7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Elgrond pisze:he jak grałem na turnieju z bretą to co jeden teror i się 4 lance sypnęły jedna w drugą padały, a to było dawno temu hehehe:D.

No rzeczywiście lanca w WL ok, no to wyzwanie Guardian wbija tego dowódcę od lancy i pozostała 5 WL odpowiadają zabijając 2-3 kolejnych , w odpowiedzi dostajemy 4 ataki rycerzy i 4 konie hehehe:D a nie 8 i 7 koni. pada 2-3 WL heh wygrywamy i w następnej turze jeden na jeden na gnieciemy lance hehe:D
To ilu wy chcecie White lionow dac do tego odzialu? :shock: a pamietajcie ze errant kosztuje niewiele wiecej niz ci super ach och white lioni zreszta oni maja stubborna wiec pewnie wpadnie w nich tyle lanc by zaden nie przezyl albo zadna nie zaszarzuje zanim nie oczysci sie bokow

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Grunt to zacząć.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Jankiel
A my mamy magie :D Choc zgodze się że wynalazek zwany repeter crossbowem będzie na he działał zabójczo.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Malal niesadze aby gracz bretnonski szarzowal kilkoma lancami na oddzial warty 87p bo to by bylo z jego strony takytyczna glupota.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Gadanie o Hydrze kto ja wstawi do turniejowej armii, wiadomo jakie sa skuteczne buildy DE tak mniej wiecej i akurat z tym HE powinny sobie radzic, spokojnie radzily sobie w 6ed , bede i w 7ed , akurat armie o T3 i niskim save nie bede az tak grozne dla nowych HE, z powodu walki wrecz bo wszystkiego sie nie wystrzela przy terenie i sinej magii HE, corssboweni DE bede niebezpieczni ale kto bierze w zwyklej armii(nie robionej pod HE) wiecej niz 2 oddzialy + shadzi + DR+ ew manyflyers , rzadko widzialem ,a fireball nadal zamienia kadzy z tych unitow w papke.
Tymbardziej ze PG i WL sa trundi to zdjecia ze strzelania, RBT ok ale wtedy nie postrzela sie w HE Rbt ,czego rezultatem moze byc nie posiadanie RBT.
Pozatym w armii defensywanej teraz raczej oplaca sie wystawiac lucznikow najlepiej pod gorka na ktorej sa RBt, wtedy jakies fasty, skirmisherzy raczej sobie w Rbt nie poszarzuja szczegolnie jak maja T3.
A i re-roll psychologii jest moim zdaniem lepszy niz stoic. co tez pomaga p. DE a DE hate to taka obusieczna bron, szczegolnie przy ASF elfow.

Co do Star Dragona to az tak bardzo nie oplaca sie go brac bo w efecie nie mamy zadnej magii bo jak mowil Jankiel BSB trzeba wtedy wziazc : co prawda armia - Star Dragon, BSB na lwim rydwanie, caddy, 2xSpearelfes, 2x5DP, 2x Lion Chariot, 5WL, 10SH, 2/2 lub 1/3 great eagles/RBT jest potezna ale elf ma gorze ma problem z armourem a i ocorne p-magiczna mamy cienka jak na T3 i niski AS.
Najlepsza chyba kombinacja na lorda na smoka to Star Lance + 4+Ward lub Armour savem na 2+, Vambraces of Defence i halabarda/GW(bo daje to sama na mouncie ) i jakis przedmiot przydatny za 20p
Ale silna armia na magii i moze byc cieplo.

Zawsze mozna zrobic jakis chory defens mimo wszystko - Archmage, mage, dragon mage(Silver Wand) razem z BoS generujacy 13-15PD + bound spelle. 2x10 Archers, 2x10WL, rydwany, dP, 4 rBT

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Wie ktoś może ile kosztują wardy jakieś? 4+/5+? A jest może jakiś od strzelania i magii? ;)
Obrazek
Obrazek

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Jednak będziemy grać na ostry offens :D , ale obawiam się że 1 caddy nie wystarczy :cry:

Loremaster; tak czy siak lepiej dać GW, jak spadnie smoczek to mamy chociaż tą siłe 6 ;]

