coś nie tak jest z kolorami na tym zdjęciu - wszystko się do różowego zlewa.
Może spróbuj użyć jakiegoś bardziej neutralnego tła (biały, czarny, szary).
Coś z tymi hełmami też zrób, bo jakieś takie monochromatyczne... Może kolorowe pióra? Oczywista - kolor wiśniowy, albo niebieski/zielony...
Jak uzyskiwałeś taką wiśnie? Mechrite red z czarnym czy jak?
Ostatnio zmieniony 9 mar 2013, o 19:51 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Ten wiśniowy na płaszczach (bo o to chodzi?) to scab red mieszany z czarnym. Na wstęgach - scab red rozjaśniany kolejno jaśniejszymi czerwonymi. Nie wiem, jak się teraz nazywają, zmiana w nazwach farbek GW zniszczyła moją dziecięca psychikę ;(
Dziękuję
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
Świetnie się prezentuje taki oddział, gut dżob!
Tylko trochę płaszcze niekonsekwentnie rozjaśnione, jedne bardzo, inne ledwo, ledwo - wyraźnie widać na dwóch środkowych z ostatniego rzędu.
Nie wiem, co takiego warhammerowe kobiety mają w sobie, że niewiele różnią się gębą od mężczyzn... Nie było łatwo zrobić tej pani taki makijaż, żeby nie wyglądała zbytnio na drag queen ;]
Dopiero po zrobieniu zdjęcia zauważyłam, że posiałam gdzieś tarczę =_=
nie wiem, ale troszkę wydaje mi się, że niepotrzebnie wsadziłeś tę purpurę do figsa konnego gościa. Całość ma raczej ciepłe odcienie - żółty, pomarańcz, czerwień. A tutaj purpura, która jest raczej zimna. Stąd jakoś ten figs odbieram jako niespójny kolorystycznie. Ktoś może napisać, że przełamuje kolorystykę ta purpura. Może i tak. Ale ja tak to widzę. Generalnie figs bardzo fajnie pomalowany, z dbałością o szczegóły ...
Fajny freehand na sztandarze i twarz pani... Nie podoba mi się natomiast podstawka unicorna i sam jednorożec - zbyt małe cienie są na nim, stąd wyszedł strasznie jasno. Ale to może być wina zdjęcia - biały kolor to masakra do fotografowania...
Teclis - nie lubię tej figurki, strasznie nieproporcjonalna, zapewne przez wielgachną czapę. W dodatku naobwieszany ten mag czym się da... Przynajmniej w miarę przyjemny w malowaniu. Jeszcze bez podstawki tylko, chcę mu machnąć coś większego, tylko póki co weny brak.
Tak, lubię purpurę ;-]
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Ten tył jakoś kiepsko wyszedł na zdjęciu, ale marny ze mnie fotograf. Chyba powinnam popracować nad dobieraniem kolorów, ale ten turkus jest fantastyczny ^^ Podstawka machnięta byle jak, ale - jak w przypadku Teclisa - czekam na wenę, aby zrobić coś lepszego...
Moim zdaniem te high elfy są rewelacyjne;)
Ostatnio sie zastanawiałem nad kupnem tego starego teclisa, ale jakos w ogóle nie mam ochoty na malowanie go;/ tak jak mówisz, strasznie nieproporcjonalny.