Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.
Moderator: KrzysiekW
Re: Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.
Grałem demonami w tamtej edycji. Teraz chce wrócić. WD oczywiście przeoczyłem. Dlatego znaki zapytania i wymienianie możliwych opcji, co do prawdziwej istoty modelu chariota. A 40k się nie interesuje wogóle.
Dzięki za info i wyjaśnienie co jest czym, chociaż postuluje o mniej uszczypliwości przy odpisywaniu takim noobom jak ja
Dzięki za info i wyjaśnienie co jest czym, chociaż postuluje o mniej uszczypliwości przy odpisywaniu takim noobom jak ja
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Chłopaki,
zdjęcia już poznikały, więc czy jakaś tęga głowa, która już to wszystko przeczytała, mogłaby zebrać info o nowych zasadach w jednym poście??
zdjęcia już poznikały, więc czy jakaś tęga głowa, która już to wszystko przeczytała, mogłaby zebrać info o nowych zasadach w jednym poście??
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Dziwnym trafem koles w sklepie mial jutrzejszego White Dwarfa i nie widzial problemu by mi go dzis sprzedac:
Odnosnie locusow nurglowych (opisane jako dzialajce na posiadacza i jego unit):
* poisony na 5+
* regenka
* dodatkowy hit z sila 4 gdy kulniesz 6 (poison) na trafienie
Czyli te newsy z Warseera sie potwierdzaja.
Co do statow jednostek core, to wszystko sie zgadza z tym co jest pare stron wczesniej wypisane. Za to GUO ma raczej 5 atakow, a nie 3, ale naprawde ciezko doczytac bo obrazek z ta strona podrecznika jest bardzo maly.
Nowe figurki na zdjeciach w gazetce wygladaja spoko, choc wiadomo, ze to kwestia gustu. Taki burning chariot of tzeentch wyglada o wiele lepiej gdy plomienie sa pomalowane jak plomienie, a nie jak fragmenty mortisa.
Figurki heraldow sa nieco wieksze (mniej wiecej o glowe) od zwyklych modeli. Herladow khorna bedzie dwoch, jeden na piechote i drugi jak element zestawu z dzialem/tronem. Takze herald tzeentcha ma druga figurke. Oprocz juz dostepnej bedzie tez jako element zestawu z rydwanem i imho jest o wiele fajniejszy.
Co ciekawe, w sklad zestawu z rydwanem wchodza:
- 2 screamery
- exalted flamer (wiekszy od tych normalnych)
- herald tzeentcha (bedzie mozna zlozyc go osobno na piechote jesli w rydwanie zamontuje sie flamera)
- 4 blue horrory (wyglada na to, ze powroca do lask i nie jest to nazwa wynikajaca z kolorow malowania)
Ceny:
- podreczniki WFB/WH40k 150zl
- batalion 340 zl (jest rozbieznosc co do zawartosci: na stronce opisujacej zawartosc batalionu jest 10 blodkow, 10 plagusow, 5 seekerek, 3 nurglingi i 5 screamerow. Natomist na pudelku sa narysowane tylko 3 screamery oraz jest podane info, ze w sumie jest 31 modeli, co tez sugeruje tylko 3)
- rydwan tzeentcha 125
- plague drones 175
- dzialo khorna 125
- herlad khorna/nurgla/slaanesha 75
- karty magii 33 WFB
- karty psychic powers WH40k 23
Dementujac tez niektore ploty z Warseera, jutro ma byc klasyczne info i tydzien advanced orders, a drugiego marca poczatek regularnej sprzedazy. Na tamtym forum ktos gadal, ze niby juz od jutra danonki mialby byc w sprzedazy...
Battle report jest z bitwy chaos daemons vs space marines, wiec raczej nam sie nie przyda.
Odnosnie locusow nurglowych (opisane jako dzialajce na posiadacza i jego unit):
* poisony na 5+
* regenka
* dodatkowy hit z sila 4 gdy kulniesz 6 (poison) na trafienie
Czyli te newsy z Warseera sie potwierdzaja.
Co do statow jednostek core, to wszystko sie zgadza z tym co jest pare stron wczesniej wypisane. Za to GUO ma raczej 5 atakow, a nie 3, ale naprawde ciezko doczytac bo obrazek z ta strona podrecznika jest bardzo maly.
Nowe figurki na zdjeciach w gazetce wygladaja spoko, choc wiadomo, ze to kwestia gustu. Taki burning chariot of tzeentch wyglada o wiele lepiej gdy plomienie sa pomalowane jak plomienie, a nie jak fragmenty mortisa.
Figurki heraldow sa nieco wieksze (mniej wiecej o glowe) od zwyklych modeli. Herladow khorna bedzie dwoch, jeden na piechote i drugi jak element zestawu z dzialem/tronem. Takze herald tzeentcha ma druga figurke. Oprocz juz dostepnej bedzie tez jako element zestawu z rydwanem i imho jest o wiele fajniejszy.
