Alternatywne Figurki do Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Alternatywne Figurki do Imperium

Post autor: PiotrB »

ddr pisze:Gdybym zaczynał od zera, piechoty od GW w ogóle bym nie kupował :wink: .

Ta duża horda to tylko te i te modele czy jakieś jeszcze?
ok tak kurde! Halabadnicy GW są tak ciężcy do transportu ,że masakra. Po turnieju zawsze mam 3-4 halabardy złamane. Te braci Perry mają dużo lepsze postawy...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Post autor: malfoj »

PiotrB pisze:
ddr pisze:Gdybym zaczynał od zera, piechoty od GW w ogóle bym nie kupował :wink: .

Ta duża horda to tylko te i te modele czy jakieś jeszcze?
ok tak kurde! Halabadnicy GW są tak ciężcy do transportu ,że masakra. Po turnieju zawsze mam 3-4 halabardy złamane. Te braci Perry mają dużo lepsze postawy...
I są ładniejsze.

Milord
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Milord »

Obrazek
.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

:shock: :shock: :lol2: :lol2: :lol2: :o :o
Padłem

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Wie ktoś gdzie mogę dostać w polsce te modele :
http://gamezoneminiatures.de/imperium/k ... one_german
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

http://vanaheim.pl/

nawet jak nie mają na stanie to Ci zamówią.. polecam ten sklep
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Albo tutaj poproś żeby Ci je dorwali: http://battlebear.pl/

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Ja je zamawiałem z maelstrom'a i z ebay'a.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Ma ktoś może modele halabardników GZ?? Albo co o nich sądzicie ?
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Stix

Post autor: Stix »

http://www.gamezoneminiatures.com/tiend ... perio.html
tu są do obejrzenia w 360 st. W ogóle na obecnej stronie GZ wszystkie modele posiadają przynajmniej 1 filmik obrotowy jak i sekcję w której można zobaczyć i zamówić poszczególne elementy modelu. A na głównej stronie jest ogłoszenie że będą przechodzić na plastik.

EDIT:

Nie wiem czy widzieliście ale firma Pro Gloria Miniatures również wydała swoich landsknechtów. WYGLĄDAJĄ MIODNIE!

http://progloriaminiatures.blogspot.com ... echts.html

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Kiedyś zachwyciłem się tą figurką, a potem zobaczyłem jej cenę. Do tego dnia myślałem, że to GW dyma swoich klientów ;)

145 złotych nie dałbym tyle nigdy, choćbym wygrał kilka milionów w totka.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Co myślicie o kawie z gamezona ?

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Szymon pisze:Co myślicie o kawie z gamezona ?
Sklejanie, obróbka i zapychanie szczelin w modelach koni to prawdziwa mordęga. Części nie pasują do siebie za cholerę. Czasem nawet są niewłaściwe (dostałem różne połówki wierzchowca kiedyś). Malowanie takiej kupy żelastwa to prawdziwy horror, jednak...

Są ładni, efekt wart zachodu, choć robienie z nich całego oddziału to wyzwanie dla desperatów, lepiej nadają się na bohaterów czy innych "ważniaków". Mimo wad, polecam ;)
Vae victis!

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

miałem 3 modele generała na koniu z GZ z czego dwa były juz fabrycznie zdekompletowane :(
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
Tombo
Kontakt:

Post autor: Tombo »

Legion pisze:
Kiedyś zachwyciłem się tą figurką, a potem zobaczyłem jej cenę. Do tego dnia myślałem, że to GW dyma swoich klientów ;)

Należy się cieszyć, że jest alternatywa dla GW, co pozwala urozmaicić nasze armie. Figurki drogie, ale porządnie zrobione. Zakładając, że masz umiejętności żeby wyrzeźbić takie modele.. sprzedawałbyś je później za 60zł ? Ponosząc koszta żywicy, i wkładając w to prace w odlewanie.. wątpię.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Tombo pisze:
Legion pisze:

Należy się cieszyć, że jest alternatywa dla GW, co pozwala urozmaicić nasze armie. Figurki drogie, ale porządnie zrobione. Zakładając, że masz umiejętności żeby wyrzeźbić takie modele.. sprzedawałbyś je później za 60zł ? Ponosząc koszta żywicy, i wkładając w to prace w odlewanie.. wątpię.
A przejdzie jako GM ?? czy będą sie czepiać ?

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Tombo, ja nie bronię nikomu tego kupić, zwłaszcza, że model jest miodny. Jednak przepraszam, konkurencja sprzedaje (nawet durne GW) podobne figurki za połowę z tego. Przegięcie pały, na mój gust ;)

Szymon, klimatem mi on pasuje do Bretonni, ale chyba tylko wyjątkowi upierdliwcy by się czepiali :)
Vae victis!

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Bierzcie pod uwagę, że za 150zł dostajecie 2 figurki :) wersja konna i piesza ;)

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Lechu pisze:Bierzcie pod uwagę, że za 150zł dostajecie 2 figurki :) wersja konna i piesza ;)
Ok ale model jest mega!
A ostatnio słyszałem że warszawka czepia sie max wysywigu(chyba tak sie pisze)

ODPOWIEDZ