Fen Beast
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Fen Beast
Dawno temu zaczęty, jakiś czas temu skończony, ostatnio doczekał sie podstawki:
i oczywiście na coolmini
pzd
i oczywiście na coolmini
pzd
Ładny model, jak i wykonanie Tylko coś tej podstawki za bardzo nie widać, tam jest jakaś woda/muł/bagno, o to chodzi? Bo ciemne to trochę i nie wiem za bardzo, ale coś się błyszczy
Bardzo ładne kolory, podoba mi się skóra, ale te zielone kamienie jak dla mnie - trochę za zielone i za "żywe". Skóra jest stara i taka zmurszała i moim zdaniem dominuje całość, kości wyglądają całkiem dobrze, a te kamienie za bardzo ten model ożywiają Może mniej rozjaśnień bym widział, a miejscami mocniejsze i drobniejsze bliki
Ale to i tak nie zmienia faktu, że całość mi się bardzo podoba A i fotki całkiem udane
Pozdrawiam
Sławol
Bardzo ładne kolory, podoba mi się skóra, ale te zielone kamienie jak dla mnie - trochę za zielone i za "żywe". Skóra jest stara i taka zmurszała i moim zdaniem dominuje całość, kości wyglądają całkiem dobrze, a te kamienie za bardzo ten model ożywiają Może mniej rozjaśnień bym widział, a miejscami mocniejsze i drobniejsze bliki
Ale to i tak nie zmienia faktu, że całość mi się bardzo podoba A i fotki całkiem udane
Pozdrawiam
Sławol
Noo... już po zalakierowaniu całości doszedłem do wniosku, że może faktycznie możnaby było coś do tej podstawki dorzucić... cokolwiek. Ale ponieważ już mi się nie chce nic w niej zmieniać - zostanie jak jest.
Zdjęcia - czarna kartka na tło (nie wiem, skąd się wzięła, kiedyś ją znalazłem i już). Dwie lampy 60-tki świecące z ukosa i mocne oświetlenie pokojowe (kiedyś używałem trzech lamp, teraz 2 + nowy żyrandol;). Aparat, nic specjalnego - HP Photosmart R607. Prosty, ale do takich rzeczy jeszcze daje radę. Funkcja makro i maksymalny zoom optyczny. Wyłączam lampę, ustawiam samowyzwalacz i stawiam na statywie. Zrobione zdjęcia przycinam ile potrzeba i zmniejszam do odpowiednich rozmiarów. Wszystko.
Trochę trwało, zanim znalazłem odpowiednie tło (musi być możliwie matowe i neutralne), bo nie jestem fanem słynnego niebieskiego gradientu ani ustawiania tła w photoshopie.
Mam nadzieję, że pomogłem.
pzd
Zdjęcia - czarna kartka na tło (nie wiem, skąd się wzięła, kiedyś ją znalazłem i już). Dwie lampy 60-tki świecące z ukosa i mocne oświetlenie pokojowe (kiedyś używałem trzech lamp, teraz 2 + nowy żyrandol;). Aparat, nic specjalnego - HP Photosmart R607. Prosty, ale do takich rzeczy jeszcze daje radę. Funkcja makro i maksymalny zoom optyczny. Wyłączam lampę, ustawiam samowyzwalacz i stawiam na statywie. Zrobione zdjęcia przycinam ile potrzeba i zmniejszam do odpowiednich rozmiarów. Wszystko.
Trochę trwało, zanim znalazłem odpowiednie tło (musi być możliwie matowe i neutralne), bo nie jestem fanem słynnego niebieskiego gradientu ani ustawiania tła w photoshopie.
Mam nadzieję, że pomogłem.
pzd
Podstawkę pomalowałem Bestial brown, pomaziałem scorchedem i catachanem. Na to warstwa wikolu, po wyschnięciu kolejna - zmieszana z black inkiem i chestnut inkiem. Gdy i to wyschło, pomalowałem black inkiem, chestnut inkiem i green inkiem. No i na koniec błyszczący lakier. Robiłęm na czuja, jak uznałem, że efekt jest w miarę - robiłem dalej, pewnie da się to zrobić szybciej i ładniej
nie pasuje mi jak podstawka gra z figurką... to wygląda jakby koleś chodził po tafli powierzchni jakiejś brązowej wody. powinien na czymś stać lub być zanurzony w tym, byłoby logiczniej:)
no i kolorystycznie mógłaby bardziej ta podstawka z nim grać... fenebeast łażący po 'fenie' powinien mieć podobną do niego kolorystykę, w końcu po części z tego powstał:)
nie zmienia to faktu że shcludnie pomalowany model;) choć podkreśliłbym kontrast i styk kości z resztą beasta washem miejscowym.
i oczko wygląda na niepomalowane;) możnaby się o sourcelighnitng pokusić tutaj.
pozdrawiam!
no i kolorystycznie mógłaby bardziej ta podstawka z nim grać... fenebeast łażący po 'fenie' powinien mieć podobną do niego kolorystykę, w końcu po części z tego powstał:)
nie zmienia to faktu że shcludnie pomalowany model;) choć podkreśliłbym kontrast i styk kości z resztą beasta washem miejscowym.
i oczko wygląda na niepomalowane;) możnaby się o sourcelighnitng pokusić tutaj.
pozdrawiam!
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Każdy ma prawo do własnego zdania, cieszę się, że w ogóle jakieś zdanie macie
Oczko jest pomalowane, tylko nie widać na zdjęciach, a OSL też chciałem zrobić, nawet próbowałem, zrobiłem na kilku kamykach, ale stwierdziłem, że zamiast tego wolę pomalować 3 inne figurki:) Poza tym zupełnie dziwnie by to wyglądało. Musiał by to być to raczej słaby poblask... Taki sourcelajcik, o.
pzd
Oczko jest pomalowane, tylko nie widać na zdjęciach, a OSL też chciałem zrobić, nawet próbowałem, zrobiłem na kilku kamykach, ale stwierdziłem, że zamiast tego wolę pomalować 3 inne figurki:) Poza tym zupełnie dziwnie by to wyglądało. Musiał by to być to raczej słaby poblask... Taki sourcelajcik, o.
pzd
nic dodac nic ujac choc zamiast na podstawce gluta dawac lepsze bylo by odwalenie jakiejs skalki
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
o tak, bestia z bagien nie brodząca w bagnie, tylko po jakże klimatycznej, pasującej i oryginalnej skale z korka! ekstra pomysł, zaraz przerobimy podstawkęmax pisze:nic dodac nic ujac choc zamiast na podstawce gluta dawac lepsze bylo by odwalenie jakiejs skalki