rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Mi ostatnio po głowie chodzi strzelanie:
Unnamed2500 Pts - High Elves Army
1 Archmage
General; Magic Level 3; Lore of High Magic
Seerstaff of Saphery
Talisman of Preservation
1 Archmage
Magic Level 4; Lore of Shadow
Dispel Scroll
Obsidian Amulet
1 Noble @ 168.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Guardian Phoenix
Armour of Caledor
20 Archers muzyk Banner of the Eternal Flame
20 Archers muzyk
20 Archers muzyk
27 White Lions FCG
10 Phoenix Guard muzyk
Banner of Sorcery
2 Repeater Bolt Throwers
3 Great Eagle
Niby wybieramy Arrow Attraction a z shadowa obniżamy Mv i T. Tylko strzelanie w ciężką kawalerię mogłoby być słabe. Co wy na to?
1 Archmage
General; Magic Level 3; Lore of High Magic
Seerstaff of Saphery
Talisman of Preservation
1 Archmage
Magic Level 4; Lore of Shadow
Dispel Scroll
Obsidian Amulet
1 Noble @ 168.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Guardian Phoenix
Armour of Caledor
20 Archers muzyk Banner of the Eternal Flame
20 Archers muzyk
20 Archers muzyk
27 White Lions FCG
10 Phoenix Guard muzyk
Banner of Sorcery
2 Repeater Bolt Throwers
3 Great Eagle
Niby wybieramy Arrow Attraction a z shadowa obniżamy Mv i T. Tylko strzelanie w ciężką kawalerię mogłoby być słabe. Co wy na to?
Jest syty np na taka chimeręAsassello pisze:jak do nowej mety pasuje ten Prince z Deathem?
Po za tym i tak trza brać małego maga ze scrollem a mój ma bardzo syty czar trzyma scrolla bije się (i to całkiem nieźle) i ma jakiegoś tam sejwa a kosztuje nie całe 100 pk więcej od małego maga
chociaż prawdą jest że zastanawiałem się czy nie wymienić death'a na fire
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
No generalnie support jest całkiem spoko z tego Lore'a ale w CC nie ma jakiegoś wygaru, chyba że twoim koszmarem są wysokie save'y u przeciwnika.
Na pewno nie pogardził bym opończą od czasu do czasu, ale generalnie trzeba mieć w dobrym miejscu arcymaga żeby naprawdę postraszyć nimi przeciwnika.
Na pewno nie pogardził bym opończą od czasu do czasu, ale generalnie trzeba mieć w dobrym miejscu arcymaga żeby naprawdę postraszyć nimi przeciwnika.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Defens:
arcy z HM
mały z seerstaf i shadow
bsb z BoS
80 łuków
4 RBT
4 orły
WL za resztę punktów
arcy z HM
mały z seerstaf i shadow
bsb z BoS
80 łuków
4 RBT
4 orły
WL za resztę punktów

Nie przesadzajmy
cory to kiepski wybór wa naszej armii
Absolutne min jest ok a jak przy okazji coś się da z tego zrobić to tym fajniej
A nie mogę wymienić 10 luków na bolca bo trza mieć nieszczęsne 625 pk w corach
cory to kiepski wybór wa naszej armii
Absolutne min jest ok a jak przy okazji coś się da z tego zrobić to tym fajniej
A nie mogę wymienić 10 luków na bolca bo trza mieć nieszczęsne 625 pk w corach
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
To może w ten sposób.
1 Archmage 4 High Magic
Silver Wand
Ring of Fury
1 Mage 2 Shadow
Seerstaff of Saphery
Ironcurse Icon
1 * Noble
Great Weapon; Longbow; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Banner of the World Dragon
19 First Archers Musician Banner of the Eternal Flame
Captain
20 Archers Musician
17 Archers Musician
27 White Lions Standard Guardian
5 Ellyrian Reavers
Bow (swap); Light Armour; Musician
4 Great Eagles
4 Repeater Bolt Throwers
Wycodzi równo 2,5. Magów i BSB wsaczamy do lwow i mamy gdzieś czary wroga.
1 Archmage 4 High Magic
Silver Wand
Ring of Fury
1 Mage 2 Shadow
Seerstaff of Saphery
Ironcurse Icon
1 * Noble
Great Weapon; Longbow; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Banner of the World Dragon
19 First Archers Musician Banner of the Eternal Flame
Captain
20 Archers Musician
17 Archers Musician
27 White Lions Standard Guardian
5 Ellyrian Reavers
Bow (swap); Light Armour; Musician
4 Great Eagles
4 Repeater Bolt Throwers
Wycodzi równo 2,5. Magów i BSB wsaczamy do lwow i mamy gdzieś czary wroga.
Ale wróg wtedy ma gdzieś WL...
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Okay ja dzisiaj zagrałem sobie czymś takim:

