Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: smiejagreg »

Brawo :!: :!: :!:

To i ja się pochwalę. Oto pełna 20-tka clansmenów MM15 (więcej fotek w galerii):
Obrazek

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Zajebiste są modele starych krasnali.

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Thorkild:
WIN!

Podobają mi się takie żywe kolory, zdecydowanie w moim guście =D>

Smiejagreg:
Jak zawsze pierwsza klasa, klimat, klimat, klimat.

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Cudowny klocuszek :)

Aż mnie zachęcasz żebym swoje kraśki metalowe pomalował :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Denis pisze:Cudowny klocuszek :)

Aż mnie zachęcasz żebym swoje kraśki metalowe pomalował :)
Czas najwyższy, żeby coś Twojego zagościło w Galerii Krasnoludów :wink: .

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

Fajnie że się podoba :D
podjąłem męską decyzje, teraz na zmiane maluje maszyna-klocek, zobaczymy co z tego postanowienia wyjdzie...

Smiejagreg "100 pytań do..." :
gdzie command ?
będzie więcej ?
to regiment "na półke" czy do gry ?
pytam ze względu na "wszystkie barwy tęczy" i różne bronie dwu i jednoręczne - ogólnie zajebiście pomalowane, te różne kolory i technika bardzo mi się podobają, nie wiem tylko jak to wygląda na tle całej armii ?
i żeby coś pomarudzić to chyba lepiej by wyglądali ze starymi tarczami [-o< , te kojarzą się z ironami, chociaż wiem, że były takie wzory wcześniej niż obecni ironi.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Thorkild pisze: i żeby coś pomarudzić to chyba lepiej by wyglądali ze starymi tarczami [-o< , te kojarzą się z ironami, chociaż wiem, że były takie wzory wcześniej niż obecni ironi.
A mi te tarcze właśnie bardzo pasują.
Grzesiek odwalił kawał dobrej krasnoludzkiej roboty.

Thorkild - trzymamy kciuki za pomalowanie armii i dotrzymanie postanowienia :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Bardzo fajnie zlozone i pomalowane. Uwielbiam jak ktos sklada klocki w takim wlasnie lekkim nieladzie, wyglada jak by na prawde maszerowali.

Brawo!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Clansmeni MM15 właśnie tak zostali wydani - bez FCG. To jest kompletna 20-tka, ani więcej, ani mniej. Nie gram w turniejach, więc nie muszę składać klocków z wysiwyg :wink: . Malowanie klocków w jednolitej kolorystyce jakoś mi nie podchodzi w przypadku krasi. To nie jest typowa armia, jak np. imperium. Niespecjalnie interesuje mnie fluff, więc też nie mam ograniczeń tego typu. Wcześniej malowałem jednolite kolorystycznie regimenty, ale zmieniłem zdanie. Obecny regiment - właśnie taki kolorowy i pstrokaty - bardzo mi odpowiada. Co do tarcz - każdy daje takie, jakie ma. Ja mam tylko kilka wzorów w większych ilościach, a ten akurat wydał mi się dla tych clansmenów odpowiedni... Co do wielkości regimentu - jest jeszcze do zebrania 30-tka clansmenów MM10 - tam dopiero są róznorakie krasie :!: :mrgreen: . Na razie nie mam wszystkich, więc się z nimi nie spieszę. A jak bądą już wszyscy - to z 50 clansmenów można będzie utworzyć dowolny regiment w zależności od potrzeb. Cieszę sie bardzo z tej pomalowanej 20-tki, bo wyszła ona dość fajnie, a poza tym kompletowałem ją prawie rok :P .

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Katapulta 8)
więcej czasu poświęciłem na szlifowanie, pasowanie i klejenie niż na malowanie :lol2:
podstawka oczywiście kupna, co by na półce lepiej się prezentowało, katapulta na piny, załoga na magnesach.
Ciekawostka 1: w instrukcji obrazkowej jak skleić to ustrojstwo jest błąd :shock:
Ciekawostka 2: pierwsza kolumna z prawej jest zdejmowana i będzie docelowo podstawką pod "latający ponton", obrośnie ją też bluszcz.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Punks not dead po pierwszej wizycie w salonie tatuażu , jakoś dziwnie kolory wyszły na tym zdjęciu, zwłaszcza skóra i spodnie, w rzeczywistości widać rozjaśnienia i cienia :?

Obrazek

Obrazek

Następni w kolejce Ironi albo Spearmani...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Zaje fajne =D> =D>
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jak tatuaż, to raczej ciemnogranatowy, a nie błekitny, ale ja sie nie znam na tatuażach :wink: .

Awatar użytkownika
de_wil
Mudżahedin

Post autor: de_wil »

Thorkild - bardzo fajnie wyszła Ci skóra wokół irokeza - odrastające włosy dodają smaczku :)

Grzesiek - malowanie regimentu pierwsza klasa. szczerze zazdroszczę... :P
jedyne do czego byś się przyczepił, to ustawienie kilku modeli o tym samym kolorze brody obok siebie. :)
...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

de_wil pisze: Grzesiek - malowanie regimentu pierwsza klasa. szczerze zazdroszczę... :P
jedyne do czego byś się przyczepił, to ustawienie kilku modeli o tym samym kolorze brody obok siebie. :)
Ustawiałem figsy na szybko, jak popadnie. Ja tam nie mam specjalnie ciśnienia na ekspozycję moich figsów - zawsze robię to tak szybko, jak się da. Stąd często tego typu rzeczy :wink:. Tylko proszę tego nie odbierać jako brak szacunku dla forumowiczów - po prostu nie cierpię tego robić i zawsze szkoda mi trochę na to czasu...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Ja wiem jedno - regiment czapki z głów. Prawie czuję ten zapach piwa i tupot uciekających gobbosów.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

mój pierwszy NMM ale muszę jeszcze popracować
Obrazek
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 2&start=80
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

miły5
Mudżahedin

Post autor: miły5 »

Może to niezbyt do galerii figurek , ale do artów już tak.
Ostatnio dowiedziałem się od kolegi o bajce ,,Wodogrzmoty małe" o poziomie dla gimbusów , wpisuję w google grafika a tam bardzo ładny krasnolud z tej oto bajki.Reprezentuje honor , odwagę i zbyt duże ilości Bugmana na wieczór :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

miał być klocek ale brak czasu na malowanie ostatnio :(
udało mi się skończyć lorda... trzy podejścia do zrobienia przystępnych zdjęć i oto jest:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Bardzo ciekawie wygląda ten figs na takiej skałce. Wszystko mi się podoba, poza jednym. Skaszaniłeś element dający imho najwięcej możliwosci - owłosienie krasnoluda :wink: . Wydaje się kompletnie płaskie, a powinno mieć wiele odcieni i zdobić tego figsa :!: Początkowo myślałem, że to wip jest przez te włosy, ale chyba nie... Popraw piórka gostka i będzie git...

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

w realu troszkę lepiej to owłosienie wygląda tzn. są głębsze cienie...
niektóre rzeczy dopiero na zdjęciach widać m.in znalazłem odprysk na włosach więc przy poprawianiu spróbuje rozjaśnić jeszcze, problem w tym, że nie pamiętam jaką farbą malowałem ostatnią warstwę włosów :cry:

ODPOWIEDZ