VC 2500 ze smokiem
VC 2500 ze smokiem
Blood Dragon Lord (Zombie Dragon, Full Plate Armour, 3lvl, Heart Piercing, Wristbands of Black Gold i
1. Sword of Might, Master Strike, Shield
albo
2. Red Furry, Enchanted Shield, Lanca
Necromancer (1lvl, 2xDS)
12 Zombie
4x5 Dire Wolves
3 Fell Bats
15 Black Knights (FCG, Barding, War Banner)
15 Black Knights (FCG, Barding, Banner of the Barrows)
15 Black Knights (FCG, Barding)
Pkt: 2500
DD: 5+2xDS
Co o tym myślicie i ktora wersja na lordzie lepsza (próbowałem jeszcze coś z currsed bookiem pokombinować ale 3+ ward na ostrzał i przerzuty być muszą a to 55 pkt wiec na książke nie starcza) ? Na 2250 spadają BK bez magicznego sztandaru, 2 zombiaki a z 3 nietoperzy robi sie 2x5.
1. Sword of Might, Master Strike, Shield
albo
2. Red Furry, Enchanted Shield, Lanca
Necromancer (1lvl, 2xDS)
12 Zombie
4x5 Dire Wolves
3 Fell Bats
15 Black Knights (FCG, Barding, War Banner)
15 Black Knights (FCG, Barding, Banner of the Barrows)
15 Black Knights (FCG, Barding)
Pkt: 2500
DD: 5+2xDS
Co o tym myślicie i ktora wersja na lordzie lepsza (próbowałem jeszcze coś z currsed bookiem pokombinować ale 3+ ward na ostrzał i przerzuty być muszą a to 55 pkt wiec na książke nie starcza) ? Na 2250 spadają BK bez magicznego sztandaru, 2 zombiaki a z 3 nietoperzy robi sie 2x5.
Wygląda fajnie wszystko, choć ja jak większość uważam, że smok ma prawo bytu jedynie w Sylvanii.
Bardzo brakuje tu książki - 7 PD z boundem, który się dispeluje na 2 a 7 PD bez bounda to ogromna różnica.
EDIT: zauważyłem dopiero, że nekromanta ma 1 lvl, więc w ogóle rezygnujesz z magii.
To niedobrze.
Ja dałbym lancę i KB.
5 ataków z przerzutem z S7 i KB jest naprawdę mocne.
Powodzenia.
Bardzo brakuje tu książki - 7 PD z boundem, który się dispeluje na 2 a 7 PD bez bounda to ogromna różnica.
EDIT: zauważyłem dopiero, że nekromanta ma 1 lvl, więc w ogóle rezygnujesz z magii.
To niedobrze.
Ja dałbym lancę i KB.
5 ataków z przerzutem z S7 i KB jest naprawdę mocne.
Powodzenia.
1 mag i 2 scrolle hyh lol, powodzenia
Smok jest do bani, chyba mamy najgorszego w cały warhu. A lor według mnie jest nie opłacalny. Już lepiej counta i dodatkowego herosa.
Ogólnie dziwna ta rozpiska, same bk i wilki. Nudna z deka.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ogólnie dziwna ta rozpiska, same bk i wilki. Nudna z deka.
Lubie Zombie Dragona. Wiem, że nie jest to Star Dragon ale podoba mi się jego klimat i ta rozpiska robiona jest właśnie pod smoka.
Jakbym wrzucił 2 lvl na nekromante to miałbym 6PD - bez sensu, i tak nic ważnego nie wyczaruję.
Lizakami zawsze mam 2 DSy i jakoś nie narzekam.
A co do lancy to jednak po pierwszej turze jeśli czegoś nie złamie to lord staje sie dosc lipny z S5.
Jakbym wrzucił 2 lvl na nekromante to miałbym 6PD - bez sensu, i tak nic ważnego nie wyczaruję.
1 mag i 2 scrolle hyh lol, powodzenia
Lizakami zawsze mam 2 DSy i jakoś nie narzekam.
A co do lancy to jednak po pierwszej turze jeśli czegoś nie złamie to lord staje sie dosc lipny z S5.
Serwus.
Dwa DS + 5 kości daje radę przez jakieś dwie tury - czyli teoretycznie powinno wystarczyć, żeby dojść już czymś.
Co do lorda na smoku ... hm w Sylvanii jest fajny
Tutaj proponował bym Winged Nightmare co najwyżej - jak już tak bardzo chcesz po latać. W tedy mógłby zostać nawet i ten lord. Z jakimś lepszym zestawem.
np.
-WN, E.Shield, Wristbands, Master Strike, Heart P. Full Plate, Lanca. I koleś daje radę.
A tak naprawdę to bym polecał 2xnecro (2lvl, 3xDS + książka), BsB, Count(2lvl) na WN.
Pozdro!
Dwa DS + 5 kości daje radę przez jakieś dwie tury - czyli teoretycznie powinno wystarczyć, żeby dojść już czymś.
Co do lorda na smoku ... hm w Sylvanii jest fajny
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
np.
-WN, E.Shield, Wristbands, Master Strike, Heart P. Full Plate, Lanca. I koleś daje radę.
A tak naprawdę to bym polecał 2xnecro (2lvl, 3xDS + książka), BsB, Count(2lvl) na WN.
Pozdro!
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
Tyle BK wystarcza w Sylvanii.
A ogólnie to ciężko ze smoczyskiem VC
A ogólnie to ciężko ze smoczyskiem VC
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
Bardzo ciężko... Praktycznie zero magii, słaba ochrona magiczna... Tym gorzej że karcą teraz nawet jedynki z lighta... Pitka wsysa smoka bez problemu... Do tego jeszcze jakieś shooty... Baaaardzo ciężko...
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
Shino na turnieju:
-Ile BK?
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
Niech wsysa typa z maxem Inicjatywy..LinuX pisze:Bardzo ciężko... Praktycznie zero magii, słaba ochrona magiczna... Tym gorzej że karcą teraz nawet jedynki z lighta... Pitka wsysa smoka bez problemu... Do tego jeszcze jakieś shooty... Baaaardzo ciężko...
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Rozpa niezła, ale dużo lepsza by była gdybyś obciął jednych BK do powiedzmy 10 i wstawił więcej ścierwa. IMO ścierwo u undeadów to podstawa.
Pozatym bym wywalił te zombiaki i kupił nekrosowi konika. Kolejne punkty do przodu.
Smok 1I.....Kołata pisze: Niech wsysa typa z maxem Inicjatywy..![]()
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Wino Wino, Wino do dna...
Shino na turnieju:
-Ile BK?
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
Shino na turnieju:
-Ile BK?
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
Ale jeśli żyje jeździec/bohater to używa się wyższego I czyli w przypadku lorda I8. Czyli tylko na 6 bedzie się coś działo...
Jeśli jeździec umrze to używasz I smoka.
Jeśli jeździec umrze to używasz I smoka.