Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
tylko ten smok... 

- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
To nie wina smoka tylko armatek z celownikiem laserowym 

Ah ten nowy Euro draft odblokował nam takie dobre combo w CorachAsassello pisze:Złożenie łuków dla odważnych:
10, muzyk
10, muzyk
10, muzyk
10, muzyk
13, muzyk, flaming
Idealnie pod rozpiskę na smoku

Do każdego oddziału dać championa i w kreskę - to już można grać bez Orłów

Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
i masowe unbrekable z lighta 

Dobre diuk.
Po Waszych postach myślałem, że wrócę do gry Hajami. A tu kupa. Bestie dostały znów bonus. A my figę.
Szinux promuje tylko Stasia, mógłby chociaż trochę Jurka.

Po Waszych postach myślałem, że wrócę do gry Hajami. A tu kupa. Bestie dostały znów bonus. A my figę.

Szinux promuje tylko Stasia, mógłby chociaż trochę Jurka.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
No ale podobno nowy AB na horyzoncie to pewnie nie chcą nas boostować.
A tak na marginesie - co myślicie o Tesco Magii ? Chodzi o wymaksowanie Lewków (3x27)
Ma to jakąś rację bytu?
Arcymag @ 280 pts
Scroll, Heaven (?)
BSB @ 168 pts
BoS
Core @ 625 pts
White Lions @ 1250 pts
3 x Great Eagle @ 150 pts
Ma to jakąś rację bytu?
Arcymag @ 280 pts
Scroll, Heaven (?)
BSB @ 168 pts
BoS
Core @ 625 pts
White Lions @ 1250 pts
3 x Great Eagle @ 150 pts
Kontakt PM
Kontakt PM
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Co będzie lepsze na dark elfy, white lioni czy Straż Feniksa?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
Problem z 3x WL jest taki, ze te oddziały są trochę wolne, a do tego 3 hordy ciężko utrzymać w zasięgu bsb i generała. A do tego nie zawsze teren pozwala iść nimi sensownie.
Tesco magia to najlepsza z high magic
Tesco magia to najlepsza z high magic

- Retaguardia
- "Nie jestem powergamerem"
to juz zabrali te łuki nam? bo cos nie widze zeby moznaby wystawic wiecej niz 45...

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Ja sobie na lokalnej lidze przetestowałem na Euro Zasadach na Arcymagu zarówno Shadow, jak i Book of Hoeth i mi weszły 2 zaklęcia na całą grę, więc trochę zniesmaczony jestem. Dumny natomiast byłem ze Spearmenów, którzy sprawili, że Steam Tank dostał 9 woundów przez 6 combatów (bez buffów żadnych) i rozkręciliby go do końca, ale Demigryfy się wbiłydiuk pisze:Z wyborem Lore'a generalnie jest mega orzech. Najchętniej bym zostawił Shadow.

Nie no BoH to trochę słaby deal na Shadow z 4 kościAzurix pisze:Ja sobie na lokalnej lidze przetestowałem na Euro Zasadach na Arcymagu zarówno Shadow, jak i Book of Hoeth i mi weszły 2 zaklęcia na całą grę, więc trochę zniesmaczony jestem. Dumny natomiast byłem ze Spearmenów, którzy sprawili, że Steam Tank dostał 9 woundów przez 6 combatów (bez buffów żadnych) i rozkręciliby go do końca, ale Demigryfy się wbiłydiuk pisze:Z wyborem Lore'a generalnie jest mega orzech. Najchętniej bym zostawił Shadow.

Ja gram na Seerze i mam 3 klątwy do CC, to coś wejdzie. A jak nie klątwa to pitka na bok w coś nie w CC.
Fajne jest to że front arca potrzeba tylko do pity.
Kontakt PM
Kontakt PM
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Ave!
Mam pewien dość poważny problem. Gram zwykle przeciwko mrocznym elfom i w 90% przegrywam. Mój przeciwnik bierze ok 40 kuszników wraz z bohaterem który zapewnia oko precyzji. Jeżeli podejdę w zasięg dostaje 80 strzał z przerzutami, ponieważ często zdarza się także, że przeciwnik gra na domenie metalu, zwykle zdąży mi zbić ochronę pancerza przynajmniej o 1. Strzela z 80 zabija 22 white lionów (!), jeśli do tego dojdzie hydra która zdjęła mi ostatnio 14 to straciłem 76% oddziału i zdaję panike tylko na 2x1. Oprócz tego po całej mapie krązy kowboj z jakąś tam kuszą która zawsze trafia na 2+ i siła 4, 3 strzały zwykle od tego giną moi nieostrożni magowie. Czy jest jakąś sensowna rozpiska lub taktyka pod tak złożoną armię (40 kusz 1 duży mag 1 hero strzelec 20 czarnej strazy kociołek i Hydra)? Prosiłbym o szybką odpowiedź ponieważ już odechciewa mi się grać...
Mam pewien dość poważny problem. Gram zwykle przeciwko mrocznym elfom i w 90% przegrywam. Mój przeciwnik bierze ok 40 kuszników wraz z bohaterem który zapewnia oko precyzji. Jeżeli podejdę w zasięg dostaje 80 strzał z przerzutami, ponieważ często zdarza się także, że przeciwnik gra na domenie metalu, zwykle zdąży mi zbić ochronę pancerza przynajmniej o 1. Strzela z 80 zabija 22 white lionów (!), jeśli do tego dojdzie hydra która zdjęła mi ostatnio 14 to straciłem 76% oddziału i zdaję panike tylko na 2x1. Oprócz tego po całej mapie krązy kowboj z jakąś tam kuszą która zawsze trafia na 2+ i siła 4, 3 strzały zwykle od tego giną moi nieostrożni magowie. Czy jest jakąś sensowna rozpiska lub taktyka pod tak złożoną armię (40 kusz 1 duży mag 1 hero strzelec 20 czarnej strazy kociołek i Hydra)? Prosiłbym o szybką odpowiedź ponieważ już odechciewa mi się grać...
Naviedzony
Naviedzony
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Przede wszystkim to na 2x1 zdajesz liderkę jak się próbujesz zebrać poniżej 25% oddziału, a przy Panice nadal masz własną liderkę. No a poza tym, to jeśli ta osoba gra na 1 wielkim klocku Kuszników, to weź sobie Arcymaga z Book of Hoeth i np. Lore of Life, wrzuć +4 do Toughnessa na oddział, abyś był raniony na 6+ tylko, ale przede wszystkim rzuć Dwellers Below na te 40 Kuszników, bo jeśli nie gracie na Euro, to on nie ma Lookout Sir! na tej Postaci, więc ma dużą szansę na śmierć, a poza tym, po 1 takim czarze z 40 Kuszników robi się 20. Dodatkowo ustaw się Łucznikami na 29,01 cala od Kuszników tak, aby strzelały u ciebie 2 rzędy, a żeby on nawet robiąc Ruch na 5 cali nie mógł w tej turze strzelać. Robi ci się lepszy Defens od jego wtedy, bo ty masz lepsze zasięgi i połowiące czary. Zamiast Dwellers Below może być też Flames of the Phoenix z High Magic, albo nawet Final Transmutation z Lore of Metal, bo "0" z Metalu rozwala Hydrę bardzo ładnie, lecz Life tu najlepszy, bo jak masz Tron to jesteś bezpieczny na Misscasty i możesz wrzucić sobie T7, więc Hydra nawet na 6+ ciebie rani. Tyle ode mnie 

- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Wielkie dzięki Azurix, a wpadł mi taki pomysł czy PG nie będą skuteczniejsi na DE niż WL?
Naviedzony
Naviedzony