Udzielanie się na the warhammer forum
Moderator: swieta_barbara
Udzielanie się na the warhammer forum
Mam do was uprzejmą prośbę, jak sobie chcecie popisać na TWF to róbcie to po za działem "WHFB - European Team Championships". Tu prośba szczególnie do intelektualistów pokroju Przemcia. Jesteś miłym gościem, ale nie oszukujmy się już po Polsku nie szczególnie sobie radzisz z merytorycznymi postami, natomiast na TWF płyniesz niesamowicie. Weź sobie daj na wstrzymanie, przepraszam, że muszę pisać tutaj, ale skoro pmki nie rozumiesz....
Ogólnie fajnie, że macie własne zdanie, aczkolwiek te tematy przez nadprodukcje takich ważnych postaci z własnym zdaniem są totalnym bagnem, którego nikt poważny nie bierze pod uwagę. Pomijam już w ogóle, że kolejne łatki pieniaczy są nam totalnie na TWF niepotrzebne.
Ogólnie fajnie, że macie własne zdanie, aczkolwiek te tematy przez nadprodukcje takich ważnych postaci z własnym zdaniem są totalnym bagnem, którego nikt poważny nie bierze pod uwagę. Pomijam już w ogóle, że kolejne łatki pieniaczy są nam totalnie na TWF niepotrzebne.
Niekoniecznie zgadzam się z tym co Przemcio wypisuje, ani w jakiej formie, ale TWF to nie jest forum dla wybrańców, a temat do komentowania draft nr 2 nie jest tematem zamkniętym. Jakichkolwiek głupot miałby nie wypisywać ma do tego pełne prawo.
a racja - róbmy z siebie baranów.
ogarnijcie się - tam tworzymy obraz i markę w te kilka osób piszących. i jak nagle do grona 4 rozsądnych dołącza wariat bez głowy (nie piję tu do nikogo szczególnego) to w 20% jesteśmy wariatami bez głowy. Zwłaszcza w temacie ETC!
ogarnijcie się - tam tworzymy obraz i markę w te kilka osób piszących. i jak nagle do grona 4 rozsądnych dołącza wariat bez głowy (nie piję tu do nikogo szczególnego) to w 20% jesteśmy wariatami bez głowy. Zwłaszcza w temacie ETC!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Uważam, że tak jak masz prawo napluć gęstą flegmą na chodnik u czyichś stóp tak już niekoniecznie masz taki obowiązek. Tak jak teoretycznie każdy może napisać ustawę, tak nie każda ustawa zbierze 100 000 podpisów, tak więc wyobraźcie sobie, że zawsze i wszędzie są ludzie ważni i ważniejsi. A robienie poniekąd bezcelowych aktów wandalizmu na reputacji Polski jest słabym pomysłem porównywalnym do np. gwizdów pod adresem rosyjskiej ambasady itp.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
To nie jest prawdą.Embir pisze:Niekoniecznie zgadzam się z tym co Przemcio wypisuje, ani w jakiej formie, ale TWF to nie jest forum dla wybrańców, a temat do komentowania draft nr 2 nie jest tematem zamkniętym. Jakichkolwiek głupot miałby nie wypisywać ma do tego pełne prawo.
Obecnie moderatura na TWF leży i kwiczy, ale w światłych czasach to nadgorliwi goście nie mający nic wspólnego z ETC byli regularnie banowani, po uprzednich prośbach o nie pisanie w tematach które ich nie dotyczą.
Na TWF w dziale ETC jest przyjętą praktyką , że wypowiadać mogą się tylko osoby co na ETC grały, sędziowały lub organizowały. Dopóki Przemcio (przepraszam za przykład imienny, acz nie chodzi tu tylko o tą personę) nie wywalczą sobie takowego statusu, to wszelkie opinie o tym, że coś jest takie albo owakie powinny zachować dla siebie.
A jeżeli kapitan Reprezentacji Polski osobiście prosi osobę trzecią o wstrzymanie od wypowiadania się, to pisanie na przekór jest co najmniej nietaktem, co by nie powiedzieć buractwem.
pozdrawiam
Furion
Czy nie łatwiej byłoby zrobić po prostu na Warhammer Forum dostęp ograniczony ?
