Od czego zacząć?
Moderator: misha
Od czego zacząć?
Witam
Kiedys zacząłem zbierać battla jak jeszcze wood elves nie było nawet ale mi nie wyszła zabawa bo coś za drogo wychodziło.
Teraz chciałbym się zabrac vampirki
Od czego zacząć? czy jest już podrecznik od 7 Ed w sprzedaży czy nie? czy bedzie po polsku czy tylko po angielsku.
zastanawiałem sie jescze nad krasiami ale brak jakiejkolwiek jazdy i brak magii to chyba nie dla mnie, choć figsy są rewelacyjne.
co powiecie?
czy jes planowana jakas zmiana wyglądu figsow do vampirków? bo nie wszystkie są rewelacyjne. jeżeli jest to kiedy?
Kiedys zacząłem zbierać battla jak jeszcze wood elves nie było nawet ale mi nie wyszła zabawa bo coś za drogo wychodziło.
Teraz chciałbym się zabrac vampirki
Od czego zacząć? czy jest już podrecznik od 7 Ed w sprzedaży czy nie? czy bedzie po polsku czy tylko po angielsku.
zastanawiałem sie jescze nad krasiami ale brak jakiejkolwiek jazdy i brak magii to chyba nie dla mnie, choć figsy są rewelacyjne.
co powiecie?
czy jes planowana jakas zmiana wyglądu figsow do vampirków? bo nie wszystkie są rewelacyjne. jeżeli jest to kiedy?
Nowy army book VC jak i niektóre ich modele zostaną wyadne w 2008, być może na jego początku. Na pewno ksiązką wyjdzie również po polsku. Czasu do namysłu masz sporo . Jeżeli armia Cię interesuje to na początek kup/przejrzyj sobie obecny army book i zastanów się nad wyglądem Twej przyszłej armii. Co nagle to po diable .
jak dla mnie figurki do wampirow nie są tragiczne, w koncu co mozna zmieniac w szkieletach ? zombie nie maja alternatywy innej, psy to i tak z wolf ridersow sie kupuje wiec moim zdaniem można spokojnie zbierać, pozatym patrzac jak z 20 VC szkieletow zrobilo sie 16 khermi, albo z 19 soldiers of empire jest 10 wiec ja bym zaczal zbierac już teraz
najpierw wybierz sobie rodzine wampirow, potem na czyms chcialbys grac (kawa, piechota, masa lataczy/wilkow) i napisz tu, a jestem pewien że ktoś znający sie na tym Ci pomoże
najpierw wybierz sobie rodzine wampirow, potem na czyms chcialbys grac (kawa, piechota, masa lataczy/wilkow) i napisz tu, a jestem pewien że ktoś znający sie na tym Ci pomoże
W takim razie army book zakupie ten co jest, do 2008 nie chce mi sie czekać. figurki wampirów i tak zakupie wszystkie, nie bede sie skupial tylko na tym co mi bedzie potrzebne do gry (najmniej podobają mi sie własnie figurki zombiaków ale raczej miec je bedzie trzeba). kiedyś jak pamietam była taka ładna figurka lorda wampirów z falującym mieczem, ale teraz to pewnie nie do dostania. wybieram wampiry bo do pomalowania raczej mniej kolorow farbek bedzie mi potrzeba niz do krasnali no i jest w armii ZACHARIAS THE EVERLIVING. figurka smoka jest dla mnie obowiązkowa choć żałuje że nia ma własnie smoka z samych kości na wzór bone dragon jak ktoś tu wspominal na forum.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Podrecznik moze byc po High Elfach czyli na jesieni...
A z figurek proponuje od Zombiech i Szkieletów. Jak kto woli. A ponieważ rączek i głowek jest nadmiar w regimentach mozna tez wlasnie konwetować z innych armii dosyć latwo. Natomiast dosc ciezko o black knightów w tej armii.
A z figurek proponuje od Zombiech i Szkieletów. Jak kto woli. A ponieważ rączek i głowek jest nadmiar w regimentach mozna tez wlasnie konwetować z innych armii dosyć latwo. Natomiast dosc ciezko o black knightów w tej armii.
