Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Aku
Wałkarz

Re: Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.

Post autor: Aku »

Grałem demonami w tamtej edycji. Teraz chce wrócić. WD oczywiście przeoczyłem. Dlatego znaki zapytania i wymienianie możliwych opcji, co do prawdziwej istoty modelu chariota. A 40k się nie interesuje wogóle.
Dzięki za info i wyjaśnienie co jest czym, chociaż postuluje o mniej uszczypliwości przy odpisywaniu takim noobom jak ja :P

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

:) wszędzie uśmieszki dawałem!!!

Aku
Wałkarz

Post autor: Aku »

Ok Ok zadzwonimy do Pana :)

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Podobno furie są w special a demon of khorne oznacza tyle, że unit ma +1S w szarży...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Chłopaki,
zdjęcia już poznikały, więc czy jakaś tęga głowa, która już to wszystko przeczytała, mogłaby zebrać info o nowych zasadach w jednym poście?? :)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Niestety, mało to było wyraźne i brakowało opisu np. co robią locusy (ponoć jest kilka poziomów czy rodzajów).
Niektóre zdjęcia się zapisały zanim zniknęły, więc jest szansa np. dostać je na maila. ;)

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Post autor: Myzu »

Dziwnym trafem koles w sklepie mial jutrzejszego :) White Dwarfa i nie widzial problemu by mi go dzis sprzedac:

Odnosnie locusow nurglowych (opisane jako dzialajce na posiadacza i jego unit):
* poisony na 5+
* regenka
* dodatkowy hit z sila 4 gdy kulniesz 6 (poison) na trafienie
Czyli te newsy z Warseera sie potwierdzaja.

Co do statow jednostek core, to wszystko sie zgadza z tym co jest pare stron wczesniej wypisane. Za to GUO ma raczej 5 atakow, a nie 3, ale naprawde ciezko doczytac bo obrazek z ta strona podrecznika jest bardzo maly.

Nowe figurki na zdjeciach w gazetce wygladaja spoko, choc wiadomo, ze to kwestia gustu. Taki burning chariot of tzeentch wyglada o wiele lepiej gdy plomienie sa pomalowane jak plomienie, a nie jak fragmenty mortisa.
Figurki heraldow sa nieco wieksze (mniej wiecej o glowe) od zwyklych modeli. Herladow khorna bedzie dwoch, jeden na piechote i drugi jak element zestawu z dzialem/tronem. Takze herald tzeentcha ma druga figurke. Oprocz juz dostepnej bedzie tez jako element zestawu z rydwanem i imho jest o wiele fajniejszy.
Co ciekawe, w sklad zestawu z rydwanem wchodza:
- 2 screamery
- exalted flamer (wiekszy od tych normalnych)
- herald tzeentcha (bedzie mozna zlozyc go osobno na piechote jesli w rydwanie zamontuje sie flamera)
- 4 blue horrory (wyglada na to, ze powroca do lask i nie jest to nazwa wynikajaca z kolorow malowania)

Ceny:
- podreczniki WFB/WH40k 150zl
- batalion 340 zl (jest rozbieznosc co do zawartosci: na stronce opisujacej zawartosc batalionu jest 10 blodkow, 10 plagusow, 5 seekerek, 3 nurglingi i 5 screamerow. Natomist na pudelku sa narysowane tylko 3 screamery oraz jest podane info, ze w sumie jest 31 modeli, co tez sugeruje tylko 3)
- rydwan tzeentcha 125
- plague drones 175
- dzialo khorna 125
- herlad khorna/nurgla/slaanesha 75
- karty magii 33 WFB
- karty psychic powers WH40k 23

Dementujac tez niektore ploty z Warseera, jutro ma byc klasyczne info i tydzien advanced orders, a drugiego marca poczatek regularnej sprzedazy. Na tamtym forum ktos gadal, ze niby juz od jutra danonki mialby byc w sprzedazy...

