Hellfire Studio up -14-04-15 chicken ice wings

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

W bólach ale powstaje ( ciut braku czasu na własne rzeczy) miejmy nadzieje ładny ludzik na półkę wyjątkowo dla mnie. Skóra skończona, włosy w trakcie robienia, nie wiem czy bardziej w czerwień czy pomarańczowy teraz pójdę, ale wydaje mi się ze bardzo lekki pomarańczowy do razjaśnienia może być ok.

Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

A więc stało się to faktem, pierwszy krok do opanowania świata poczyniony. Ruszyłem z fanpagem i w ciągu kilku dni ruszy także stronka. Mam nadzieję że wam się spodoba a mnie to będzie motywowało do pracy :) Tak więc śmiało udostępniać i przesyłać dalej. Strony będą prowadzone po angielsku i po polsku i jeżeli chcecie żebym zrobił recenzję jakiś produktów czy też tutorial odnośnie robienia jakiś modeli śmiało można pisać. Pierwszym co się zaczeło pojawiać są nowe dronki nurgla które na dniach pomaluję i zaprezentuję tu efekty. Na początek mogę pokazać zdjecia wyprasek.
Link do fan page na facebooku:
http://www.facebook.com/pages/Hellfire- ... 6856215592
Obrazek

Obiecane ramki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Udało się skleić dronki, opiłować i załatać. Potem szybkie 2 godziny bardzo przyjemnego malowania i mogę się pochwalić Wip-em ;) Jutro dojdą skrzydła i jeźdźcy i dłużej posiedzę nad lepszym foto.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Nie wiem na jaki poziom chcesz je pomalować. Skóra mi się podoba, ale nad metalikami można jeszcze posiedzieć. To w końcu stwory Papcia Nurgla i przydałoby się je bardziej skorodować.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Ale tu nie ma metalików :wink:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Fajne brzydkie muchy !! =D>
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Skaven pisze:Ale tu nie ma metalików :wink:
Hmm, chityna i ostrza wyglądają na metaliki :P Przynajmniej na moim monitorze ;)
Tak czy inaczej, można by je bardziej splugawić :-k

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Tu z tym jest mały problem bo to po prostu czarny washowany dodatkowo zielonym co w rzeczywistości daje fajny efekt ale tak delikatne rzeczy na zdjęciach nie wychodzą niestety. Co do poziomu to tu założenia były bardzo proste i były dwa -- mam aerograf, nauczę się go dobrze używać oraz jak pomalować oddział na jebaja w ok 5h :D W czasie raczej się zmieszczę, własnie wykańczam skrzydełka i nurglitów. Strasznie przyjemnie się to aero i washami maluje. Pancerz zrobiłem w sumie tak na szybko jak na pudełku czyli czarny + lekkie krawędzie, bardzo dobrze mi się to komponuje z kolorem skóry.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Dronki gotowe :

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

O matko :!: . Więc tak ma wyglądać obecny Warhammer :?: . To zaczyna zakrawać na jakieś nieporozumienie. Z chwilę w jakiejś innej armii główną rolę odgrywać będzie lep na muchy :mrgreen: . Nie czuję nijak tego...
Co do malowania - dobra robota, fajnie wyszły skrzydła i skóra. Chityna - nie widać tego, co opisujesz...

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Bardzo ładne modele i malowanie, tak ładne, że zaczynam się zastanawiać czy ich nie przygarnąć.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

@smiejagreg

W sumie to jedne z niewielu nowych modeli demonów które mi się podobają, jeszcze czincz ujdzie ( rydwan itd). Za to khnornowy motur zua to dopiero śmiech :D Generalnie co do much też byłem sceptyczny ale jak już leża mi na półce to wyglądają całkiem ok, na stronie gw po prostu przedstawione są średnio.

Dzisiaj jeszcze te modele pojawią się na ebayu ( na coolmini już są wgrane, czekam aż zostaną do galerii dodane). Jeżeli zejdą to prawdopodobnie pomaluję kolejne a jeżeli zejdą za dużo więcej to na pewno pomaluję kolejne :D

Awatar użytkownika
mati13u
Mudżahedin

Post autor: mati13u »

gdzie znajdziemy na ebayju te modele?
Mój raczkujący blog:
http://orczekoszary.blogspot.com

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Jutro je wrzucę i zapodam linka do aukcji ;)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Bardzo fajne. Nawet modele mi się podobają. :) Wyglądają pokracznie i nieco odrażająco, czyli tak jak widzę klimat Nurgle'a.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

MI się tam podobają - modele i malowanie. =D>

No i na tych zdjęciach widać, że to nie metaliki ;)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Jak malowanie mi się podoba tak rzeźba modeli jest z dupy... albo co najmniej z latryny :roll:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Nie jest jakaś wspaniała, ogolnie nowe demony średnio mi się podobają, za to maluje się je prosto ;) Największym bólem dla mnie w tym modelach były łapki nurglitów a mianowicie dłoń i przedramię są osobno niestety, co naraża modele w większym stopniu na uszkodzenie. Jeżeli się sprzedadzą to kupię chyba rydwan tęczy i wtedy o nim też coś napiszę na blogu, wrzucę foto ramek itd.

ODPOWIEDZ