Latający Cyrk Przemcia (WOCH)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Re: Latający Cyrk Przemcia (WOCH)

Post autor: trikk »

Super, zdaj relację, jak się Mutalith sprawdza, bo czasem o nim myślę :D
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

na ogry średnio raczej ale jak chce testować rozpę na mastera to musze ogarnąć nawet z paringami, z którymi się nie przyda...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

No i pierwsze koty za ploty Woch vs Ogry... 20:0 :) jutro wiekszy opis.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

No to tak przeciwnik miał dużą świnie (ward 4+), rzeźnika (ward 4+), małą świnię (heven), Firebelly (hellhearth), 9 Ironów, 7 Meneaterów, 5 morufangów, 6 bulli i 2 koty. Ogólnie wszystko w rozpie zadziałało np z pocisku nurglowego wbiłem 14 ran w bulle po obniżeniu im T, użyłem fastów do blokowania szarż a sam kontrowałem, murfangi spadły od dp i 2 gorebeastów, IG od 3 chariotów i mutalitha a główny kloc dostał gorebeasta, crusherów, mutalitha a potem chariot i dp do tego phantasmagorie i oblał stubborna dzięki temu ogólnie rozpa działa fajnie. Rydwany to zło!!!

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

hellhearth
hellheart :wink:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Druga bitwa tym razem remis z VC straciłem DP, Mutalitha, 2 Charioty zwykłe, Gorbeast Chariota no i 3 fasty... przeciwnik stracił Wraciaka, 2 x Crypty, Ghule, 2x Baty, Zombiaki, Psy... niestety trzeba było odrazu ładować się DP w zombiaki z Wampem a nie w Crypty, które go zatłukły... z magi zrobiłem niewiele. Ale przeciwnik też nie poszalał. Skończyło się 10:10 ale z Jackiem więc uznaje to za bardzo dobry wynik:)

Właśnie myślę nad zmianą DP na slaaneshowego wtedy wchodzi save 1+ lub odzyskiwanie ran... poza tym niektóre czary w slaaneshu są naprawde fajne:)

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

nie lepiej tzeentchowy z na prawde fajnym metalem?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Przemek olej co radzą i przetestuj porządnie Slanesha - ja sądzą ,że to jest najsilniejsza magia Wochu obecnie - nagle okazuje się ,że połowa jednostek przeciwnika rusza się o 3 cale - nagle okazuje się ,że po strzale z heleny testują ld na -1 na 3 kościach! To jest znacznie lepsze niż D&D z detaha... nagle okazuje się ,że rzucasz damagi do combatu z 6tki... daj znać jak Ci poszło :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

No własnie takie coś chcę przetestować Piotrze wlatuje w środek armii przeciwnika DP i ciskam z 5 kości dużą 6 i jak dobrze pujdzie to większość unitów przeciwnika ma ASL i random move a ja jestem w stanie sobie troszkę ataków dodać z sygnatury... tylko muszę przekminić czy lepsze jest odzyskiwanie ran czy 1+ save na nim..

Warriors of Chaos Army

1 Daemon Prince of Slaanesh @ 490.0 Pts
Mark of Slaanesh; General; Magic Level 4; Chaos Armour; Daemonic Flight
Sword of Striking [15.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Allure of Slaanesh [15.0]
Soul Feeder [10.0]

1 Exalted Hero of Tzeentch @ 251.0 Pts
Mark of Tzeentch; Great Weapon; Chaos Armour; Battle Standard; Daemonic Mount
Talisman of Preservation [45.0]
Scaled Skin [20.0]

1 Chaos Sorcerer of Slaanesh @ 206.0 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 2; Chaos Armour; Barded Chaos Steed
Warrior Bane [5.0]
Dragonhelm [10.0]
Dispel Scroll [25.0]

1 Chaos Chariot of Nurgle @ 125.0 Pts

5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 75.0 Pts

1 Gorebeast Chariot of Slaanesh @ 135.0 Pts
Mark of Slaanesh

1 Gorebeast Chariot of Slaanesh @ 135.0 Pts
Mark of Slaanesh

5 Hellstriders of Slaanesh @ 95.0 Pts
Mark of Slaanesh; Spear; Shield

3 * Skullcrushers of Khorne @ 244.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Musician

