Początek z dwarfami

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
dwarf lord
Warzywo

Początek z dwarfami

Post autor: dwarf lord »

Witam
no to zaczynam grac dwarfami co byscie mi poradzili na początek ??
fundusze mam dosc duze :P wiec glownie chcialbym sie dowiedziec co jest najbardziej przydatne w armii dwarfow (oprocz organek :D ), jakimi farbkami najlepiej sie maluje, w jakiej bejcy robic dipping jakies techniki malowania i co mi bedzie potrzebne na poczotek ( oprocz army book, jakis figsow farbek i pedzelka ) .

Awatar użytkownika
Menace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Menace »

dwarf lord
Warzywo

ale menace mi nie chodzi tylko o to jakie figsy wybrac chodzi mi co byscie poradzili ogolnie zakupic do dwarf czyli jakie farbki itp gdyby o figsy mi chodzilo to bym poszedl do sklepu i bym sie sprzedawcy zapytal ;)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

-farbki citadela
-pędzelki ( co najmniej 3), różne rozmiary ( w dobrych sklepach dla plastyków), pilnuj zeby miały zwarty czubek
-pilniczek do metalu (usuwanie nadlewów)
- kleje, do plastiku np revell contacta, do reszty może być poxipol.ja nie używam kropelki ani supergluta.
- klej do drewna (wikol albo podobny) do przyklejania posypek itp pierdół do podstawek.
- narzędzie do cięcia (przy plastikach nóż wysuwany duży), przy metalach piłka
- kawał plastiku albo talerza białego ( do uzupełniania farby wodą-paleta)
- pudełko kartonowe na gromadzenie resztek (bits box)
- deska drewniana do krojenia (żebyś przy cięciu nie pociął biurka i palców)

reszta wedle uznania

dwarf lord
Warzywo

a mam jeszcze jedno pytanie jakie farbki citadel bestial brown czy vermin brown jakie so najbardziej przydatne i szczerze wole ciemniejsze barwy

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

z farbek polecam te z reapera.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

dwarf lord pisze:ale menace mi nie chodzi tylko o to jakie figsy wybrac chodzi mi co byscie poradzili ogolnie zakupic do dwarf czyli jakie farbki itp gdyby o figsy mi chodzilo to bym poszedl do sklepu i bym sie sprzedawcy zapytal ;)
W tamtym topicu też mogłeś zadać te pytania.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

z farbek dwie podstawowe: czarna i biała , na podkład.. :)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

lepiej se szpreja kupić, i po co oba? ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

dokładnie... do krasnoludów czarny szprej GW na podkład jest najlepsiejszy...

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Rakso_The_Slayer pisze:dokładnie... do krasnoludów czarny szprej GW na podkład jest najlepsiejszy...
Szprej to jedno - a czarną i białą i tak zawsze trzeba mieć ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no jasne że tak... mógłbym nawet podac więcej kolorów które wypadało by mieć ;)

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

np. czerwony, pomarańczowy, granatowy, srebrny, złoty i taki Bleached Bonowy:D. (IMO na początek wystarczy)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no ja bym troszke inne wybrał na początek... oprócz bieli i czerni proponowałbym czerwony, brązowy, żółty, niebieski, zielony coś do skóry (dwarf flesh jak z cytadelek), no i z metalików złoto i srebro, chyba, że chce sie bawić w NMM. Z takim zestawem kolorów może pomalowac wszystko. A przez mieszanie może osiągnąć mnóstwo innych barw.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Qbas pisze:np. czerwony, pomarańczowy, granatowy, srebrny, złoty i taki Bleached Bonowy:D. (IMO na początek wystarczy)
zamiast pomarańczowego (uzyskamy go ze zmieszania czerwonego i żółtego) doradziłbym ciemny brąz i jakiś cielisty do rozjaśniania
Obrazek

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Hmmm
Ja bym polecil oprocz oczywiscie czarnej i bialej :P Bestiala, Snakebite leather,czerwona ,kolor na ktory chcesz pomalowac swoja armie(u mnie jest to niebieski),zielony badz zolty, zloty i srebny
Teraz wytlumaczenie:D
Czarnej i bialej uzywasz do podkladow,Dwarf flesza i bestiala do cieniowania skory(potek kiedys kup elf flesza),Bestiala+snake+bialej uzywasz do brod,Czerwonej i zielonej do wszelkiej masci woreczkow itp zlotej i srebnej to chyba wiadomo :)

bartekk
Mudżahedin
Lokalizacja: toruńskie przedmieścia, dokładniej jakubskie przedmieścia

Post autor: bartekk »

A co wy na zestaw: snakebit leather, bleached bone, chaos black, blood red, mithrill silver(lub bolgun metal), shining gold,goblin green,white i dwarf flesh? A dodatkowo wychodzi nowy skull pass różnica w cenie to dziesięć dolarów w usa, u nas może wogóle nie być różnicy. W zestawie 12 farbek.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Chyba żartujesz, że nie będzie różnicy w cenie... z 70 zeta więcej nawet może kosztować.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

snakebita bym zamienił na bestial brown (tak sie chyba nazywa... używam reaperów i nazwy cytadelek już ulatują ;) )

bartekk
Mudżahedin
Lokalizacja: toruńskie przedmieścia, dokładniej jakubskie przedmieścia

Post autor: bartekk »

byłem w sklepie modelarsko-fantastycznym i w empiku. Zamawiają nowego skull passa na początku października. Powiedzieli że różnica w cenie niewielka albo w ogóle

ODPOWIEDZ