[MASTER] KUJAWIAK 2013 Włocławek [wyniki w 2gim poście]

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: [MASTER] KUJAWIAK 16-17.03.2013 Włocławek

Post autor: Dymitr »

@Kalesoner - zgadzam się.

pytałem jedynie, czy jeżeli na dniach pojawi się nowy draft (właściwy i skończony) będziemy na niego grać
a co do stanowczości w swoich decyzjach - to przychodzi z czasem
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Qrna gdybyśmy napisali że nie gramy euro ale na własne ograniczenia i wpisali te które wrzucił Shino to nie było by bałaganu... Robimy turniej na euro bo większość graczy lubi ten format ale z racji że draft 2 wychodzi tak blisko mastera robi sie szum co dopuścić a co nie... Co do demonów to będzie nowy WoCh i to wystarczy jeśli chodzi o nowości - gracze DoChu wolą grać na stare (w większości) więc stare - koniec tematu imo.
Ustaliliśmy wszystko tak żeby wszystkim oszczędzić jak najwięcej komplikacji - to nasz pierwszy master i proszę nie róbcie nam pod górkę

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Jak już kiedyś mówiłem: każda decyzja organizatora jest dobra w momencie decyzji. Dopiero czas pokazuje czy było ok czy nie. Koledzy z Włocławka nie tylko chcą pokazać, że ogarniają imprezy dla całej Polski, ale też przekazują doświadczenie innym organizatorom. Skąd pewność, że za rok Bazyl czy BoB nie będą w podobnej sytuacji?? Proponuje więc skończyć marudzić i pisać z argumentami bo to, że "taki draft a nie inny jest słabe" albo "bez nowych demonów - słabo" to nie argumenty. Zasugerujcie rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Kalesoner pisze:Tak czy owak kiedy już jakąś podejmą fajnie by było gdyby wszyscy ją uszanowali i powstrzymali się od komentarzy.
decyzja jest już podjęta. gramy według preview do draft#2 w formie zamieszczonej w drugim poście.
Dymitr pisze:pytałem jedynie, czy jeżeli na dniach pojawi się nowy draft (właściwy i skończony) będziemy na niego grać
nawet jeśli za 5 minut wyjdzie ostateczna wersja draftu #2, która wywróciłaby wszystko do góry nogami, to i tak na masterze gramy na preview. decyzja jest wersja ostateczna i niezmienna.

@Lidder: gdyby w drafcie pojawił się jakiś babol typu "maybe" wtedy jesteśmy skłonni go uściślić. i tu liczymy na pomoc.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Lidder pisze: Skąd pewność, że za rok Bazyl czy BoB nie będą w podobnej sytuacji??
Bazyl był w podobnej sytuacji (draft 2012 / draft 2013), ale na dwa miesiące przed turniejem wyznaczyłem ostateczną datę, do której mogę zmienić zasady jeśli w tym czasie wyjdzie draft. Draft wyszedł dwa tygodnie po tej dacie i po prostu byłem konsekwentny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Dymitr pisze:
mnie zastanawia:
- dlaczego gramy na zasady do Demonów, które już cały dzień są nieaktualne, a do turnieju jeszcze 2 tygodnie?
- dlaczego gramy na draft 2, który jeszcze nie wyszedł i nie ma 100% pewności, że tak własnie będzie wyglądał
Dyziu,
jeżeli Ci zależy (bo tak domniemywam) na możliwości wbicia do kadry to odpowiadając no Twoje pytanie:

- warto zagrać osłabioną rozpiską i nią pokazać, co się potrafi. Jak ostatecznie będzie mnie okrojona, nie będzie problemu. Jeśli natomiast zagrasz sobie uber wersją, a potem okaże się że ostateczny kadłubek jest słaby, będzie problem

- dlatego, że członek AR. COM nam go łaskawie udostepnił, dlatego że nie wziął go z kosmosu i dlatego, że jest wielce prawdopodobne, że w 90% ten draft będzie tak wyglądał.
Na to, że wszystko może się jeszcze wywrócić do góry nie mamy niestety wpływu i sytuacja ta powtarza się co roku. Nie bez powodu niektóre narody wybieraja najpierw graczy, a potem dopasowują do nich armie pod ostateczny draft.

Shinue, bardzo dobrze że nie ulegasz (mimo, że nie ze wszystkimi decyzjami się zgadzam - doch). Organizator musi mieć jaja, bo inaczej nasrają Ci na głowę. Twardym bądź :)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Lidder pisze:(...) albo "bez nowych demonów - słabo" to nie argumenty. Zasugerujcie rozwiązanie.
Rozwiązaniem jest usunięcie punktu "- gramy wg. Rulebooka, wszystkich errat/FAQ/WD i uściśleń sędziowskich"
Pojawia się precedens wybiórczego stosowania uściśleń sędziowskich. Oby nie stało się to normą w imię "prawa organizatora".