Generalnie rozkminy tej rozpiski są takie:
1) brak Arcymaga - ostatnio miałem kilkadziesiąt wybuchów więc postanowiłem spasować z Arcym, ale zachować fajny bonus do dispella.
Jako że przeglądałem sobie ostatnio FAQ do głównego booka, to znalazłem w nim całkiem fajny przedmiot: Staff of Sorcery, który dodaje +1 do dispella. Dzięki temu razem z naszym rasowym bonusem wyszło mi +4 czyli wystarczający bonus dla rozp bez Arcego - polecam wszystkim tym którzy grają na smoku
Decyzja była dobra - w pierszej turze rzucam 6. z metalu no i Ifka, efekt - wessanie do warpa maga 10 WL i scrolla heh... Na szczęście było warto, bo rzuciłem z ekeftu czaru 6. na generała któremu nie przysługiwał już lookout no i do piachu. Jednak fajne są czary z 4-5 kości, a ból nie był taki jak przy rozpie z Arcym.
2) Wrzuciłem OTS i Loeca na Lewki. Przemyślałem sugestię Wojtusia - chociaż nadal nie wiem czy o takie złożenie chodziło
Ostatnio fajnie mi się tym grało zarówno z Ogrami jak i z WoChem a poza tym przy 3 oddziałach to już zaczyna mieć sens. Przerzuty wardów bretkę bolały - chociaż same w sobie gry nie wygrały, bo ostatecznie oddział z OTSem był w styku tylko z pegazami, które i tak spływały od zwykłych, a Loeca padł w challengu. Przedmiot wydaje mi się za to świetny na wszelkiego rodzaju Amulety of Preservation etc, których się wiele naoglądałem ostatnio.
3) Zkreskowane 10tki Spearmanów - generalnie wywoływały śmiech
Miałem stubborna z High Magic którego próbowałem im dać, ale nie wyszło. Spłynęły mi 2 oddziały, ale z dumą przyznam, że jedna kreska przytrzymała pegazy przez 2 tury CC
Ogólnie parłem nimi na równi z Lewkami i chłopaki mają jakiś tam potencjał...
4) 3 oddziały WL - no wiadomo - fajna sprawa, popłynął mi jeden, i jakoś w ogóle tego nie odczułem , bo cały czas miałem dwa żywe i siekające toporkami. Także lubię to.
Jeszcze mógłbym coś powiedzieć o Lorach, ale to już innym razem.
Zrewanżowałem się Bretce, i tak jak ostatnio nie zdałem Breaka na klocku Lwów przez co turbolanca przejechała mi po całym stole, tak teraz udało się wygrać w centrum stołu w sporym multicombacie.Mage @ 175
Lvl 2
General
Lore of High Magic
Staff of Sorcery [35.0] (+1 Dispell Attempts)
Icon [5.0]
Mage @ 175
lvl 2
Lore of Metal
Sigil of Asuryan [40.0]
BSB @ 174
GW, DA
BoS [50.0]
30 First Spears @ 310 pts
FCG, Standard of Discipline [15.0]
10 Spears @ 105
Mus, Champ
10 Spears @ 105
Mus, Champ
10 Spears @ 105
Mus, Champ
26 WL @ 423
Mus, Champion
The Other Trickster's Shard [15.0]
26 WL @ 423
Mus, Champion
Talisman of Loec [10.0]
Charmed Shield [5.0]
26 WL @ 396
Mus
Special @ 1242 pts
Great Eagle x 2 @ 100
+ 9 points left

Generalnie rozkminy tej rozpiski są takie:
1) brak Arcymaga - ostatnio miałem kilkadziesiąt wybuchów więc postanowiłem spasować z Arcym, ale zachować fajny bonus do dispella.
Jako że przeglądałem sobie ostatnio FAQ do głównego booka, to znalazłem w nim całkiem fajny przedmiot: Staff of Sorcery, który dodaje +1 do dispella. Dzięki temu razem z naszym rasowym bonusem wyszło mi +4 czyli wystarczający bonus dla rozp bez Arcego - polecam wszystkim tym którzy grają na smoku

Decyzja była dobra - w pierszej turze rzucam 6. z metalu no i Ifka, efekt - wessanie do warpa maga 10 WL i scrolla heh... Na szczęście było warto, bo rzuciłem z ekeftu czaru 6. na generała któremu nie przysługiwał już lookout no i do piachu. Jednak fajne są czary z 4-5 kości, a ból nie był taki jak przy rozpie z Arcym.
2) Wrzuciłem OTS i Loeca na Lewki. Przemyślałem sugestię Wojtusia - chociaż nadal nie wiem czy o takie złożenie chodziło

3) Zkreskowane 10tki Spearmanów - generalnie wywoływały śmiech

4) 3 oddziały WL - no wiadomo - fajna sprawa, popłynął mi jeden, i jakoś w ogóle tego nie odczułem , bo cały czas miałem dwa żywe i siekające toporkami. Także lubię to.

Jeszcze mógłbym coś powiedzieć o Lorach, ale to już innym razem.
Kontakt PM
Kontakt PM
Annulian lepszy od laski, naprawdę 
I chyba bym dał i tak light na małych... raczej dwa z: birony, speed of light czy protekcji powinno się mieć, a unbrekable > stuborn jak tak chcesz działać, no i pociski. A może zawsze siąść baniszment i jest S5.
Ogólnie podoba mi się, jakaś taka inność
A jak Ci siada arcymag to koneicznie staff of solidity, ja jej ostatnio używam i jest przegenialnym przedmiotem, bo ciskasz czar zawsze z5 kości, aż do ify, potem już tak nie ryzykujesz.