Forum otwarte do czytania dla wszystkich, zamknięte dla pisania (tylko osoby z uprawnieniami).
Proste.
Skoro napisać może każdy, to znaczy, że nikomu to nie przeszkadza.
Rozumiem, wasze oburzenie i nie dziwię się Wam, ale póki forum będzie otwarte do pisania dla wszystkich to:
Mogę zarejestrować się jako "piękniś_13-PL" czy "Tony Rocky" i również pisać bzdury oczerniające Niemców, Szwedów, Finów czy Polaków.
Póki forum będzie otwarte do pisania to jest to walka z wiatrakami.
Forum otwarte do czytania dla wszystkich, zamknięte dla pisania (tylko osoby z uprawnieniami).
Proste.
Skoro napisać może każdy, to znaczy, że nikomu to nie przeszkadza.
Rozumiem, wasze oburzenie i nie dziwię się Wam, ale póki forum będzie otwarte do pisania dla wszystkich to:
Mogę zarejestrować się jako "piękniś_13-PL" czy "Tony Rocky" i również pisać bzdury oczerniające Niemców, Szwedów, Finów czy Polaków.
Póki forum będzie otwarte do pisania to jest to walka z wiatrakami.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
- swieta_barbara
- habydysz
Coz, jesli szukamy winnych, powinnismy spojrzec w lustro.
Doprowadzilismy stopniowo do momentu, kiedy format obowiazujacy na wiekszosci turniejow w Polsce to ETC.
Pisanie na BP jakichkolwiek komentarzy na ten temat nic nie daje, bo nie posiadamy w tej sprawie zadnej decyzyjnosci - no, oprocz Shino.
Nic wiec dziwnego, ze w poszukiwaniu wentyla, frustracja wylewa sie na jedyne forum, ktore ma na to wplyw.
Doprowadzilismy stopniowo do momentu, kiedy format obowiazujacy na wiekszosci turniejow w Polsce to ETC.
Pisanie na BP jakichkolwiek komentarzy na ten temat nic nie daje, bo nie posiadamy w tej sprawie zadnej decyzyjnosci - no, oprocz Shino.
Nic wiec dziwnego, ze w poszukiwaniu wentyla, frustracja wylewa sie na jedyne forum, ktore ma na to wplyw.
komentarze kapitanow sa i byly zawsze brane pod uwage.bo nie posiadamy w tej sprawie zadnej decyzyjnosci - no, oprocz Shino.
Problem jednal lezy w tym, ze juz drugi rok jak jestem na ar polscy kapitanowie nie chca komentowac poszczegolnych draftow. Na placze na preview i na placze tu nikt nie zwraca uwagi.
No właśnie nie, tak się składa że jest to forum otwarte. Jeśli ekipa z TWF chce aby draft komentowali jedynie kapitanowie, to może to z technicznego punktu widzenia osiągnąć.Furion pisze:To nie jest prawdą.Embir pisze:Niekoniecznie zgadzam się z tym co Przemcio wypisuje, ani w jakiej formie, ale TWF to nie jest forum dla wybrańców, a temat do komentowania draft nr 2 nie jest tematem zamkniętym. Jakichkolwiek głupot miałby nie wypisywać ma do tego pełne prawo.
Obecnie moderatura na TWF leży i kwiczy, ale w światłych czasach to nadgorliwi goście nie mający nic wspólnego z ETC byli regularnie banowani, po uprzednich prośbach o nie pisanie w tematach które ich nie dotyczą.
Na TWF w dziale ETC jest przyjętą praktyką , że wypowiadać mogą się tylko osoby co na ETC grały, sędziowały lub organizowały. Dopóki Przemcio (przepraszam za przykład imienny, acz nie chodzi tu tylko o tą personę) nie wywalczą sobie takowego statusu, to wszelkie opinie o tym, że coś jest takie albo owakie powinny zachować dla siebie.
