Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Re: Początkujący....
Mi tak wyszło dlatego ciągle zastanawiam się; dwarfs czy HE
Empire 52.36%
Dwarfs 50.84%
High Elves 40.18%
Bretonnia - rycerze 35.72%
Wood Elves 28.23%
Chaos Dwarfs 25.1%
Lizardmen 22.31%
Bretonnia - pospólstwo 17.63%
Dark Elves 13.53%
Orcs & Goblins 10.7%
Tomb Kings 10.7%
Chaos Warriors 8.21%
Vampire Counts 7.3%
Skaven 6.12%
Beastmen 5.94%
Daemons 4.98%
Empire 52.36%
Dwarfs 50.84%
High Elves 40.18%
Bretonnia - rycerze 35.72%
Wood Elves 28.23%
Chaos Dwarfs 25.1%
Lizardmen 22.31%
Bretonnia - pospólstwo 17.63%
Dark Elves 13.53%
Orcs & Goblins 10.7%
Tomb Kings 10.7%
Chaos Warriors 8.21%
Vampire Counts 7.3%
Skaven 6.12%
Beastmen 5.94%
Daemons 4.98%
Hugo Boss, ralph lauren, tommy hilfiger, Trussardi Jeans, calvin klein, giorgio armani oraz La' Costa 

EMP/LIZ/DE/SKAV/VC - moim zdaniem
Mam kilka pytan po wczorajszym turnieju jeśli mógłby ktoś wyjaśnić moje wątpliwości będę wdzięczny.
1. Bohater A w swojej fazie uciekł za plecy wrogiego bohatera B czy bohater B może w nastepnej swojej fazie szarżować na bohatera A?
2. Czy po marszu mozna strzelać np. z łuku?
3. Cztery wilki (wampirów) zaatakowały na tył jednostkę włuczników. Czy otrzymują premie +2 do wyniku walki i czy kasują szeregi?
4. Oddziały harcowników nie kasują szeregów przy ataku na flanke lub na tyły a czy otrzymują premie +1/+2 za taki atak?
5. Oddział piechoty min. 2 szeregi po 5 kasuje szeregi (atak flanka/tył) a jak jest z jazdą/rydwanami?
6. Bohater może wyszarżować z jednostki tylko do przodu czy jeśli jest ustawiony na rogu jednostki to może wyszarżować w bok?
1. Bohater A w swojej fazie uciekł za plecy wrogiego bohatera B czy bohater B może w nastepnej swojej fazie szarżować na bohatera A?
2. Czy po marszu mozna strzelać np. z łuku?
3. Cztery wilki (wampirów) zaatakowały na tył jednostkę włuczników. Czy otrzymują premie +2 do wyniku walki i czy kasują szeregi?
4. Oddziały harcowników nie kasują szeregów przy ataku na flanke lub na tyły a czy otrzymują premie +1/+2 za taki atak?
5. Oddział piechoty min. 2 szeregi po 5 kasuje szeregi (atak flanka/tył) a jak jest z jazdą/rydwanami?
6. Bohater może wyszarżować z jednostki tylko do przodu czy jeśli jest ustawiony na rogu jednostki to może wyszarżować w bok?
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
1. Nie. Jak go nie widzi, to nie może szarżować.
2. Nie.
3. Otrzymują premię, ale nie kasują szeregów.
4. Tak, otrzymują.
5. Kawaleria również potrzebuje 5 modeli, żeby stworzyć szereg, a zasada działania jest taka sama jak przy piechocie. Rydwany nie kasują szeregów, ale dostają premię za szarżę na bok/tył. Wyjątkiem są jednostki rydwanów (np. TK) one mogą mieć szeregi i kasować szeregi wrogowi.
6. Może szarżować tylko na wroga, którego widzi, więc najbardziej w bok jak się da, to pod kątpem 45 stopni.
2. Nie.
3. Otrzymują premię, ale nie kasują szeregów.
4. Tak, otrzymują.
5. Kawaleria również potrzebuje 5 modeli, żeby stworzyć szereg, a zasada działania jest taka sama jak przy piechocie. Rydwany nie kasują szeregów, ale dostają premię za szarżę na bok/tył. Wyjątkiem są jednostki rydwanów (np. TK) one mogą mieć szeregi i kasować szeregi wrogowi.
6. Może szarżować tylko na wroga, którego widzi, więc najbardziej w bok jak się da, to pod kątpem 45 stopni.
Pytanie co do armii.
Ostatnio mam ochotę popykać towarzysko jakąś okropnie szybką armią.
Gram krasnoludami więc jest to niesamowicie wolna armia.
Jakie proponujecie?
Moje typy to :
-Chaos warriors na samej kawie
-beastmen
-wood elves (chyba najszybsza)
Pozdrawiam
Ostatnio mam ochotę popykać towarzysko jakąś okropnie szybką armią.
Gram krasnoludami więc jest to niesamowicie wolna armia.
Jakie proponujecie?
Moje typy to :
-Chaos warriors na samej kawie
-beastmen
-wood elves (chyba najszybsza)
Pozdrawiam