TK na 2000pkt oparta na Kingu
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
TK na 2000pkt oparta na Kingu
jak w temacie. nakręciłem się na latającego kinga, więc postanowiłem rozpę oprzeć na nim, a nie na HLP, jak zwykle czynię. wszelkie komentarze i sugestie mile widziane.
1. Tomb King + DoE, cloak: 265pts
2. LP konno, hierofant, collar, jar: 173pts
3. LP konno, 2x scroll: 173pts
4. LP konno, staff of ravening: 168pts
5. 2x Scorpion (wiem, wstrętny powergaming...) : 170pts
6. 25x TG, FCG, Rakaph: 370pts
7. 5x Carrion: 120pts
8. 2x SSC firing Skulls of the Foe: 220pts
9. 2x Swarm: 90pts
10. 5x Light Cav: 70pts
11. 3x Chariot, standard, mirage standard: 180pts
razem: 1999pkt.
dispel dice: 5 (+2 scrolle).
modele: 54
da się tym pograć?
1. Tomb King + DoE, cloak: 265pts
2. LP konno, hierofant, collar, jar: 173pts
3. LP konno, 2x scroll: 173pts
11. 3x Chariot, standard, mirage standard: 180pts
razem: 1999pkt.
dispel dice: 5 (+2 scrolle).
modele: 54
da się tym pograć?
-Taki king jest mietki jak ..... Jezeli juz latajcy to oprzyj sie o utarte schematy tzn. latanie ,ward ,+1W i GW albo flail of skull + latanie + collar .
-Brak lucznikow
-Rydwany jako goly fast (banerek tylko jak masz TP/TK na wozku i chcesz .... ).
-Lekka kawe wymien na rydwany (po to sie bierze miedzy innymi kinga ,zeby miec ich troche wiecej ) .
p.s-preferuje liczki pieszo ale co kto lubi ....
-Brak lucznikow
-Rydwany jako goly fast (banerek tylko jak masz TP/TK na wozku i chcesz .... ).
-Lekka kawe wymien na rydwany (po to sie bierze miedzy innymi kinga ,zeby miec ich troche wiecej ) .
p.s-preferuje liczki pieszo ale co kto lubi ....
Ja bym preferował zmienic kinga za mneiciutki troche, 3 liczy w jedej piątce lekkiej kawy to szleństwo lepiej zdejmij je z koni daj jedna 20 FCG szkeletow z lukami albo z tych dwóch zdejmij konie a zostaw na tej jednej co ma lache, żeby jej zasięg zwiększyć . Jak dajesz juz kinga daj wiecej tych oddzialow rydwanow i jesli chcesz zagrać na ofensa zamiast jednej katapy daj giganta. A tak wogóle 2k to za mało by dawać TG są za drodzy jeden klosc a kosztuje 370 punktów.
pozdro
pozdro
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
ta liczka ze staffem jeździ z kawalerią.
ok, ściagamy pozostałym dwóm koniki (zapomniałem, że tracą przecie look out, sir'a).
king z wardem, armour of the ages, lataniem i GW brzmi sensownie.
charioty mają siedzieć w defensie, stąd mirage banner. ale może faktycznie go wywalę.
gigusia nie mam niestety, a chętnie bym go wystawił. może kiedyś. póki co dwie katapy robią siekę.
ok, ściagamy pozostałym dwóm koniki (zapomniałem, że tracą przecie look out, sir'a).
king z wardem, armour of the ages, lataniem i GW brzmi sensownie.
charioty mają siedzieć w defensie, stąd mirage banner. ale może faktycznie go wywalę.
gigusia nie mam niestety, a chętnie bym go wystawił. może kiedyś. póki co dwie katapy robią siekę.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
jak beda konno i wsadze ich np. do oddzialu TG?Shino pisze:nie tracaGreatTaurus pisze:zapomniałem, że tracą przecie look out, sir'a
beda napierac, jak sie przeciwnik zblizy na odpowiednia odleglosc.charioty po to maja przeciez imacty zeby napierac a ni4e byc apieranym
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
1. Tomb King + GW, shield, ward, armour of the ages, cloak: 279pts
2. LP hierofant, collar, jar: 165pts
3. LP 2x scroll: 165pts
11. 3x Chariot gołe: 120pts
no i tym sposobem ciagle mam do wydania 63pkty. mysle nad warbannerem u chariotów, mysle nad trzecim spawnem, mysle nad szostym carrionem. jakies sugestie?
2. LP hierofant, collar, jar: 165pts
3. LP 2x scroll: 165pts
11. 3x Chariot gołe: 120pts
no i tym sposobem ciagle mam do wydania 63pkty. mysle nad warbannerem u chariotów, mysle nad trzecim spawnem, mysle nad szostym carrionem. jakies sugestie?
Wywalic 2 guardow i wrzucic 10 łucznikowGreatTaurus pisze: jakies sugestie?
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
O! Wywalając Kingowi shield mógłbym dodać im jeszcze championa. czy to zły pomysł? ten shield i tak przyda mu się tylko jak coś do niego strzeli.Młody pisze:Wywalic 2 guardow i wrzucic 10 łucznikow
Lepiej to wywalic kingowi shield i dac collara, bez warda jest za miękki.GreatTaurus pisze:O! Wywalając Kingowi shield mógłbym dodać im jeszcze championa. czy to zły pomysł? ten shield i tak przyda mu się tylko jak coś do niego strzeli.Młody pisze:Wywalic 2 guardow i wrzucic 10 łucznikow
al eon ma warda
king jak widze moj mi sie sprawdza choc niektorzy na niego narzekaja ;] ja bym mu shielda zostawil osobiscie bo sam z niego czesto korzystam
jednak champion w lucznikach to mus i jakos trzeba go tam zamontowac
co do lekkiej kawy nie jestem przekonany i staralbym sie wykminic punkty na drugie charioty
king jak widze moj mi sie sprawdza choc niektorzy na niego narzekaja ;] ja bym mu shielda zostawil osobiscie bo sam z niego czesto korzystam
jednak champion w lucznikach to mus i jakos trzeba go tam zamontowac
co do lekkiej kawy nie jestem przekonany i staralbym sie wykminic punkty na drugie charioty
Nie tylko twojking jak widze moj
Kurcze jakos bez lucznikow to ...... Ja bym kosztem tej lekkie ich dal .
IMHO taki kloc TG to nie na 2K Na 2250 to juz lepiej wchodzi ...
a kto go niby zaczal uzywac? :>
Ja