A jeżeli kapitan Reprezentacji Polski osobiście prosi osobę trzecią o wstrzymanie od wypowiadania się, to pisanie na przekór jest co najmniej nietaktem, co by nie powiedzieć buractwem.
pozdrawiam
Furion
Tak się składa, że jedyną wskazówką gdzie można pisac i jak jest to:
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=2&t=19298
Jak już wcześniej wspominałem, nie jest to forum dla wybrańców, czy też samozwańczej "elyty" warhammera, a miejsce gdzie każdy fan warhammera, z całego świata, może coś napisać. Jeśli ktoś coś zrobi nie tak niech upominają go tamtejsi modowie, a nie tutejsze samozwańcze autorytety moralne.
Embir pisze: No właśnie nie, tak się składa że jest to forum otwarte. Jeśli ekipa z TWF chce aby draft komentowali jedynie kapitanowie, to może to z technicznego punktu widzenia osiągnąć.
Jak już wcześniej wspominałem, nie jest to forum dla wybrańców, czy też samozwańczej "elyty" warhammera, a miejsce gdzie każdy fan warhammera, z całego świata, może coś napisać.
Ty mówisz o pewnej teorii, ja po prostu przedstawiam jaka jest praktyka.
Na forum ogólnym jak i dowolnym innym na TWF pisać może każdy, co chce. Na podforum ETC na TWF pisać mogą tylko namaszczeni. Jeżeli ktoś namaszczony nie jest, to też może pisać, pod warunkiem, że ma coś sensownego do dodania, a swoją propozycję przedstawi w sposób zwięzły i kulturalny, a nie wchodzi z buciorami. Po prostu ludzie nie związani z ETC powinni zachowywać się jak goście.
1. Kudłaty jest wybranym przez LL kapitanem Reprezentacji Polski. Nie jest to samozwańczy autorytet moralny.Jeśli ktoś coś zrobi nie tak niech upominają go tamtejsi modowie, a nie tutejsze samozwańcze autorytety moralne.
2. To, że moderatura TWF leży i nie hamuje pewnych zachowań dla nas (jako Polaków) szkodliwych, nie znaczy że my też mamy z tym nic nie robić.
pozdrawiam
Furion
Ale to nie znaczy że jest bogiem i tylko on ma prawo do wypowiedzi. Jeśli forum jest publiczne to każdy może tam pisać- proszenie żeby tego nie robił jest dziecinadą. Każdy odpowiada za własne słowa.
Przytoczyłeś dokładnie to co jest zamieszczone w regułach TWF, czyli wskazówki aby wypowiadac się konstruktywnie, kulturalnie i na temat. Odnosi się to do każdego tematu i każdego działu tamtejszego forum, a nie jedynie do sekcji ETC.Furion pisze:Embir pisze: No właśnie nie, tak się składa że jest to forum otwarte. Jeśli ekipa z TWF chce aby draft komentowali jedynie kapitanowie, to może to z technicznego punktu widzenia osiągnąć.
Jak już wcześniej wspominałem, nie jest to forum dla wybrańców, czy też samozwańczej "elyty" warhammera, a miejsce gdzie każdy fan warhammera, z całego świata, może coś napisać.
Ty mówisz o pewnej teorii, ja po prostu przedstawiam jaka jest praktyka.
Na forum ogólnym jak i dowolnym innym na TWF pisać może każdy, co chce. Na podforum ETC na TWF pisać mogą tylko namaszczeni. Jeżeli ktoś namaszczony nie jest, to też może pisać, pod warunkiem, że ma coś sensownego do dodania, a swoją propozycję przedstawi w sposób zwięzły i kulturalny, a nie wchodzi z buciorami. Po prostu ludzie nie związani z ETC powinni zachowywać się jak goście.
I nie, forum ETC nie jest dla namaszczonych, Tobie się tak tylko wydaje. To forum jest dla wszystkich którzy chcą coś dodać i potrafią przestrzegac reguł forum, zgodnie z linkiem który Ci podałem.
Z całym szacunkiem jest samozwańczym autorytetem moralnym, bo jedynymi osobami, które na TWF mają prawo cokolwiek zrobić i w jakikolwiek sposób zwrócić uwagę Przemciowi są modowie TWF. Z tego co wiem Kudłaty modem nie jest.Furion pisze:1. Kudłaty jest wybranym przez LL kapitanem Reprezentacji Polski. Nie jest to samozwańczy autorytet moralny.Jeśli ktoś coś zrobi nie tak niech upominają go tamtejsi modowie, a nie tutejsze samozwańcze autorytety moralne.
