Komentarz kudłatego i Furiona do ograniczeń ETC

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Re: ETC 2013

Post autor: Thain »

Np. wasz scenariusz w wersji skróconej (albo i całej). Nie za bardzo mam jak to obejrzeć w tygodniu, a nie chcę czekać aż do weekendu.

Edit. Już znalazłem to czego szukałem na twf.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, o 13:32 przez Thain, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Obejrzałem dziś =D>

Mimo, że gram WoChem i pewnie miałbym te 100 pkt w plecy na te ograniczenia to argumentacja 0-1 Hellcannona to dokładnie to samo, o czym pisałem na Warhammer.org.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

a która część dotyczy WOCH bo mi się całego nie chce oglądać
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Głównie 3
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Wszystko fajnie, włożoną pracę należy docenić.
Odwagę za pokazanie publiczne pyszczków i gadanie po angielsku przez tyle czasu - również.
Zbudowanie wrażenia, że zasady Euro nie są tylko na ETC, ale jednak są czymś więcej (może to moja imaginacja, ale miałem takie odczucie), też fantastyczne.
Wielkie dzięki.

Ale koniec końców, pytanie jak zareagowało na to AR.com?
Na forum tego raczej nie zrobią.

Bo to, że Barbara i Kołata napiszą na TWF, że super to jedno, a realny tego wpływ - drugie.
Obawiam się też, że się mocno spóźniliście. To już draft #2. Dla AR.com - na pewno to miał być koniec, nie początek.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Kiedyś trzeba zacząć, Jacku. Jak ludzie dostrzegą problem ograniczeń ETC już teraz i jak wyjdzie podobny draft nr. kupa-3 to się zirytują. Irytacja przejdzie w znużenie, a w przyszłym roku te same osoby będą to mieć na uwadze przy głosowaniu. Jest to jeden z mrocznych fragmentów układanki Kudłatego i Furiona. 8)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

HE +100 ??
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Lidder pisze:Kiedyś trzeba zacząć, Jacku. Jak ludzie dostrzegą problem ograniczeń ETC już teraz i jak wyjdzie podobny draft nr. kupa-3 to się zirytują. Irytacja przejdzie w znużenie, a w przyszłym roku te same osoby będą to mieć na uwadze przy głosowaniu. Jest to jeden z mrocznych fragmentów układanki Kudłatego i Furiona. 8)
+1

To jest najlepsze w tym co chlopaki zrobili - robia Polsce dobry PR, zeby faktycznie Polacy mogli brac udzial w dyskusji na temat ograniczen.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

A może wrzucicie tu jakieś pre-ograniczenia. Może ktoś jakieś lokale na to porobi, czy coś?
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

swieta_barbara pisze:
Lidder pisze:Kiedyś trzeba zacząć, Jacku. Jak ludzie dostrzegą problem ograniczeń ETC już teraz i jak wyjdzie podobny draft nr. kupa-3 to się zirytują. Irytacja przejdzie w znużenie, a w przyszłym roku te same osoby będą to mieć na uwadze przy głosowaniu. Jest to jeden z mrocznych fragmentów układanki Kudłatego i Furiona. 8)
+1

To jest najlepsze w tym co chlopaki zrobili - robia Polsce dobry PR, zeby faktycznie Polacy mogli brac udzial w dyskusji na temat ograniczen.
Tylko, że Polacy nie brali (przynajmniej głośno) udziału w tej dyskusji z własnego wyboru.
Przecież zawsze taka była polityka na ETC - bierzemy co dają.

No i poza tym - Polska ma swojego członka w AR.com.
Mam jednak wrażenie, po tym filmie, że jego zdolność lub chęć sprawcza w tej kwestii jest żadna.
Nie oczekuję po 1 osobie na 5 cudów, ale miałem wrażenie przed głosowaniem, że jest więcej osób niechętnych ostremu draftowi.
A efektem ich pracy jest ostrzejszy draft :shock: A conajmniej 2x dłuższy :)

Co do "kiedyś trzeba zacząć"...jasne - ale ja nie mam perspektywy 3 Euro do przodu.
Moja perspektywa to tu i teraz i dość spóźniona reakcja polskiego teamu, która da efekt za rok (jeżeli ktoś będzie pamiętał).
Niestety jestem pewien, że obecny draft, z mikro zmianami, zostanie łyknięty na zasadzie "bo chcemy już to zamknąć i trenować".

I po trzecie - czy Furion jest członkiem drużyny na ETC w jakiś sposób?
Nie chodzi o to, że mam coś przeciwko (nie mam, jakby co), ale ciekawi mnie jego rola.
Czy tylko występuje z pozycji sędziego i ew. kandydata (a na pewno pro-gracza)?

Przepraszam, ale mimo chwalebnej inicjatywy i całego szacunku do włożonej pracy, nie wierzę, że da to efekty. Zresztą nawet respons na TWF jest "skromny".
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Obejrzałem konwencja i pomysł fajny... tylko wydaje mi się, że jednak Furion powinien tam być stroną, która więcej mówi bo dużo łatwiej go zrozumieć nie to, że nie zrozumiałem Kudłatego po prostu Furion mówi wyraźniej i płynniej a to z założenia ma być adresowane do zagraniczniaków.
Ale co to da ja też sobie mogę nagrać filmik i dać linka na TWF tylko co z tego...
Poza tym chyba troszkę musztarda po obiedzie bo jakoś nikt poza mną nie raczył się tam udzielać po pokazaniu się preview do WOCH a teraz nagle coś robicie ale to chyba już nic nie da...