Battle report jest z bitwy chaos daemons vs space marines, wiec raczej nam sie nie przyda.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Dzieny, lecę do GW jutro, może we włoskim przedruku coś więcej wyhaczę na zdjęciach :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Spojrzcie na strone GW na to co jest w specjalach :)
Crushery
Bestie nurgla
Fiendy
Furie (co do tego tylko szkoda, ale tez ploty tak mowily)

A nowe zabawki poszly do rarow.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Nurglingi core?.. :)

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Tak jak pisał JaceK, nie ma co oceniać figsów gw z pierwszych, meganiewyraźnych przecieków...Muszę powiedzieć, że nawet te dziwne muchy nurgle'a dają radę. Nie jestem tylko przekonany co do tej maszynki Khorne'a, dla mnie chyba za bardzo 40k...
Jestem za to ABSOLUTNIE ZAKOCHANY w chariocie czincza, a szczególnie heraldzie i opcjach w jakich go można złożyć. Głowa-księżyc, miniwrona. Mniam! Chyba tylko z tego powodu zakupię sobie ten model.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

już są na stronie GW
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Zastanawiam sie teraz czy armie mono tzeentch sie nie zaczna pojawiac. Warpflame plus wszechobecne plonace ataki moze by daly rade.

A co do corow, to boje sie, ze aby je zapchac i miec jakis z tego profit, bedzie trzeba upychac po 2 heraldow w oddzial.

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Post autor: vfn »

Wow, tak sobie oglądam zdjęcia 360 stopni z GW i muszę przyznać, że nowe figurki są super .... no może poza tym tronem i działem... już tron prędzej ale działo to ja bym widział na kształt hellcannona z obsługą BL. Nawet muchy prezentują się fajnie :shock:

Haha herald zincza z głową księżyca :lol2: WTF? dobrze, że dali alt z głową sępa.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

vfn pisze:Haha herald zincza z głową księżyca :lol2: WTF?
Zdziwiony? Oldschool Chaos pozdrawia. ;) (druga linia całkiem z prawej)
Obrazek

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Post autor: vfn »

Faktycznie nie zauważyłem go wcześniej :) mam tego piętro wyżej z bird head- jest cool 8)

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Bird head u mnie robi za heralda tęczowego, a pink horror arm and sword ma odciętą łapkę i robi za bsb tęczy.

Rotacja między slotami była do przewidzenia, szkoda że w core tylko piechota. Po cichu liczyłem na.psy i może.nurglingi. oby fiendy zostały 1+...
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Malin pisze:Rotacja między slotami była do przewidzenia, szkoda że w core tylko piechota. Po cichu liczyłem na.psy i może.nurglingi. oby fiendy zostały 1+...
No ja również miałem nadzieję, że nurglęta wskoczą do corów. W 40k zdaje się były w troopsach, do tego bestie Nurgla przerzucone w wfb do speciali, co wzbudziło moje nadzieje. :)
Czekam na booka i zobaczymy co w temacie mono armii da się wykrzesać (na marginesie - grałem pure Tzeentchem na pre Silesianie w tamtym roku, więc i takie armie, sporadycznie bo sporadycznie, się pojawiały).
Malin pisze:Bird head u mnie robi za heralda tęczowego, a pink horror arm and sword ma odciętą łapkę i robi za bsb tęczy.
U mnie bohaterowie i magowie Nurgla z tamtej edycji podobnie - robią za heraldów i championów. :)

Nic, czekamy na dalsze info. :)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Jeśli nurglęta weszłyby do corów straciły by scouta raczej, więc nie wiem czy byłby to dobry deal.

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

W nowym WD napisali że zestaw Burning chariot jeśli złożysz na takowy, to zostanie Ci tyle bitsów że możesz złożyć herlada pieszo, lub na dysku:) a Głowa księżyc jest jedną z 3:)
Ponad to 3 stopnie locus wydają się ciekawe, u nurgla mamy: poison na 5+, regenkę oraz coś z przerzutami, nie mogłem przeczytać nawet pod lupą:(
W ogóle muchy nurgla mają sztandar w kształcie.... muchy, pełen wypas:)

ODPOWIEDZ