miałeś nadzieję na tę:Jagal pisze:Panowie, bardzo fajnie ale... kanapa
Komentarz kudłatego i Furiona do ograniczeń ETC
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2013
Ostatnio zmieniony 10 mar 2013, o 13:58 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Obejrzałem. Naprawdę przydługie przez co ilość odbiorców z zagranicy co obejrzy to do końca będzie raczej znikoma. Ale podoba mi sie pomysł zmniejszania liczby punktów w armiach, które mają wszystko dobre. Kiedyś to się sprawdzało. Jest prostsze i bardziej zbalansowane. Generalnie się zgadzam ze wszystkim, poza tym że restrykcje nie powinny wychodzić za szybko. IMO powinny wychodzić, ale przycinać tylko o ile coś w booku jest naprawdę zepsute. Jak np. leczący się, a odkąd wejdzie do hth - to niezabijalny daemon prince nurgla w WoC. No i ward na 3+ z przerzutem gał. Reszte w booku bym zostawił i testował, ale te dwie rzeczy to nie wymagają testów by widzieć ich przegiętość. Np. demonom bym dał teraz no restricions i zobaczył jak się gra.
PS. czekałem aż zaproponujecie jak wyłonić ar.com aby było spoko... i się nie doczekałem ;p
PS. czekałem aż zaproponujecie jak wyłonić ar.com aby było spoko... i się nie doczekałem ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Podpowiedź do tych, co zamierzają oglądać ten podcast:
Podcasty ogląda się w tle, robiąc w międzyczasie coś innego. Np. malowanie figurek. Takie radio bez muzyki i z gorszymi komentatorami.
pozdrawiam
Furion
Podcasty ogląda się w tle, robiąc w międzyczasie coś innego. Np. malowanie figurek. Takie radio bez muzyki i z gorszymi komentatorami.
pozdrawiam
Furion
@kanapa. Tak byłem świadomy, że nie wygląda to dobrze, ale co miałem zrobić? Przytulić się i zasłaniać całą, chyba wyszłoby gorzej gdybyśmy się tulili 1,5h?
Co do samej formy, to był to eksperyment. Ja generalnie wciągam tego typu produkcje, czy to z wizją czy zwykłe mp3 do malowania. Strasznie dobrze mi się maluje figurki, jak słucham jak kilku gości komentuje jakiś aspekt naszej zabawy. Fakt, że często płyną nawet mocniej niż ja teraz, ale często jest czego posłuchać.
Co do samej formy, to był to eksperyment. Ja generalnie wciągam tego typu produkcje, czy to z wizją czy zwykłe mp3 do malowania. Strasznie dobrze mi się maluje figurki, jak słucham jak kilku gości komentuje jakiś aspekt naszej zabawy. Fakt, że często płyną nawet mocniej niż ja teraz, ale często jest czego posłuchać.
Obejrzałem cały filmik i to w pełnym skupieniu na tym co mówiliście. Może i jest długi, ale czas był wykorzystany przez Was maksymalnie efektywnie, bo nie pierdoliliście od rzeczy tylko punkt po punkcie ocenialiście ograniczenia. Poza tym nikt nie każe tego oglądać za jednym razem. Ja sobie zrobiłem pół godziny przerwy przed ostatnią częścią i było ok
A co do samej treści to przedstawiliście szczegółową analizę draftu, ciekawe propozycje zmian i co najważniejsze to wszystko poparte solidnymi i sensownymi argumentami. AR Was pewnie oleje, ale wydaje mi się, że filmik zwróci uwagę kapitanów "mniejszych" państw. A wtedy może coś się ruszy. Jeśli będzie nagrywać kolejne takie rozmowy, na przykład analiza ograniczeń do każdej armi punkt po punkcie, albo analiza SLOSa, to bardzo chętnie obejrzę.
Pozdrawiam
X.Maciek
A co do samej treści to przedstawiliście szczegółową analizę draftu, ciekawe propozycje zmian i co najważniejsze to wszystko poparte solidnymi i sensownymi argumentami. AR Was pewnie oleje, ale wydaje mi się, że filmik zwróci uwagę kapitanów "mniejszych" państw. A wtedy może coś się ruszy. Jeśli będzie nagrywać kolejne takie rozmowy, na przykład analiza ograniczeń do każdej armi punkt po punkcie, albo analiza SLOSa, to bardzo chętnie obejrzę.