Na początek bym proponował 20 zombi i 20 szkieletów. 1-2 necromantów, jakiś wampir, 10 wilków i np. 3 fell baty. Co do jazdy lub piechoty to jak wolisz, to zależy jak chcesz grać. Codex oczywiście też się przyda.
Jeśli wolisz jazdę to możesz ją zrobić z konnicy bretoni lub chaosu (ja sam mam 10 z realmów zrobioną, a drugą 10 z 5 edycyjnych konnych chaosu)
Jeśli wolisz jazdę to możesz ją zrobić z konnicy bretoni lub chaosu (ja sam mam 10 z realmów zrobioną, a drugą 10 z 5 edycyjnych konnych chaosu)
Dołącze się do pytania...
Nie koniecznie od czego zacząć ( bo już zacząłem) ale co dalej...
Posiadam Blood Dragona na koniu
3 nekromantów z buta
Wight Lorda BSB
2 banshee
7(khemrijskie koniki)+8(imperialni knighci) black knightów
3 Spirit Hosty
6 Fell Bats
ok. 30-40 Skieletów (3 komand grupy )
30 zombie (2 x muzyk i baner)
Proszę o podsunięcie pomysłu co dokupi.ć do tej armi...
Jak na razie mogę z tego wyciągnąć 2350ptk (może więcej)
No ale to nie jest idealna rozpiska...
Nie koniecznie od czego zacząć ( bo już zacząłem) ale co dalej...
Posiadam Blood Dragona na koniu
3 nekromantów z buta
Wight Lorda BSB
2 banshee
7(khemrijskie koniki)+8(imperialni knighci) black knightów
3 Spirit Hosty
6 Fell Bats
ok. 30-40 Skieletów (3 komand grupy )
30 zombie (2 x muzyk i baner)
Proszę o podsunięcie pomysłu co dokupi.ć do tej armi...
Jak na razie mogę z tego wyciągnąć 2350ptk (może więcej)
No ale to nie jest idealna rozpiska...
A gdzie masz wilki??? Tak z 15-20 bys mógł zakupić. Zeby było taniej to weź kup z wolf ridersów. Jeszcze wampira bym kupił, bo 1 to za mało i jeśli grasz na konnicy (a tak właśnie widzę) to minimum 5 jeszcze tak abyś miał 10 i 10. Ale proponował bym aby zrobić już 15 i 15 lub przynajmniej 1 oddział 15, a drugi 10. Acha i 5-10 ghulu zakup.
Wiec tak bierz to co przydaje sie w kazdej armi wampirów.
Szkielety bo ich bedziesz potrzebował zawsze.
NEcromanta bo o grze na 1999i mniej bez niego sie nie objedziesz(chyba ze sylwania.Moze thrall pieszy VonCarstein napewno przekonasz sie do wystawiania go w kominacji(BSB,flayed haunberk,Wolf form)
Przynajmniej 10 wilków.zawsze przydatne 5-8 ghouli i Tu masz wybór Bk lub GG.i moze ze 4 fell baty.
O Army booku do VC nawet nie wspominam muszisz go kupic:
Szkielety bo ich bedziesz potrzebował zawsze.
NEcromanta bo o grze na 1999i mniej bez niego sie nie objedziesz(chyba ze sylwania.Moze thrall pieszy VonCarstein napewno przekonasz sie do wystawiania go w kominacji(BSB,flayed haunberk,Wolf form)
Przynajmniej 10 wilków.zawsze przydatne 5-8 ghouli i Tu masz wybór Bk lub GG.i moze ze 4 fell baty.
O Army booku do VC nawet nie wspominam muszisz go kupic:
Myślałem o zakiupie lub zkonwertowania ze zwykłego BK Wight Lorda... Moim zdaniem bardziej przydatny w oddziale z BoB niż thrall...
A co wilków musze poczekać na zasilenie potrwela... kupić musze ale puźniej.
BK mam już 10(imperium) i 7 (muszę dokupić 3 koniki khemrijskie) więc na razie szykują się tylko 2x10.
A co wilków musze poczekać na zasilenie potrwela... kupić musze ale puźniej.
BK mam już 10(imperium) i 7 (muszę dokupić 3 koniki khemrijskie) więc na razie szykują się tylko 2x10.