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

dobrze powiedziane, jakoś wcześniej nikt tego nie znalazł (a szukali)
Usciślenia sędziowskie o nowych bookach pisze:0.2 (...) jeżeli są one w sprzedaży lub dostępne w internecie od przynajmniej 7 dni (...)
to gramy na te uściślenia czy nie?

EDIT: swoją drogą, może ktoś zrobić korekty językowe w tym pliku..?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

boicie się nowych demonów a gracie na niezatwierdzonych draftach ... :roll:

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Co wy sie tak uparliscie na te nowe demony....tak jak pisal kalafior mozecie grac rozpami na najnowszy camp nikt nie broni wziecia bardziej przycietej opcji waszej rozpy... Odczepcie sie juz od Shinue podjal decyzje i trzeba ja uszanowac, w sumie ludzie zaglosuja nogami i zobaczymy czy to byla dobra decyzja...
Ostatnio zmieniony 3 mar 2013, o 19:03 przez Necromanter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Necromanter pisze:Odczepcie sie iuz os Shinue podjal decyzje i trzeba ja uszanowac, w sumie ludzie zaglosuja nogami i zobaczymy czy to byla dobra decyzja...
To niech usunie zapisek o stosowaniu uściśleń sędziowskich i nie wprowadza ludzi w błąd.

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Post autor: Lipti »

c4h10 pisze:
Necromanter pisze:Odczepcie sie iuz os Shinue podjal decyzje i trzeba ja uszanowac, w sumie ludzie zaglosuja nogami i zobaczymy czy to byla dobra decyzja...
To niech usunie zapisek o stosowaniu uściśleń sędziowskich i nie wprowadza ludzi w błąd.
Wyluzuj. Masz napisane w poście organizacyjnym, że gramy na stare demony. Jak jeżdżę od dwóch lat na prawie wszystkie mastery to nie zauważyłem w naszym środowisku downów, którzy może i by nie zrozumieli o co chodzi. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

gramy według uściśleń sędziowskich o ile nie kłócą się one z preview do draft #2.
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Lipti pisze: Wyluzuj. Masz napisane w poście organizacyjnym, że gramy na stare demony. Jak jeżdżę od dwóch lat na prawie wszystkie mastery to nie zauważyłem w naszym środowisku downów, którzy może i by nie zrozumieli o co chodzi. :wink:
TO nie jest kwestia zrozumienia. Tylko wybiórczego stosowania zasad.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

I co wam do tego? Z tego co wiem to Fenix organizuje tego mastera - jak będziecie robić swojego to ja sie wam wtrącać nie będę w ustalenia więc dajcie do cholery spokój i tyle. Decyzja zapadła i nikt nic nie będzie teraz zmieniał

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

no i coście narobili? wyprowadziliście z równowagi niespotykanie spokojnego człowieka :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Spokojnego? Jak słyszałem to znany sadysta i dręczyciel :D
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Słuchajcie mam prośbę na LS głosują właśnie sporo rzeczy do WOCH czy można przesunąć wysyłanie rozpisek o 2 dni bo, niektóre z tych tematów będą miały wpływ na składaną przeze mnie rozpę...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Czy będzie opcja grania w nocy??

Myślę, że obok stolika pokerowego kilka osób byłoby zainteresowanych obejrzeniem kilku bitew nowego dochu :wink:
A już pojedynek doch na doch i 12 rzutów na wiatry z ewentualnymi przerzutami to czysta poezja :wink:

Sam bym zabrał drugą armię jeżeli istnieje taka możliwość.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

miejsce gdzie odbędzie się turniej (Włocławskie Centrum Kultury) należy do nas od sobotniego ranka do niedzielnego popołudnia. można zatem grać przez całą noc do białego rana. sam z przyjemnością pooglądam nowe demony, bo zostałem zmuszony przez dyrekcję do nocowania w WCK :wink:
Przemcio pisze:Słuchajcie mam prośbę na LS głosują właśnie sporo rzeczy do WOCH czy można przesunąć wysyłanie rozpisek o 2 dni bo, niektóre z tych tematów będą miały wpływ na składaną przeze mnie rozpę...
poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy uściślenia LS nie mają przypadkiem jakiegoś okresu karencji? ogólnie zaś nie ma problemu, ale mimo wszystko wysyłajcie w terminie pierwszą wersję rozpiski, a potem dopiero w razie potrzeby będziemy robić korektę.
Obrazek

ODPOWIEDZ