Udzielanie się na the warhammer forum

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: Udzielanie się na the warhammer forum

Post autor: swieta_barbara »

Remo pisze:Myślałem że to lubisz... :(
Lubilem, dopoki pojawialy sie w tych rozmowach jakies nowe opinie. I nigdy u mnie na dzielni.
Przemcio pisze:Ja mam zamiar się tam dalej wypowiadać, i to w języku, który ktoś tak ograniczony jak El Ray zrozumie
Na TWF tez jest foe list i jest bardziej niz pewne, ze nic takim agresywnym smeceniem nie osiagniesz. To nie BP, gdzie wszyscy sie znamy i mozemy mowic co komu slina na jezyk przyniesie. Ale jesli nie masz dosc rozumu, zeby dojsc do tego sam, to szkoda mojego czasu, zeby Ci to objasniac.

Choc faktycznie prawa do pisania nikt Ci odmowic nie moze.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Tak tylko stwierdzę, że jest topic "ETC Draft 1" w którym mod zaznaczył, że wypowiadać się w nim mają jedynie kapitanowie poszczególnych reprezentacji.

Jest też topic otwarty dla wszystkich.

A merytoryczne i składniowe posty należy pisać na każdym forum.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

Co to w ogole za dyskusja? Jest otwarty topick to nawt moja babcia jak bedzie chciala to sie wypowie na jego temat i sadze ze nie powstrzyma jej LL ani nikt z "reprezentacji polski"
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Ale co to ma do rzeczy? Po kolei. Uważam, że dziecinadą jest zamieszczanie niekulturalnych postów bez wartości merytorycznej, a natomiast kulturalne zwracanie uwagi jest w sumie rzeczą, którą dorośli robią, aby wytłumaczyć dzieciom ich błędy.
Dalej, to że twoja babcia może nasrać komuś na dywan nie umniejsza to jej głupoty i stopnia chamstwa, ponieważ trzeba być idiotą i chamem, aby nasrać komuś na dywan, jeżeli obok masz toaletę. Mam nadzieję, że odpowiednio proste przełożenie.

Co do dziwnych oskarżeń o państwo totalitarne. Tu wychodzi całkowita dziecinada jak dla mnie. Co jest takiego trudnego, że nie wszędzie należy pchać swoje łapki i swoje trzy grosze? To się nazywa demokracja pośrednia, ludzie wybierają ludzi, aby ci wypowiadali się w ich imieniu i nie było bałaganu, przepychanek i innych dziwnych akcji. Kudłaty i Crus są wybrani przez ludzi, aby ustalić kto jedzie na etc i aby wypowiadać oficjalne zdanie polskiej reprezentacji.Więc kurde gdzie tu samozwańczość? Kudłaty poniekąd został namaszczony na osobę odpowiedzialną za wizerunek polski i polskie wyniki odnośnie etc, Tyle.

Co do hobby o ludziki to znów wracamy do chorej dyskusji. Kurcze, każdy może bawić się w figurki w piwnicy z kumplem i spoko, a jak ktoś chce wziąć udział w "sportowej" odmianie warhammera to jedzie na turniej itp. W jednym wypadku ma się wyjebane na wszystko w drugiej zaczynamy traktować to trochę poważniej. I gdzie tu konflikt?

Po prostu wypada czasem trzymać się ogólnych zasad dobrego i kulturalnego zachowania. I tyle.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Chyba masz problemu z czytaniem, przyklad z babcia mial na celu powiedzenie ze kazdy ma prawo udzielac sie na otwartym forum jak i kiedy bedzie chcial i nikt mu tego nie zabroni, dlatego to forum jest otwarte, jakby chcieli zeby tylko wybrani to robili to sadze ze dali by to do zrozumienia.

Wiec prosze czytaj ze zrozumieniem next time

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

To chyba ty nie zrozumiałeś. Czytaj ze zrozumieniem. Każdy może nasrać, ale kultura osobista i zwykła praktyka życiowa wymaga od nas robienia tego w toalecie. Tak samo jak każdy może się wypowiedzieć na forum, ale nie powinno tam być ludzi którzy robią to w ten sposób i którzy wprowadzają tylko chaos. Aby wzbogacić moją metaforę powiem tak, każdy w ramach wycieczki może pójść do pałacu buckingham i nasrać tam na dywan, ale...
Mam nadzieję, że obecnie uda ci się zrozumieć dziwny człowieku z nickiem na N
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

PiotrB pisze:Ale to nie znaczy że jest bogiem i tylko on ma prawo do wypowiedzi. Jeśli forum jest publiczne to każdy może tam pisać- proszenie żeby tego nie robił jest dziecinadą. Każdy odpowiada za własne słowa.
Ale Ty jesteś niemożliwy
Ciężko dojsc do wniosku, że na międzynarodowym forum nikt nie będzie wiedział kim jest PiotrB, a będą wiedzieć, że jest z Polski? DAFQ!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

To nie BP, gdzie wszyscy sie znamy i mozemy mowic co komu slina na jezyk przyniesie.
Powiedziałbym raczej, że to nie Polska.

