A nie jest tak, że Familiar jest jednocześnie i chaos giftem i arcane itemem?Szczur22 pisze:1 Daemon Prince of Slaanesh @ 535.0 Ptsbela16 pisze:no i zwarzywili DP
Jest teraz jakaś porządna opcja, aby go złożyć, bo coś słabo to widzę.
Mark of Slaanesh; General; Magic Level 4; Chaos Armour; Daemonic Flight
Dragonbane Gem
Enchanted Shield
Sword of Striking
Allure of Slaanesh
Flaming Breath
Chaos Familiar
Moja opcja
8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi
Moderator: JarekK
Re: 8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi
Punktowo liczy sie do giftów, ale zabiera slot arcane w itemach. Więc nie przeszkadza w posiadaniu 25 pkt itemów, chyba że jeden z nich byłby z arcane.Bobson pisze:A nie jest tak, że Familiar jest jednocześnie i chaos giftem i arcane itemem?Szczur22 pisze:1 Daemon Prince of Slaanesh @ 535.0 Ptsbela16 pisze:no i zwarzywili DP
Jest teraz jakaś porządna opcja, aby go złożyć, bo coś słabo to widzę.
Mark of Slaanesh; General; Magic Level 4; Chaos Armour; Daemonic Flight
Dragonbane Gem
Enchanted Shield
Sword of Striking
Allure of Slaanesh
Flaming Breath
Chaos Familiar
Moja opcja
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
Ok, to świetnie. Dzięki.
Metal plewny o0?!Rogal700 pisze:No szkoda. Czyli zostaje nam dość plewny lore.
Sniperka na pancerniaków, pocisk na pancerniaków i abomki/hydry.
Scaly skin
-1 to save
transmutation
magiczne + ap
To są słabe czary?
Release the Przemcio!
Magiczne ktore i tak mam na 5 modelach/oddzialach? Ap do sily 7? Snajperka na kowbojow z dragonbane? Scaly skin jak na wiekszosci unitow mam 1+?
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
No nie wiem, ja mam raptem 1-2 modele w armii z S7. AP na chimerę/DP/Fasty/CrusherówDurin pisze:Magiczne ktore i tak mam na 5 modelach/oddzialach? Ap do sily 7? Snajperka na kowbojow z dragonbane? Scaly skin jak na wiekszosci unitow mam 1+?
Scaly skin na DP/Charioty
Snajperka na hydry/abomki, nawet na typków z 4+ savem już daje radę, czółg czy demigryfy też.
Transmutation of gold też słabe nie jest.
Moim zdaniem to nie jest to topowy Lore, ale nie jest useless moim zdaniem. Szczególnie, że imo największą kontrą na WoCh jest Imperium przez 1+ save`a i armaty.
Release the Przemcio!
Jak metal zabija abomke ktora nie ma save'a?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Tragiczny nie jest ale brak mu powera troche
Co sądzicie o takim dyskowcu:
Chaos Lord, MoT, Dysk
Helm of Many Eyes, Biting Blade, Potion of Strength, Soul Feeder, Talisman of Preservation, Flaming Breath
395 pkt
-3 do save`a, ASF, soul feeder, 3+ ward, 7I, Siła 8 na coś dużego (czołg/demisie itp), flaming na klocki w bok itp
Wadą jest głupota, ale ma 9 Ld, BSB w 1 turze w pobliżu i w CC nie testuje
Chaos Lord, MoT, Dysk
Helm of Many Eyes, Biting Blade, Potion of Strength, Soul Feeder, Talisman of Preservation, Flaming Breath
395 pkt
-3 do save`a, ASF, soul feeder, 3+ ward, 7I, Siła 8 na coś dużego (czołg/demisie itp), flaming na klocki w bok itp

Wadą jest głupota, ale ma 9 Ld, BSB w 1 turze w pobliżu i w CC nie testuje

Release the Przemcio!
heh ale steadfasta nie modyfikujesz o wynik walki to coś innego przeczytaj dobrze zasadę, inne modyfikatory działają (sztandar, D&D, czy generalska)
spirit leach to unmodified Ld czyli najwyższe w oddziale bez modyfikatorow, czyli sztandar +1 czy D&D nei działają
spirit leach to unmodified Ld czyli najwyższe w oddziale bez modyfikatorow, czyli sztandar +1 czy D&D nei działają
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A