Malal
Kretozord

Loremaster pisze:Malal niesadze aby gracz bretnonski szarzowal kilkoma lancami na oddzial warty 87p bo to by bylo z jego strony takytyczna glupota.
87 pkt to jest ich 5? jakby ovverun byl dobry to czemu nie zaszarzowac 2 lancami? u nas ci ich dostatek :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Malal pisze:
Loremaster pisze:Malal niesadze aby gracz bretnonski szarzowal kilkoma lancami na oddzial warty 87p bo to by bylo z jego strony takytyczna glupota.
87 pkt to jest ich 5? jakby ovverun byl dobry to czemu nie zaszarzowac 2 lancami? u nas ci ich dostatek :D
na 5 typow w snaku mozesz szarzowac i 10 lancami.. i tak zginie tylko champion ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

thurion pisze:
Malal pisze:
na 5 typow w snaku mozesz szarzowac i 10 lancami.. i tak zginie tylko champion ;)
:D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Tia i ze spora szansa zabierze championa przeciwnika ze soba ;)
Ja sie zastanawiam jak mam to zabijac khemrii kiedy tacy archerzy rozkrecaja mi wszystko poza gigusiem i scorpionem w walce wrecz ;)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Nie przejmuj się, mam podobne odczucia
chyba muszę zainwestować w masę rxb

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Jakto jak przeciw temu zagrać khemrii?To będzie najgorsza armia dla nowych he(i tak już była)Obok niej usadowią się krasnoludy i imperium.
[quote=''loremaster'']Co do Star Dragona to az tak bardzo nie oplaca sie go brac bo w efecie nie mamy zadnej magii bo jak mowil Jankiel BSB trzeba wtedy wziazc : co prawda armia - Star Dragon, BSB na lwim rydwanie, caddy, 2xSpearelfes, 2x5DP, 2x Lion Chariot, 5WL, 10SH, 2/2 lub 1/3 great eagles/RBT jest potezna ale elf ma gorze ma problem z armourem a i ocorne p-magiczna mamy cienka jak na T3 i niski AS.
[/quote]
A to niby czemu?Ja bym brał 2 magów i star dragon,daje rade moim zdaniem,bsb niejest taki mega potrzebny jak dodatkowe scrolle i magia.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Elo, elo takie pytanko, jakto ze spearelfami jest?

9 pkt sztuka z tarczą czy 10 pkt sztuka z tarczą?

A i jeszcze 1 pytanie po ile jest CG do SM/Wl/PG?

A i ostatnie; ktoś wie czy seer będzie w arkanie czy w zakletych przedmiotach?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

spearelf taki jaki jest za 9pkt

CG to elit, nie mam pojecia, ktoś włąsnie pamięta?? Myśle, że odpowiednio po 14\14\7

co do seera, pewnie arcan, chociaż moge sie mylić...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Malal
Kretozord

thurion pisze:
Malal pisze:
Juz widze te 10 wiesniakow z lukami w brettce :wink: ech co He robia z porzadna armia kawaleryjska :?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Belaner7 pisze:Jakto jak przeciw temu zagrać khemrii?To będzie najgorsza armia dla nowych he(i tak już była)Obok niej usadowią się krasnoludy i imperium.
spokobook awidzialem juz mam pare pomyslow :) trzeba tylko czekac i zobaczyc jak wyjda w praniu :) niemniej tk moze miec czasami problemy z elfami... dwarfy i imperium juz nie. Dwarfom i tak nwszystko jedno czy szarzuja czy sa szarzowane.. byleby bylo od przodu a imperium coz... nie widze tego jak ma miec w plecy w grupka elfow z t3, maym savem i max s 6 :)

a seer jest arcanem... inna sprawa nie wiem jakbys go chcial umiescic w enchantedach...? zeby commander mogl go brac?

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

im więcej smoków i elitarnej piechoty tym lepiej

tako rzecze Astragoth

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

Ja bym zrobił tak:
lord na smoku, BsB z D6 do combata, szustki DP z comandami powiedzmy z 3, dotego stare rydwany, 2 bolce, 2 orły, w corach lekka kawa (jeżeli jest bo nie pamiętam) jak nie to 10 łuczników i wychodzi miodzio armia

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

a ochrona magiczna? ;-)
Obrazek

ODPOWIEDZ