Poziom wypowiedzi na Polskich forach jest znacznie niższy, niż na forach zagranicznych. Na TWF, Warseer, Asrai.org, Druchii.net czy Ulthuan.net (bo te głównie czytam) generalnie nie przechodzą bluzgi, personalne ataki, czy niemerytoryczne posty. I ludziom chce się dyskutować, a nie jedynie pokazać pozostałym, kto jest najlepszy i najmądrzejszy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Nie rozumiem całego tego tematu. Nie śledzę ETC i nie wiem co Przemcio w owym temacie pisał ale jezeli Kapt reprezentacji/selekcjoner uwaza za stosowne odciać sie od jego wypowiedzi a prosby nie pomagaja, to niech zrobi to na forum ETC a nie tutaj. np poprzez zgłoszenie do moderatorów owego forum

Jak ktos juz zauwazył to nie my mamy linczować (jako forum niezalezne od TWF) tylko oni zajac sie sprawą i karać odpowiednio do przewinienia.

Na marginesie rozmawiałem z kilkoma graczami z zagranicy, którym pomagałem zaznajomić sie z interfejsem gry.
I z szacunkiem traktuja Polska reprezentacje za wyniki jakie ona osiąga, mówiono ze często przygladaja sie pomysłom tworząc rozpiski, nie sądzę zeby 1 osoba zmieniła ten poglad.( z rozmowy z niemcem wyszlo ze dirty player - gra taki? nie jest darzony szacunkiem w swoim srodowisku). Reasumujac uważam ze krzywde mogą wyrzadzic tylko reprezentanci. Nie prawie anonimowi rozmówcy.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Dymitr pisze:
PiotrB pisze:Ale to nie znaczy że jest bogiem i tylko on ma prawo do wypowiedzi. Jeśli forum jest publiczne to każdy może tam pisać- proszenie żeby tego nie robił jest dziecinadą. Każdy odpowiada za własne słowa.
Ale Ty jesteś niemożliwy
Ciężko dojsc do wniosku, że na międzynarodowym forum nikt nie będzie wiedział kim jest PiotrB, a będą wiedzieć, że jest z Polski? DAFQ!
Nie mam tam konta i uważam że każdy ma prawo powiedzieć to co myśli i SAM ZA TO ODPOWIADA. Opowiadanie tutaj o tym jak to jest nie dobrze że psuje nam opinie jako Polakom jest po prostu bzdurą. Tacy sami debile są na całym świecie, nie macie co więc mieć jakichkolwiek kompleksów dlatego że jesteście z Polski - bo rozumiem że z stąd wzięło się to przekonanie.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Nie widzę sensu tworzenia takiego tematu. Wygląda to na to, że Kudłaty nie był w stanie przekonać Przemcia do swoich racji, więc wrzucił na forum tekst, do ogólnego linczu. Apropo samozwańczych moralnych przywódców jest w tym troche racji. Aby dostać się do LL i coś znaczyć trzeba być w klubie, który zorganizuje kilka turniejów. Nie widzę innego sposobu. Jak chyba ogólnie wiadomo nie każdy może się dostać do klubu i zostać wytypowany jako przedstawiciel do LL. Czyli jednak kolega koledze... Jestem z Wrocławia i teraz moja wypowiedz jest odbierana jako wypowiedz klubu działającego we Wrocławiu? No chyba nie, ponieważ nie jestem jego członkiem. Analogicznie z randomowym piszącym z Polski i reprezentacją.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

JarekK pisze:Jestem z Wrocławia i teraz moja wypowiedz jest odbierana jako wypowiedz klubu działającego we Wrocławiu? No chyba nie, ponieważ nie jestem jego członkiem. Analogicznie z randomowym piszącym z Polski i reprezentacją.
po pierwsze - nie z reprezentacją a z Polską jako krajem

po drugie - NIKT (oby) nie słucha tego co piszesz jako członka klubu, ale wrocławską renomę nam zdecydowanie psujesz
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

@ Golonka
Jesli probujesz mnie obrazic czy cos to Ci sie to nie uda, Twoimi wymyslnymi tekstami, ale chyba powinienes zglosic sie do lekaza bo chyba masz problemy z wydalaniem skoro musisz srac wszedzie.
Mi chodzilo o wolnosc wypowiedzi, jesli taka jest to znaczy ze jest z jakiegos powodu, jesli jej nie powinnobyc to bylaby zabrana lub powinna byc informacja kto powinien sie tam wypowiadac.
Nie czytalem wypowiedzi oskarzanej tu osoby, ale mowila ona w swoim imieniu a nie imieniu "reprezentaji polski" czy kogos tam innego, jakby powiedzial to ktos z "reprezentacji polski" to wtedy mozna byloby powiedziec ze jego glos przedstawia opinie "reprezentacji polski".
Nie wiem czy zauwazyles ale tam nie tylko ludzie z "reprezentacji" innych krajow sie wypowiadaja i skoro maja do tego prawo to nie zabraniajmy im tego.

EOD z mojej strony

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Koniec tego tematu.

Zablokowany