Ogry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Ogry

Post autor: Odoamar »

WiPy mojej armii.

Mój muzyk ludojadów - stylizowany na najemnika VC
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ludojad stylizowany na łowce czarownic
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kolejny stylizowany na najemnika z WoCH
Obrazek
Obrazek
Obrazek

moj rzeźnik
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To chyba będzie Tyrant, jest o głowę większy niż standardowy model
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mój łowca, albo ludojad jeszcze sam nie wiem, nie ma nabrzusznika bo nie mam jeszcze pomysłu jak zrobić.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

muzyk ironów
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jeden z ironów
Obrazek
Obrazek

BSB - strasznie słabe zdjęcia coś mi się chyba przestawiło w aparacie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

modele jeszcze dokańczam bo jak przystało na początkującego modelarza/konwertera dopiero po sprejowaniu widzę niedociągnięcia :/ chyba że jest coś co źle robię.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Bardzo fajne, zróżnicowane konwersje. Rzeczywiście, w wielu miejscach wychodzą niedociągnięcia, zwłaszcza w okolicach zalepianych. Proponuje lepić w GS w gumowych rękawiczkach - materiał powinien wychodzić gładszy + zero linii papilarnych. Fajnie jakbyś jeszcze robił na koniec zdjęcie grupowe - czasami z daleka lepiej widać pewne cechy figurki.

Jedyne co do mnie nie przemawia do muzyk ironów. Pomysł sam w sobie jest ok, ale będzie sprawiało Ci mnóstwo problemu ustawienie go w oddziale.

Bardzo chętnie zobaczę więcej ;)

pzdr!

Jagal
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

akurat on się na luzaku mieści tak go przykleiłem że nie przeszkadza wogóle. jedynie myśle by mu dać jeszcze jakiś łańcuch by było bardziej realistycznie.
Obrazek

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Tak jak Jagal napisał - naprawdę fajne pomysły, niestety technicznie mogło by być lepiej. Linie papilarne do wyszlifowania (faza podkładu, więc najwyższy czas się za to zabrać). To samo jeśli chodzi o nierówne powierzchnie - gdzieniegdzie widać, jak dolepiałeś małe kulki GSu bo Ci masy zabrakło (sic!). Działaj o 1/4 wolniej, za to o 1/2 dokładniej a będzie mega zajebiście!

Ave!
Niedźwiedź

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Zgadzam się z tym co zostało powiedziane, bo szkoda, że takie fajne patenty jak ogrzy łowca czarownic się zmarnowały. Masz na prawdę dobre pomysły.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

mi się podobają jednak podzielam opinie poprzedników ;) musimy wymusić na Tobie presje żeby było maksymalnie zajebiście :mrgreen:

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

No popieram zdanie przedmówców .
Pomysły dobre i mają mega potencjał ale nad GSem popracuj jeszcze troche, bo później po pomalowaniu to bardzo widać :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Dzięki za konstruktywne rady, już wiem na czym się teraz skupić i jak je jeszcze dopracować.
Ogry to duże modele więc nie powinno być problemów z dopracowaniem - czekam jeszcze na narzędzia bo jedyne czym pracowałem to nożyk. ( może polecacie jakieś? - narzeczona chce sprawić mi prezent ale nie wiem co jej powiedzieć)

Te grudki to raczej wina GSu (łowca czarownic, bsb, butcher) pierwszy darmowy pasek GSu który pchnął mnie do pracy, był chyba jakiś stary bo po długim mieszaniu miał w sobie grudki.

Dopiero jakiś czas temu dowiedziałem się że mokre narzędzia nie lepią się tak do GSu.
Przeraża mnie fakt że nie znam się kompletnie na malowaniu i nie potrafię sobie wyobrazić niektórych rzeczy Np czy dobry malarz dałby rade wykrzesać coś z płaszcza łowcy czarownic, bo jest strasznie chropowaty, czy lepiej jakby był gładki.

Trzymajcie kciuki i życzcie szczęścia oraz udanych pomysłów na przyszłość.
Obrazek

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Chropowate powierzchnie na materiałach, które powinny być raczej gładkie to chyba jedna z największych zmór malarzy - nawet tych najlepszych ;) Szczególnie tą figurkę właśnie musisz wygładzić.

Narzędzia do rzeźbienia to sprawa prosta: albo kupujesz w hurtowni/internecie narzędzia dentystyczne, albo gotowy zestaw np. Army Paintera.

Co do Green Stuffu to niestety tak jest - dlatego jeśli masz GS w paskach, to na dzień dobry polecam wyciąć Ci z niego "łączenie" dwóch składników - unikniesz przykrych niespodzianek.

No i maluj z głową, bo ulepki się ciężko zmywa ;)

Ave!
Niedźwiedź

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

w kwestii Green Stuffu polecam przechowywanie w zamrażarce - dużo dłużej zachowuje świeżość. ja mam jeden od 5 lat, i ciągle jak nowy.

a ulepki bardzo mi się podobają, zwłaszcza muzyk i Łowca Czarownic =D>

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Miło widzieć chaosowe bitsy na tak ciekawych konwersjach ogrów :D
Dodatkowo fajny pomysł z muzykiem.
Czekam na pomalowany oddział.

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

a w sprawie bitsów jeśli jest ktoś ze szczecina i chciałby wspomóc moje prace to chętnie przygarne różne bitsy z każdej armii ( w przyszłości chciałbym zrobić ludojady tak by każdy był z innej armii WFB albo czołowych profesji WFRPG) albo się wymienię za moje.

pm na forum jak coś.
Obrazek

ODPOWIEDZ