VC 2500 ze smokiem

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Karol J
Chuck Norris

VC 2500 ze smokiem

Post autor: Karol J »

Blood Dragon Lord (Zombie Dragon, Full Plate Armour, 3lvl, Heart Piercing, Wristbands of Black Gold i
1. Sword of Might, Master Strike, Shield
albo
2. Red Furry, Enchanted Shield, Lanca

Necromancer (1lvl, 2xDS)

12 Zombie

4x5 Dire Wolves

3 Fell Bats

15 Black Knights (FCG, Barding, War Banner)
15 Black Knights (FCG, Barding, Banner of the Barrows)
15 Black Knights (FCG, Barding)

Pkt: 2500
DD: 5+2xDS

Co o tym myślicie i ktora wersja na lordzie lepsza (próbowałem jeszcze coś z currsed bookiem pokombinować ale 3+ ward na ostrzał i przerzuty być muszą a to 55 pkt wiec na książke nie starcza) ? Na 2250 spadają BK bez magicznego sztandaru, 2 zombiaki a z 3 nietoperzy robi sie 2x5.

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Wygląda fajnie wszystko, choć ja jak większość uważam, że smok ma prawo bytu jedynie w Sylvanii.

Bardzo brakuje tu książki - 7 PD z boundem, który się dispeluje na 2 a 7 PD bez bounda to ogromna różnica.

EDIT: zauważyłem dopiero, że nekromanta ma 1 lvl, więc w ogóle rezygnujesz z magii.
To niedobrze.

Ja dałbym lancę i KB.
5 ataków z przerzutem z S7 i KB jest naprawdę mocne.

Powodzenia.

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

1 mag i 2 scrolle hyh lol, powodzenia ;) Smok jest do bani, chyba mamy najgorszego w cały warhu. A lor według mnie jest nie opłacalny. Już lepiej counta i dodatkowego herosa.
Ogólnie dziwna ta rozpiska, same bk i wilki. Nudna z deka.

Karol J
Chuck Norris

Lubie Zombie Dragona. Wiem, że nie jest to Star Dragon ale podoba mi się jego klimat i ta rozpiska robiona jest właśnie pod smoka.

Jakbym wrzucił 2 lvl na nekromante to miałbym 6PD - bez sensu, i tak nic ważnego nie wyczaruję.
1 mag i 2 scrolle hyh lol, powodzenia

Lizakami zawsze mam 2 DSy i jakoś nie narzekam.

A co do lancy to jednak po pierwszej turze jeśli czegoś nie złamie to lord staje sie dosc lipny z S5.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Serwus.

Dwa DS + 5 kości daje radę przez jakieś dwie tury - czyli teoretycznie powinno wystarczyć, żeby dojść już czymś.

Co do lorda na smoku ... hm w Sylvanii jest fajny :) Tutaj proponował bym Winged Nightmare co najwyżej - jak już tak bardzo chcesz po latać. W tedy mógłby zostać nawet i ten lord. Z jakimś lepszym zestawem.
np.
-WN, E.Shield, Wristbands, Master Strike, Heart P. Full Plate, Lanca. I koleś daje radę.

A tak naprawdę to bym polecał 2xnecro (2lvl, 3xDS + książka), BsB, Count(2lvl) na WN.

Pozdro!

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

IMO od przerobienia na sylvanię.. oczywiście 3 * bk wtedy nie weźmiesz, ale na 2250 sam mówisz, że z jednych BK rezygnujesz. :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

pingus pisze:IMO od przerobienia na sylvanię.. oczywiście 3 * bk wtedy nie weźmiesz, ale na 2250 sam mówisz, że z jednych BK rezygnujesz. :)
To bedzie mogl wziac tylko jednych BK, bo w Sylvanii rycerze sa rare i 0-1.
Obrazek

Karol J
Chuck Norris

Blood Dragon na Smoku zostaje :) Jak pisałem cały urok tej armii sie na nim opiera. Poza tym tak jak Bless pisał - w sylwanii są tylko jedni BK.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Tyle BK wystarcza w Sylvanii.

A ogólnie to ciężko ze smoczyskiem VC

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Post autor: LinuX »

Bardzo ciężko... Praktycznie zero magii, słaba ochrona magiczna... Tym gorzej że karcą teraz nawet jedynki z lighta... Pitka wsysa smoka bez problemu... Do tego jeszcze jakieś shooty... Baaaardzo ciężko...
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

LinuX pisze:Bardzo ciężko... Praktycznie zero magii, słaba ochrona magiczna... Tym gorzej że karcą teraz nawet jedynki z lighta... Pitka wsysa smoka bez problemu... Do tego jeszcze jakieś shooty... Baaaardzo ciężko...
Niech wsysa typa z maxem Inicjatywy.. :roll:

Rozpa niezła, ale dużo lepsza by była gdybyś obciął jednych BK do powiedzmy 10 i wstawił więcej ścierwa. IMO ścierwo u undeadów to podstawa.
Pozatym bym wywalił te zombiaki i kupił nekrosowi konika. Kolejne punkty do przodu.

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Post autor: LinuX »

Kołata pisze: Niech wsysa typa z maxem Inicjatywy.. :roll:
Smok 1I.....:roll:
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Ale jeśli żyje jeździec/bohater to używa się wyższego I czyli w przypadku lorda I8. Czyli tylko na 6 bedzie się coś działo...
Jeśli jeździec umrze to używasz I smoka.

ODPOWIEDZ