I chyba bym dał i tak light na małych... raczej dwa z: birony, speed of light czy protekcji powinno się mieć, a unbrekable > stuborn jak tak chcesz działać, no i pociski. A może zawsze siąść baniszment i jest S5.
Ogólnie podoba mi się, jakaś taka inność

A jak Ci siada arcymag to koneicznie staff of solidity, ja jej ostatnio używam i jest przegenialnym przedmiotem, bo ciskasz czar zawsze z5 kości, aż do ify, potem już tak nie ryzykujesz.
Dzięki za feedback 
Szczerze mówiąc to ta moja rozpiska w ogóle nie czarowała poza tą jedną ifką
A tak to jakiś ward na 5+ w mało ważnym momencie, i dwa razy Drain Magic - w sumie to chciałem właśnie to wrzucać, troche popsuł jedną fazę magii, bo przez niego nie wszedł jakiś tam czar z Heavena.
Jakiś taki staff of solidity byłby oczywiście fajny, ale niestety można mieć tylko po jednej arkanie na maga.
Osobiście chciałbym mieć możliwość ciskania fajnych czarów z 4-5 kości, które w jakimś większym stopniu wpływają na grę. Także będę szukał opcji żeby wcisnąć dobre czary na małych magików. 3ci czarodziej byłby fajny, ale punktów brak, a BoS to jednak świetny item chociaż ja i tak lubię najbardziej rzucić nisko na wiatry tak żeby przeciwnik miał dispell poola <=5

Szczerze mówiąc to ta moja rozpiska w ogóle nie czarowała poza tą jedną ifką

A tak to jakiś ward na 5+ w mało ważnym momencie, i dwa razy Drain Magic - w sumie to chciałem właśnie to wrzucać, troche popsuł jedną fazę magii, bo przez niego nie wszedł jakiś tam czar z Heavena.
Jakiś taki staff of solidity byłby oczywiście fajny, ale niestety można mieć tylko po jednej arkanie na maga.
Osobiście chciałbym mieć możliwość ciskania fajnych czarów z 4-5 kości, które w jakimś większym stopniu wpływają na grę. Także będę szukał opcji żeby wcisnąć dobre czary na małych magików. 3ci czarodziej byłby fajny, ale punktów brak, a BoS to jednak świetny item chociaż ja i tak lubię najbardziej rzucić nisko na wiatry tak żeby przeciwnik miał dispell poola <=5
Kontakt PM
Kontakt PM
Złap mnie na Włocławku, to podam Ci parę sytuacji, kiesy championi ratują grę. Generalnie to annulian zamiast stuf of solidity. Też kiedyś dawałem Ots na wl, ale przestałem, jak ostatni czary jaki mi został na nich do rzucenia to bym ward.
Lory to high shadow, high heaven, albo z tum metalem.
Generalnie zniechecisz do tej rozpiski, gdy lwy będą spływały przez niezdane feary, paniki. 9 ld to bardzo za mało, w dodatku ciężko utrzymać wszędzie bsb i generała. No, orzelki by się przydały oczywiście w większej liczbie. I choć 10 łuków.
Lory to high shadow, high heaven, albo z tum metalem.
Generalnie zniechecisz do tej rozpiski, gdy lwy będą spływały przez niezdane feary, paniki. 9 ld to bardzo za mało, w dodatku ciężko utrzymać wszędzie bsb i generała. No, orzelki by się przydały oczywiście w większej liczbie. I choć 10 łuków.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
mądrym posunięciem byłoba zamiana wszystkich spearów na łuki 
wywalenie zbytecznych piedrdół jak charm shield, DA, GW, ironcurse i wstawienie do WL czempiona... z AoL. Masz zero magicznych ataków a na magię nie ma co liczyć.
Wywalasz BoS i poziom maga i jednego WL i masz na 2 orły, i tak nie poczarujesz, zaś BSB moze być golutki bo ma sens albo z BoSem, albo z 1lvl.
Na magach bierzesz high magic 2x dla draina głownie.
A jakby punktów jeszcze na coś brakowało to niszczara na scrola zamiana.
Ale koniec końców, dziwacznie tak bez lorda

wywalenie zbytecznych piedrdół jak charm shield, DA, GW, ironcurse i wstawienie do WL czempiona... z AoL. Masz zero magicznych ataków a na magię nie ma co liczyć.
Wywalasz BoS i poziom maga i jednego WL i masz na 2 orły, i tak nie poczarujesz, zaś BSB moze być golutki bo ma sens albo z BoSem, albo z 1lvl.
Na magach bierzesz high magic 2x dla draina głownie.
A jakby punktów jeszcze na coś brakowało to niszczara na scrola zamiana.
Ale koniec końców, dziwacznie tak bez lorda