Pozdrawiam
X.Maciek
Chciałbym to zobaczyć, czy jest szansa że będzie to w następnej części podcasta?kudłaty pisze:@kanapa. Tak byłem świadomy, że nie wygląda to dobrze, ale co miałem zrobić? Przytulić się i zasłaniać całą, chyba wyszłoby gorzej gdybyśmy się tulili 1,5h?
I ja też właśnie domalowywałem 10tego demigryfa jak Was słuchałem, faktycznie do posłuchania w tle jest ok. Piszesz że dobrze się maluje figsy przy podcastach. Jakie są jeszcze inne, warte uwagi podcasty na sieci?kudłaty pisze: Co do samej formy, to był to eksperyment. Ja generalnie wciągam tego typu produkcje, czy to z wizją czy zwykłe mp3 do malowania. Strasznie dobrze mi się maluje figurki, jak słucham jak kilku gości komentuje jakiś aspekt naszej zabawy. Fakt, że często płyną nawet mocniej niż ja teraz, ale często jest czego posłuchać.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Na bitwie o Białystok nakręcimy tak, że usiądziesz mi na kolanach.Karli pisze: Chciałbym to zobaczyć, czy jest szansa że będzie to w następnej części podcasta?
Ben Curry robi Bad Dice. Mi osobiście nie przypadł do gustu, ale jest to najpopularniejszy podcast o wfb.Jakie są jeszcze inne, warte uwagi podcasty na sieci?
pozdrawiam
Furion
- Król Goblinów
- Wodzirej
http://garagehammer.net/ USA style
http://www.heelanhammer.com/ UK
http://theblacksun.co.uk/ i absolutny faworyt- scena UK trochę inaczej, ale słucha się ich rewelacyjnie
http://www.heelanhammer.com/ UK
http://theblacksun.co.uk/ i absolutny faworyt- scena UK trochę inaczej, ale słucha się ich rewelacyjnie
Dobra robota.
Zrób z niej symbol czy coś. Nazwijcie projekt "Bad Moon Coach" albo "The Coach of Morrslieb" i dawajcie.kudłaty pisze:@kanapa. Tak byłem świadomy, że nie wygląda to dobrze, ale co miałem zrobić? Przytulić się i zasłaniać całą, chyba wyszłoby gorzej gdybyśmy się tulili 1,5h.
Zadziwia mnie jak znalazło się 100 osób chętnych obejrzeć nasze dzieło.
Ja osobiście jeszcze lubię sobie posłuchać czegoś z trochę innej bajki, nasi okrągli bracia mają bardzo przyzwoity blog na którym co jakiś czas pojawiają się kolejne podcasty:
http://z24cala.blogspot.com/2013/02/pod ... cinek.html
Ja osobiście jeszcze lubię sobie posłuchać czegoś z trochę innej bajki, nasi okrągli bracia mają bardzo przyzwoity blog na którym co jakiś czas pojawiają się kolejne podcasty:
http://z24cala.blogspot.com/2013/02/pod ... cinek.html
Ja sobie posłuchałem malując demon princa:) Faktycznie idealnie się komponuje słuchanie o hobby i malowanie do hobby;D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Coach czy couch?KrzysiekW pisze:Dobra robota.Zrób z niej symbol czy coś. Nazwijcie projekt "Bad Moon Coach" albo "The Coach of Morrslieb" i dawajcie.kudłaty pisze:@kanapa. Tak byłem świadomy, że nie wygląda to dobrze, ale co miałem zrobić? Przytulić się i zasłaniać całą, chyba wyszłoby gorzej gdybyśmy się tulili 1,5h.
Obejrzałem
Kawał dobrej roboty.
Mam nadzieję ,że kiedyś napiszecie swoje ograniczenia ( podobne do tych na 1200) i zaczniemy grać nie na etc
Kawał dobrej roboty.
Mam nadzieję ,że kiedyś napiszecie swoje ograniczenia ( podobne do tych na 1200) i zaczniemy grać nie na etc
Przesłuchałem całość i mam do was jedno zastrzeżenie. To niepatriotyczne, tłumaczyć im warhammera, przecież wygrywamy z nimi też dlatego, że go nie rozumieją.
A tak na serio, bardzo fajnie, że to zrobiliście, mam nadzieję, że to do nich trafi i będzie można zagrać wreszcie na fajnych ograniczeniach.
A tak na serio, bardzo fajnie, że to zrobiliście, mam nadzieję, że to do nich trafi i będzie można zagrać wreszcie na fajnych ograniczeniach.