaanesh spell Luxurious Torment
several times, thus suffering additional damage at the start of
each turn?
A. Yes.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team (Online Q&A on the
Games Workshop Warhammer Forum)
jedno frezny kilka hitow... to nie totolotek zeby sie frezny kumulowalo
Q. Does Luxurious Torment effect mounts?
A. No.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team (Online Q&A on the Games Workshop Warhammer Forum)
ja mam tylko pytanie czy powyzsze mam brac jako, ze steedy nie dostaja dodatkowego ataku? (bo po pkonikach juz sam nie wiem.. ale chyba ta czesc jest juz nie wazna...)
several times, thus suffering additional damage at the start of
each turn?
A. Yes.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team (Online Q&A on the
jedno frezny kilka hitow... to nie totolotek zeby sie frezny kumulowalo

Q. Does Luxurious Torment effect mounts?
A. No.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team (Online Q&A on the Games Workshop Warhammer Forum)
ja mam tylko pytanie czy powyzsze mam brac jako, ze steedy nie dostaja dodatkowego ataku? (bo po pkonikach juz sam nie wiem.. ale chyba ta czesc jest juz nie wazna...)
Ehh, czy w takim razie to jest jakoś aktualne, bo koniki to napewno.
W każdym bądź razie to jakaś bzdura jest - no bo co - czar to Frenzy + hity, więc albo się oba dostaje albo nic - co za niekonsekwencja
Ale po Erracie już mnie nic nie ździwi
Tak więc drżyjcie moi wrogowie
W każdym bądź razie to jakaś bzdura jest - no bo co - czar to Frenzy + hity, więc albo się oba dostaje albo nic - co za niekonsekwencja

Tak więc drżyjcie moi wrogowie

dostajesz i frenzy i dodatkowe hity. frenzy nie mozna skumulowac a hity tak wiec sie tak dzieje... pamietaj ze to jak z fearem f+f =/= terror tak wiec i tu frenzy + frenzy =/= death frenzy lub multi frenzy... po prostu dodatkowe hity dostajesz... znowu dziwne 

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Oj dziwne dlatego, bo po prostu dajesz frenzy czemuś co już je ma. No trudno - walcząc z tym się martwię, ale sam stosując cieszęCharki pisze:Dlaczego dziwne , prazeciez mozesz to rzucic na regimenty wroga, bedzie mial jedno frenzy ale duuuuzo hitow w oddzial, tym bardziej ze hity sa na pocztku tury kazdego z graczy

dziwne bo to kolejna dziwna rzecz...
a ze na wrogie regimenty sie ciska to ja naprawde dobrze wiem... zreszta przewaznie do tego sie tego czaru uzywa...
a ze na wrogie regimenty sie ciska to ja naprawde dobrze wiem... zreszta przewaznie do tego sie tego czaru uzywa...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
mi tam moze... w koncu gram WE 

Abandoned
Abandoned