- Chaoschild
- Chuck Norris
Cos mi sie wydaje z tego co piszesz ze Twoja armia to bedzie niezly zlepek. Mam nadzieje ze chociaz dolozysz troche staran aby ja jakos tematycznie i kolorystycznie dopracowac.
Witam mam pytanie a raczej kilka. Gram od dawna he i stwierdziłem że zacznę powoli zbierać 2 armię i wyglada na to ze VC przoduja jest czym czarować i uderzyć.
o to pytanka:
1 czy lepiej czekać do ukazania sie nowego AB
2 co potrebuję na początku
3 czy nie lepiej BK zrobić z knightly orders (IMO jak się ich dobrze skonwertuje to są cudni) czy lepiej BK zykłych co wiaże sie z tym że i droższych
to narazie było by tyle ęde pytał na bieżąco jak co
prosz eo odpowiedż
pozdrawaiam
o to pytanka:
1 czy lepiej czekać do ukazania sie nowego AB
2 co potrebuję na początku
3 czy nie lepiej BK zrobić z knightly orders (IMO jak się ich dobrze skonwertuje to są cudni) czy lepiej BK zykłych co wiaże sie z tym że i droższych
to narazie było by tyle ęde pytał na bieżąco jak co
prosz eo odpowiedż
pozdrawaiam
1. nie wiem dokładnie kiedy wyjdzie nowy AB więc nie radze czekać...
2. Podstawa to AB (można z neta ściągnąć )
Na pewno jakiś nekromanta lub dwóch potem wampir, którym masz zamiar grać
Z corów to na 100% jeden box szkieletów, potem w zależności czym będziesz grał, to wilki do armi na kawie albo ghule i zombie do armi piechotnej.
Ze specialów polecam 3-5 fell batów, a BK skonwertowani tak aby Tobie (także TYLKO tobie) się podobali (oryginalni są za drodzy)
3. Odpowiedz na punkt trzeci jest wyżej...
2. Podstawa to AB (można z neta ściągnąć )
Na pewno jakiś nekromanta lub dwóch potem wampir, którym masz zamiar grać
Z corów to na 100% jeden box szkieletów, potem w zależności czym będziesz grał, to wilki do armi na kawie albo ghule i zombie do armi piechotnej.
Ze specialów polecam 3-5 fell batów, a BK skonwertowani tak aby Tobie (także TYLKO tobie) się podobali (oryginalni są za drodzy)
3. Odpowiedz na punkt trzeci jest wyżej...
Na początek to 2x5 wilków, kloc zombi, 2 necromantów, 5 ghuli, i albo jacyś bk, albo gg. To zależy czy wolisz pieszą czy wersję konną.
Czekać nie warto bo najszybciej to wyjdą w I połowie 2008 roku.
Co do konnych to mi osobiście oryginalne się nie podobają więc wolę konwersję. Możesz je zrobić z konnicy imperialnej, bretońskiej, chaosu... wychodzi taniej. Chyba, że wpadniesz na pomysł zrobienia konnicy z greennightów
Czekać nie warto bo najszybciej to wyjdą w I połowie 2008 roku.
Co do konnych to mi osobiście oryginalne się nie podobają więc wolę konwersję. Możesz je zrobić z konnicy imperialnej, bretońskiej, chaosu... wychodzi taniej. Chyba, że wpadniesz na pomysł zrobienia konnicy z greennightów
Zacząłem nie tak dawno grać w WFB. Jak się okazało pierwszą armią zostali VC
Coś tam uzbierałem...ale teraz się nieco pogubiłem i nie jestem pewny co teraz kupić...jakieś sugestie ?
Posiadam:
Nekromantę
Wampira
Wraith
20 szkieli
20 zombi
10 wilków
4 fell baty
Basia...
Wszelkie porady mile widziane
Coś tam uzbierałem...ale teraz się nieco pogubiłem i nie jestem pewny co teraz kupić...jakieś sugestie ?
Posiadam:
Nekromantę
Wampira
Wraith
20 szkieli
20 zombi
10 wilków
4 fell baty
Basia...
Wszelkie porady mile widziane
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Black Knights.... jakoś tak pierwsze mi sie nasuwa... ale może warto poczekać do wyjścia nowej edycji wampirkow... to już niedługo...