Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
A ten pozwala kosztem drugiego oddziału demi (lub czołgu). Osobiście wolałem stary.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Ja gram jednymi demisiami i z dyscypliną - znacznie bardziej mi sie to podoba
A ja grałem 2x demi, 2x działo, tank, Więc mi się nowy draft mniej podoba. Choć oczywiście Piotr ma rację i draft 2 tak na oko zwiększy różnorodność rozpisek.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
sorry za spam ale strasznie mi się spodobało a nie wiem gdzie wrzucić :
http://www.youtube.com/watch?v=bMN6CuB6R1c
http://www.youtube.com/watch?v=bMN6CuB6R1c
-
- Wałkarz
W rozpiskach nie widuję od dłuższego czasu pistoliersów. Dlaczego nie dają rady?
Czy dadzą radę rycerze z dwurakami?
Zgrzyt
Czy dadzą radę rycerze z dwurakami?
Zgrzyt
W faq do imperium jest napisane:
Q: If a Witch Hunter is equipped with a magic item such as the
Ring of Volans or the Ruby Ring of Ruin, will any bound spell
effects/magic missiles retain the Killing Blow special rule against the
target of the Witch Hunter’s Accusation rule? (p37)
A: Yes.
W takim razie czy snajper też przenosi się na czary witch huntera?
Q: If a Witch Hunter is equipped with a magic item such as the
Ring of Volans or the Ruby Ring of Ruin, will any bound spell
effects/magic missiles retain the Killing Blow special rule against the
target of the Witch Hunter’s Accusation rule? (p37)
A: Yes.
W takim razie czy snajper też przenosi się na czary witch huntera?
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Jest zapis o tym, że działa także na Shooting Attacks gdyż w Rule Booku przy KB jest zapisek, że jeśli nie jest napisane inaczej, to działa tylko w Close CombacieBizim pisze:Tiaa ale przy KB jest dalej zapis, że działa także na "shooting attacks".
Chyba, że "shooting attacks" oznacza także ataki dystansowe z czarów.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Shooting Attacks to Ataki Strzeleckie. Ranged Attacks to zarówno Ataki Strzeleckie, jak i Magia oraz niektóre zasady specjalne. Po prostu przy KB jest zapis o "Hits" ogólnie, zarówno przy Shootingu, a FAQ precyzuje także, że w Magii również. Sniper jest tylko na Strzelanie
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Dodali po prostu Killing Blow na Hitach z Magii. Oznacza to, że jak rzuty To Wound z takiego Fireballa w wybraną Postać będą zawierać 6, to traci ona wszystkie rany bez Armour Save'a i Regeneracji. Snajper pozwala jedynie wykonywać rzuty To Hit w tą Postać przy Strzelaniu gdy jest w oddziale, a Killing Blowa na Magii możesz użyć np. gdy ta Postać stoi samotnie na stole, jak Kowboje lub Postacie na Potworach
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Jak dla mnie opcja zabicia POKowca lub Exalteda na Demonicu modelem za 70pkt, który dodatkowo sprawia, że Postacie z Wardem 4+ w moim oddziale mają 2+ Warda na Snajperki z Death jest fajną opcją. Jeśli nawet nie wyjdzie, to coś czuję, że przeciwnik jednak przemyśli możliwość rozproszenia tego czaru i otwiera się ciekawa taktycznie opcja
Hmm POKowiec... faktycznie to mnie przekonuje. Thx bo już się zastanawiałem do czego mam używać WH którego sobie właśnie kupiłem.Azurix pisze:Jak dla mnie opcja zabicia POKowca lub Exalteda na Demonicu modelem za 70pkt, który dodatkowo sprawia, że Postacie z Wardem 4+ w moim oddziale mają 2+ Warda na Snajperki z Death jest fajną opcją. Jeśli nawet nie wyjdzie, to coś czuję, że przeciwnik jednak przemyśli możliwość rozproszenia tego czaru i otwiera się ciekawa taktycznie opcja
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Ile pancerza dodaje Arcylektorowi War Altar?
Str. 105, 'Chariot mount', mówi, że rydwan jako 'mount' podlega zasadom 'ridden monsters'.
Na tej samej stronie 'Ridden monsters and armour saves' jest napisane, że postać na potworze ma pancerz o jeden większy, jest też odsyłacz na stronę 82 do kawalerii.
Tam z kolei w 'Cavalry armour saves' mamy zapis, że jeżeli 'mount' posiada barding (np. własny pancerz) pancerz jeźdźca zwiększa się o 2, nie o 1.
War Altar ma własny pancerz.
W związku z tym drugie pytanie, czy ten pancerz liczy się jako 'barding' i spowalnia War Altar?
Pytam bo grałem do tej pory z +2 i barding, a z 'internetów' wynika, że +1 i bez bardingu...
Str. 105, 'Chariot mount', mówi, że rydwan jako 'mount' podlega zasadom 'ridden monsters'.
Na tej samej stronie 'Ridden monsters and armour saves' jest napisane, że postać na potworze ma pancerz o jeden większy, jest też odsyłacz na stronę 82 do kawalerii.
Tam z kolei w 'Cavalry armour saves' mamy zapis, że jeżeli 'mount' posiada barding (np. własny pancerz) pancerz jeźdźca zwiększa się o 2, nie o 1.
War Altar ma własny pancerz.
W związku z tym drugie pytanie, czy ten pancerz liczy się jako 'barding' i spowalnia War Altar?
Pytam bo grałem do tej pory z +2 i barding, a z 'internetów' wynika, że +1 i bez bardingu...
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, o 23:03 przez RedSmoq, łącznie zmieniany 1 raz.
Krew dla Sigmara! Czaszki dla Tronu Imperatora!
Nie, altar nie ma nigdzie wpisane, że ma barding. Wobec tego daje lektorowi +1 do asv i śmiga z M8.
DziękiMacias pisze:Nie, altar nie ma nigdzie wpisane, że ma barding. Wobec tego daje lektorowi +1 do asv i śmiga z M8.
Aczkolwiek mam wątpliwości
Zapis na str. 82 brzmi "(...) if the mount has barding (i.e. armour of its own) (...)"
Krew dla Sigmara! Czaszki dla Tronu Imperatora!