8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Re: 8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi

Post autor: Robert.P »

No tak ale wszyscy mi mówią zagraj na dyskowcu jest pro,brakuje ci dyskowca w rozpisce itp. widzę go na stole ale nie wiem czy to mag czy lord bo za każdym razem inne złożenie na stole.
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Ja to powiem tak. Jedyną zaletą Lorda wobec DP jest koszt punktowy (+-370 pkt wykokszony) i fakt, że ma 3+ warda, więc nie chapie armat.

Sorc Lord wychodzi koło 425 pkt taki konkretny.

Daemon Prince ~490, więc różnica nie jest jakaś niesamowita za s6, T5, 4W, 5A, 8I, 9WS, 8M, Fly, Magiczne ataki i unbreakable .

DP z MoN jest w stanie zabić większość koksów (szczególnie z Miasmą i Nurgle`owym Augmentem), a nie jest jakoś mega droższy od Sorca.

Jak masz turniej z masą armat to wtedy bym sobie darował DP i wziął Sorca z metalem na dysku albo Pieszego do Warriorów. Na wszystko inne DP bije.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

A jakie złożenie maga na dysku?
3 oczko pewnie,Talizman Ochrony i Scroll?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Ja składam Scaled Skin, Armour of Destiny, Chaos Familiar + drugi mag ze scrollem
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

A ja się nie zgodzę z wami koledzy. 120 pkt różnicy miedzy DP, a dla lordem to ogromna różnica. Za to otrzymujemy model, który bije równie dobrze co Dp, a dobrze złożony nawet lepiej. Poza tym jeżeli wystawiamy Dp to raczej z 4lvl, a to stwarza ryzyko straty poprzez mistcast'a. Najwazniejsza jednak różnica jest Ward oczywiście.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Nie, najwazniejsza roznica jest unbreakable.

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Najważniejsza jest, k... zaprawa !
Tak poważnie, to poczekajmy na ostateczne EURO, albo dalszym przycinaniem nam wypieprzą do końca DP ze stołów, albo i tak część ludzi będzie na nim grała.
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Heretic pisze:A ja się nie zgodzę z wami koledzy. 120 pkt różnicy miedzy DP, a dla lordem to ogromna różnica. Za to otrzymujemy model, który bije równie dobrze co Dp, a dobrze złożony nawet lepiej. Poza tym jeżeli wystawiamy Dp to raczej z 4lvl, a to stwarza ryzyko straty poprzez mistcast'a. Najwazniejsza jednak różnica jest Ward oczywiście.
4 lvl stwarza ryzyko miscasta, ale daje Ci... 4 lvle magii, 5 czarów, bo ma chaos familiara i +4 do dispela. Lorda można złożyć jako konkretnego świniaka, ale a) musisz zapłacić za jakiegokolwiek warda i b) nie masz unbreakable i 4 lvlu.

Ja zastanawiam się nad lord + 2x kowboj + caddy + 2x shrine ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

trikk pisze:
Heretic pisze:A ja się nie zgodzę z wami koledzy. 120 pkt różnicy miedzy DP, a dla lordem to ogromna różnica. Za to otrzymujemy model, który bije równie dobrze co Dp, a dobrze złożony nawet lepiej. Poza tym jeżeli wystawiamy Dp to raczej z 4lvl, a to stwarza ryzyko straty poprzez mistcast'a. Najwazniejsza jednak różnica jest Ward oczywiście.
4 lvl stwarza ryzyko miscasta, ale daje Ci... 4 lvle magii, 5 czarów, bo ma chaos familiara i +4 do dispela. Lorda można złożyć jako konkretnego świniaka, ale a) musisz zapłacić za jakiegokolwiek warda i b) nie masz unbreakable i 4 lvlu.

Ja zastanawiam się nad lord + 2x kowboj + caddy + 2x shrine ;)
+4 do dispella :?:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

No jak dispelujesz magiem z Lvl 4 to dodajesz chyba +4 do rzutu, jak bez maga to 0.

Nie jest tak w 8 ed.?
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Jest tak oczywiście, nie zrozumiałem o co kaman, sorka :wink:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

swieta_barbara pisze:Nie, najwazniejsza roznica jest unbreakable.
Prawdą jest, że Lord nie wychodzi z domu bez Crown of Command, ale Unbreak jest niezawodny. Lord za to tańszy :wink: i jeszcze mag ze scrollem prawie sie mieści.

Lord i dwóch kowboi, może być sycącą opcją, ale jeden ma tylko 4 + warda( za to z przerzutem 1 :wink: )
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

brak +4 do dispella bardzo wtedy boli...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Mozna wstawic lorda maga z ds i demona do walki :]

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

obaj wtedy słabo wychodzą niestety :<
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

z tego co na razie pograłem wychodzi mi, że nawet jakby dp miał w niewygodnym pairingu stać za gorką 6 tur to i tak jest wart swojej ceny
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

byłby więcej wart gdyby euro go nie pocieło 8)

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Proponuję zaczekać na ostateczną wersję.
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Śmieszne jest to, że połowa graczy twierdzi, że WoCh jest OP, mega napór i nerfić, nerfić, nerfić, a druga połowa mówi o dodatkowych punktach dla WoChu :D
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Najelepsze jest to, że ani jedni ani drudzy nie opierają się na miarodajnych wynikach co najmniej kilku dużych turniejów.
Obrazek

ODPOWIEDZ