3 * Skullcrushers of Khorne @ 244.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Musician

Models in Army: 34

Total Army Cost: 2400.0

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Przemcio pisze: wlatuje w środek armii przeciwnika DP i ciskam z 5 kości dużą 6 i jak dobrze pójdzie to większość unitów przeciwnika ma ASL i random move a ja jestem w stanie sobie troszkę ataków dodać z sygnatury
Świetny plan Milordzie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

co Ci dadza te dodakowe ataki jak nie bedziesz w CC?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

w sumie to nic ale to jedyny sposób na imperium to rozpą jeśli uda mi się działa sciągnąć to jest spoko:) a przeciwnik mnie nie zaszarżuje...

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Kmina na 20:0, 0:20 to zawsze słaba kmina
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Przemcio pisze:
Warrior Bane [5.0]
Dragonhelm [10.0]
Dispel Scroll [25.0]
W tym podręczniku magowie nie mogą czarować posiadając magiczną zbroję. W poprzednim podręczniku był zapisek, że można w tym nie ma. Może czarować tylko w chaos armourze.

Coś czego jeszcze nikt nie zauważył, bo zjadła na rutyna Panowie.
Pozdrawiam
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Heretic pisze:
Przemcio pisze:
Warrior Bane [5.0]
Dragonhelm [10.0]
Dispel Scroll [25.0]
W tym podręczniku magowie nie mogą czarować posiadając magiczną zbroję. W poprzednim podręczniku był zapisek, że można w tym nie ma. Może czarować tylko w chaos armourze.

Coś czego jeszcze nikt nie zauważył, bo zjadła na rutyna Panowie.
Pozdrawiam
Wydaje mi się, że skoro ma opcje zwykłej zbroi, więc może nosić magic armour. Zmienił się zapis w podręczniku, bo zmienił się chyba zapis w RB?
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

W zeszłym podręczniku był uszczegóławiający zapis, że mogą czarować w Chaos Armourze i magicznych zbrojach( str 106).

W tym jest tylko mowa o chaos Armorze. Zapisy w RB nie mają znaczenia, bo zasady w AB są priorytetowe wobec tych z RB.

To nie oznacza, że nie da się zrobić Maga z 1 Savem bądź2+ savem

Np chaos Armour+ dysk( mount)+ Scaly skin
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Heretic pisze:W zeszłym podręczniku był uszczegóławiający zapis, że mogą czarować w Chaos Armourze i magicznych zbrojach( str 106).

W tym jest tylko mowa o chaos Armorze. Zapisy w RB nie mają znaczenia, bo zasady w AB są priorytetowe wobec tych z RB.

To nie oznacza, że nie da się zrobić Maga z 1 Savem bądź2+ savem

Np chaos Armour+ dysk( mount)+ Scaly skin
Nie wiem, jak z erratami, ale w RB stoi, że
"The only exception to this is when a Wizard has armour as part of his standard equipment or an option for "norma;" armour, such as light armour of a shield. Such sorceres have trained their mind to focus and can wear armour without confusion or penalty. The chief example of this kind of Wizard are the dread Chaos Sorcerers of the frozen north."
Twój argument jest inwalidą.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, o 21:10 przez trikk, łącznie zmieniany 1 raz.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Tak tak. Racja. Może czarować. Wybacz zamieszanie. :wink:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

I w tym jest zezwolenie na magic armoury na magach mogących brać zbroje( patrz np. ogry, VC)

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Ok 2 kolejne sparingi z ogrami i 2x 20:0 tym razem ogry strzelające 2x ironguci, belchersi, meneaterzy 3x psy.
W 1 grze wyczyściłem stół tracąc 3x psy 3x charioty, gorebeast chariota no i crusherów. W drugiej też ale straciłem fasta chariot mutalitha od paniki... ogólnie gra się fajnie teraz testy będą na lokalu 2 marca :mrgreen:

ODPOWIEDZ