Co ciekawe, w sklad zestawu z rydwanem wchodza:
- 2 screamery
- exalted flamer (wiekszy od tych normalnych)
- herald tzeentcha (bedzie mozna zlozyc go osobno na piechote jesli w rydwanie zamontuje sie flamera)
- 4 blue horrory (wyglada na to, ze powroca do lask i nie jest to nazwa wynikajaca z kolorow malowania)
Ceny:
- podreczniki WFB/WH40k 150zl
- batalion 340 zl (jest rozbieznosc co do zawartosci: na stronce opisujacej zawartosc batalionu jest 10 blodkow, 10 plagusow, 5 seekerek, 3 nurglingi i 5 screamerow. Natomist na pudelku sa narysowane tylko 3 screamery oraz jest podane info, ze w sumie jest 31 modeli, co tez sugeruje tylko 3)
- rydwan tzeentcha 125
- plague drones 175
- dzialo khorna 125
- herlad khorna/nurgla/slaanesha 75
- karty magii 33 WFB
- karty psychic powers WH40k 23
Dementujac tez niektore ploty z Warseera, jutro ma byc klasyczne info i tydzien advanced orders, a drugiego marca poczatek regularnej sprzedazy. Na tamtym forum ktos gadal, ze niby juz od jutra danonki mialby byc w sprzedazy...
Battle report jest z bitwy chaos daemons vs space marines, wiec raczej nam sie nie przyda.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Dzieny, lecę do GW jutro, może we włoskim przedruku coś więcej wyhaczę na zdjęciach
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Tak jak pisał JaceK, nie ma co oceniać figsów gw z pierwszych, meganiewyraźnych przecieków...Muszę powiedzieć, że nawet te dziwne muchy nurgle'a dają radę. Nie jestem tylko przekonany co do tej maszynki Khorne'a, dla mnie chyba za bardzo 40k...
Jestem za to ABSOLUTNIE ZAKOCHANY w chariocie czincza, a szczególnie heraldzie i opcjach w jakich go można złożyć. Głowa-księżyc, miniwrona. Mniam! Chyba tylko z tego powodu zakupię sobie ten model.
Jestem za to ABSOLUTNIE ZAKOCHANY w chariocie czincza, a szczególnie heraldzie i opcjach w jakich go można złożyć. Głowa-księżyc, miniwrona. Mniam! Chyba tylko z tego powodu zakupię sobie ten model.
już są na stronie GW
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Zastanawiam sie teraz czy armie mono tzeentch sie nie zaczna pojawiac. Warpflame plus wszechobecne plonace ataki moze by daly rade.
A co do corow, to boje sie, ze aby je zapchac i miec jakis z tego profit, bedzie trzeba upychac po 2 heraldow w oddzial.
A co do corow, to boje sie, ze aby je zapchac i miec jakis z tego profit, bedzie trzeba upychac po 2 heraldow w oddzial.
Wow, tak sobie oglądam zdjęcia 360 stopni z GW i muszę przyznać, że nowe figurki są super .... no może poza tym tronem i działem... już tron prędzej ale działo to ja bym widział na kształt hellcannona z obsługą BL. Nawet muchy prezentują się fajnie
Haha herald zincza z głową księżyca WTF? dobrze, że dali alt z głową sępa.
Haha herald zincza z głową księżyca WTF? dobrze, że dali alt z głową sępa.
Bird head u mnie robi za heralda tęczowego, a pink horror arm and sword ma odciętą łapkę i robi za bsb tęczy.
Rotacja między slotami była do przewidzenia, szkoda że w core tylko piechota. Po cichu liczyłem na.psy i może.nurglingi. oby fiendy zostały 1+...
Rotacja między slotami była do przewidzenia, szkoda że w core tylko piechota. Po cichu liczyłem na.psy i może.nurglingi. oby fiendy zostały 1+...
No ja również miałem nadzieję, że nurglęta wskoczą do corów. W 40k zdaje się były w troopsach, do tego bestie Nurgla przerzucone w wfb do speciali, co wzbudziło moje nadzieje.Malin pisze:Rotacja między slotami była do przewidzenia, szkoda że w core tylko piechota. Po cichu liczyłem na.psy i może.nurglingi. oby fiendy zostały 1+...
Czekam na booka i zobaczymy co w temacie mono armii da się wykrzesać (na marginesie - grałem pure Tzeentchem na pre Silesianie w tamtym roku, więc i takie armie, sporadycznie bo sporadycznie, się pojawiały).
U mnie bohaterowie i magowie Nurgla z tamtej edycji podobnie - robią za heraldów i championów.Malin pisze:Bird head u mnie robi za heralda tęczowego, a pink horror arm and sword ma odciętą łapkę i robi za bsb tęczy.
Nic, czekamy na dalsze info.
Jeśli nurglęta weszłyby do corów straciły by scouta raczej, więc nie wiem czy byłby to dobry deal.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
W nowym WD napisali że zestaw Burning chariot jeśli złożysz na takowy, to zostanie Ci tyle bitsów że możesz złożyć herlada pieszo, lub na dysku:) a Głowa księżyc jest jedną z 3:)
Ponad to 3 stopnie locus wydają się ciekawe, u nurgla mamy: poison na 5+, regenkę oraz coś z przerzutami, nie mogłem przeczytać nawet pod lupą:(
W ogóle muchy nurgla mają sztandar w kształcie.... muchy, pełen wypas:)
Ponad to 3 stopnie locus wydają się ciekawe, u nurgla mamy: poison na 5+, regenkę oraz coś z przerzutami, nie mogłem przeczytać nawet pod lupą:(
W ogóle muchy nurgla mają sztandar w kształcie.... muchy, pełen wypas:)