Stare Wood Elves
Moderator: Gremlin
Stare Wood Elves
yo. Niedawno robiłem porządki w pokoju i wynalazłem kilka starożytnych WE-ludzików sprzed około 11-12 lat (ech ta podstawówka ) no i pomyślałem sobie, że można by było mieć kolejną elfią armię - na początek jakieś 1000 pts było by całkiem ok. Z tym, że jestem konserwatystą i preferuje ludziki z poprzedniej edycji. No i tu pojawia się problem. Nie mam starego podręcznika ani żadnych zdjęć we z minionej edycji, a chciałbym wiedzieć co kupuję i co tak w sumie chciałbym dokładnie mieć, a czego nie. No i w tym miejscu pojawiacie się wy. Szukam kogoś kto:
a) ma stary podręcznik i byłby skłonny go sprzedać.
b) ma stary podręcznik i byłby skłonny zeskanować tudzież sfotografować zdjęcia figurek.
c) ma stary podręcznik na kompie.
d) dysponuje jakimiś linkami gdzie można stare we znaleźć. Interesuje mnie zwłaszcza stara piechota i jazda. Treemeny i driady mnie zbytnio nie interesują z tego względu, że w tym miejscu jestem postępowy
b) ma stary podręcznik i byłby skłonny zeskanować tudzież sfotografować zdjęcia figurek.
d) dysponuje jakimiś linkami gdzie można stare we znaleźć. Interesuje mnie zwłaszcza stara piechota i jazda. Treemeny i driady mnie zbytnio nie interesują z tego względu, że w tym miejscu jestem postępowy
Czy dobrze rozumiem, że chcesz zbierać stare WE i grać zgodnie ze starymi zasadami? Bo jeśli tak to nie wiem co na to powiedzą twoi przeciwnicy?Ritchie pisze:yo. Niedawno robiłem porządki w pokoju i wynalazłem kilka starożytnych WE-ludzików sprzed około 11-12 lat (ech ta podstawówka ) no i pomyślałem sobie, że można by było mieć kolejną elfią armię - na początek jakieś 1000 pts było by całkiem ok. Z tym, że jestem konserwatystą i preferuje ludziki z poprzedniej edycji. No i tu pojawia się problem. Nie mam starego podręcznika ani żadnych zdjęć we z minionej edycji, a chciałbym wiedzieć co kupuję i co tak w sumie chciałbym dokładnie mieć, a czego nie. No i w tym miejscu pojawiacie się wy. Szukam kogoś kto:
co mają ludziki do zasad ? Przecież wyraźnie napisałem, ze chodzi mi o "we-ludziki"; "ludziki z poprzedniej edycji" - nie zasady. Jeśli wprowadziła Cię w błąd chęć posiadania starego podręcznika to wydawało mi się, że to iż potrzebny mi on dla zdjęć figurek - jest oczywiste. Chciałbym mieć po prostu materiały pozwalające zorientować się w starych wzorach np. czarodziejek, piechoty, kawalerii itd.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ja mam stary podręcznik WE... uderzaj na priv lub gg:8058158
Hej, miło znaleźć kogoś kto też preferuje starych rajtuźników od nowych leśnych nagusków Ja swoje WE zbieram głownie kolekcjonersko i poza plastikowymi core'ami opieram tylko na poprzedniej edycji. Stare figsy mają swój urok... Mam 5 ed. kodeks i chętnie się podzielę (znaczy zdjęcia mogę zrobić) no a poza tym mam sporo starych ludków i ich też mogę na życzenie obfotografować (wszystkie wzory driad, skautów, prawie wszystkie waywatcherów i tancerzy, sporo eternal guardów (a właściwie to glade guardów, bo sie nazwa zmieniła...) i jeszcze parę różnych fajnych figsów. Pisz śmiało na priva albo gg...
pozdr
pozdr
- Tiger Brown
- Kradziej
Jak potrzebujesz fotek staroci, to rozejrzyj się za Elven Collectors Guide, całkiem przydatny i fotki wygodniejsze niż w AB.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.