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

@Jacek. Owszem warto było zrobić coś takiego wcześniej, aczkolwiek dopiero w zeszłym tygodniu wracałem z Jurkiem z lokala w Szczecinie gdzie w ramach irytacji nas tknęło do wsadzenia kija w mrowisko na poważnie. Ten rok został stracony mniej więcej na etapie wyboru składu, gdzie jako kraj staraliśmy się przepchnąć kogokolwiek do składu i postawiliśmy na Shina jako osobę, która już tam była. Mieliśmy słaby bagaż po ostatnim ETC, gdzie generalnie na naszą opinię miał silny wpływ aspekt ekonomiczny wydarzenia i podjęliśmy decyzję, że nie robimy zbytniej zadymy, żeby chociaż pilnować swoich interesów mając ludzi w FAQ team i w AR, co się udało. To, że strategia nie zadziałała tak jakby mogła to inna sprawa. Być może można to było zrobić po pierwszym drafcie, ale naiwnie wierzyłem, że się sami opamiętają po tym co wypuścili.

Dlaczego Furion? Jest osobą rozpoznawalną na forum, a co najważniejsze ma dobry kontakt z tymi wszystkimi małymi państewkami, które niby nic nie znaczą a jednak w jakimś randomowym captains vocie jak się często okazywało to drobnica podejmuje decyzje. Nie bez znaczenia jest też to, że ten facet ma pojęcie o tej grze i ogólnie o profesjonalnym podejściu do gier rozrywkowych. No i ma mega wygodną kanapę w mieszkaniu.

@Przemcio. Niestety nie mamy tej lotności myśli i szybkości reakcji co ty, więc totalnie to spóźniliśmy. Gdybyśmy nie byli egocentrycznymi bucami i korzystali z twoich rad, Woch miałby +200pkt, głód istniałby w Afryce tylko poniżej równika, pokój znów panował między obydwoma Koreami, seria koszulek z hasłem "Cheez" szła by na allegro po stówce, a w smoleńsku wycięto wszystkie brzozy. A tak niestety jest jak jest.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

JaceK pisze: Ale koniec końców, pytanie jak zareagowało na to AR.com?
Na forum tego raczej nie zrobią.
dosc dobrze. Pytanie tylko czy to si eprzelozy na zmiany w drafcie. Niestety to o czym mowia Furek i Kudel tyczy sie momentami bardzo naszej mety, ktora raczej sie rozni od mety zagranicznej.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

@Przemcio. Niestety nie mamy tej lotności myśli i szybkości reakcji co ty, więc totalnie to spóźniliśmy. Gdybyśmy nie byli egocentrycznymi bucami i korzystali z twoich rad, Woch miałby +200pkt, głód istniałby w Afryce tylko poniżej równika, pokój znów panował między obydwoma Koreami, seria koszulek z hasłem "Cheez" szła by na allegro po stówce, a w smoleńsku wycięto wszystkie brzozy. A tak niestety jest jak jest.
Daruj sobie to Kudłaty po prostu zauważyłem, że za późno się zabraliście za to i tyle a ty się ciskasz...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Kolejne filmiki nagraliśmy.

Bretonnie:
http://www.youtube.com/watch?v=iQqO9gt6yHE

Lizaki:
http://www.youtube.com/watch?v=eYe1fxYF ... e=youtu.be

Oglądajcie, komentujcie, lajkujcie.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

@ Kudełku, nie ubieraj się na czarno, bo wyglądasz jak latająca głowa.

green666
Wałkarz

Post autor: green666 »

Wasze ograniczenia jeszcze bardziej tną Lizaczki. sami mówicie iż jest to bardzo ciezka armia do prowadznia.czy chcecie zeby gralao nimi tylko waskie grono wyjadaczy?mlodzi gracze beda sie zniechecać....nie jest to woch czy ogry....heja do przodu...armia ma wiele zalet ale i kilka minusów....elfy placza o t3 a liz w 90%maja 2....tu nawt fireball czy łuki zabijaja......wasze ograniczenia ok ale punkty bym zostawił...2400

moim zdanie ograniczenia maja dotyczyc najbardzij przegietych kombosow a nie tych bardzo dobrych

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Ograniczenia nie są pisane by wyrównywać bitwy początkujących, wśród początkujących zawsze Woch i Ogry będą robić proporcjonalnie lepsze wyniki. Jasne, że początkujący gracze mają trochę inne problemy na stołach, ale z punktu widzenia turnieju niestety ograniczenia pisze się pod pierwsze stoły. Polska reprezentacja w piłę też nie gra w 12 mimo, że powinna żeby mieć równe szanse bo zasady są równe na każdym stopniu profesjonalizmu.

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Obejrzałem...przemyślałem i sam nie wiem co myśleć.
Z jednej strony robimy jeszcze większy kadłubek - a z drugiej przy dobrym pocięciu innych armii może być ok.
Ciężko coś powiedzieć nie widząc wszystkich ograniczeń innych armii.

ps. zostawcie nam 2400 ;)

EDIT: kiedy ostatnio Liz wygrały mastera?

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Oki pisze:
EDIT: kiedy ostatnio Liz wygrały mastera?
Zdarza się regularnie. Jeden Lizzie wygrał nawet ligę ostatnio.
Obrazek

ODPOWIEDZ