2. To, że moderatura TWF leży i nie hamuje pewnych zachowań dla nas (jako Polaków) szkodliwych, nie znaczy że my też mamy z tym nic nie robić.
pozdrawiam
Furion
Poza tym śmieszy mnie, że chcecie zamknąć usta Przemciowi w imię czego, "interesu narodowego"? Toż to gadka jak z jakiegoś ustroju totalitarnego. Sorry, ale to tak nie działa. Może na tym forum moglibyście jakoś mu przeszkodzić, ale tam jesteście jednymi z wielu, i z takim samym statusem jak on.
Trochę rozumiem Kudłatego bo też mnie szlag trafia gdy do pewnych rzeczy pchają się ludzie kompletnie się do tego nie nadający a demokratyczna zasada wolności słowa wg. mnie nie powinna dotyczyć debili, ale czy mnie decydować o tym kto jest debilem? Jeśli chciałbym o tym decydować musiałbym się zrównać z kudłatym i innymi na tym forum w ich pogubieniu się w swoim ego a tego staram się unikać bo do niczego dobrego to nie prowadzi...
Abstrahując od powstania całych organizacji (ogólnoświatowa czy krajowa - bez różnicy) piszących własne "zasady do zasad" gry w plastikowe chłopki to doprowadziliście do sytuacji gdzie wielu graczy zaczyna zauważać, że coś jest nie tak, że już powstają podziały na tych godnych pisania na danych forach lub tematach i tych mniej godnych, że nagle garstka decyduje o tym kto co może i jak ma grać. Nie zdziwcie się jak ludzie coraz częściej będą się buntować i oleją całe to Euro, elity, te afery ligowe gdzie dorośli ludzie oszukują by dostać dyplom za granie w chłopki i obelisk ze styroduru, itd. Mam nadzieję, że zwolennicy WFB jako hobby-game a nie sport-political-niewiadomoco w końcu się obudzą.
Abstrahując od powstania całych organizacji (ogólnoświatowa czy krajowa - bez różnicy) piszących własne "zasady do zasad" gry w plastikowe chłopki to doprowadziliście do sytuacji gdzie wielu graczy zaczyna zauważać, że coś jest nie tak, że już powstają podziały na tych godnych pisania na danych forach lub tematach i tych mniej godnych, że nagle garstka decyduje o tym kto co może i jak ma grać. Nie zdziwcie się jak ludzie coraz częściej będą się buntować i oleją całe to Euro, elity, te afery ligowe gdzie dorośli ludzie oszukują by dostać dyplom za granie w chłopki i obelisk ze styroduru, itd. Mam nadzieję, że zwolennicy WFB jako hobby-game a nie sport-political-niewiadomoco w końcu się obudzą.
- swieta_barbara
- habydysz
Zamkne temat jesli zmieni sie w kolejna dyskusje nt. "dlaczego ETC jest do bani".
Ja mam zamiar się tam dalej wypowiadać, i to w języku, który ktoś tak ograniczony jak El Ray zrozumie jeśli ten matoł pisze mi, że jedyne 2 armie mające armaty to Imperium i Dwarfy no to sorry... te ograniczenia są po prostu idiotyczne i tyle... a dopóki większość turnieji jest grana na Euro to zamierzam tam się wypowiadać.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
tylko powiedz mi dlaczego ich ma obchodzić to, że gramy w Polsce na singlowych turniejach na ograniczeniach zrobionych pod drużynówkę? Już samo to dyskredytuje wszelkie argumenty jakie wytoczysz, chyba że w ogóle pominiesz ten aspekt. Btw. jak będziesz za dużo tam pisał, to nie tyle że oleją twoje wypowiedzi, ale mogą też olać inne merytoryczne wypowiedzi z naszej strony, czyli m.in. Kudłatego... Po prostu na przekór... Tam jest trochę małostkowych ludzi...