Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
- RedScorpion
- Falubaz
Re: Problemy początkującego
Czy przerzut kostki z tzeentch will moze dotyczyc tylko wrony, czy tez mozna z tego przerzucic np. kostke na szarze innego oddzialu?
Mam pytanie bo jest dostępny czar w domenie Tzeentcha który umożliwia skorzystanie z czaru przeciwnika nie pamiętam(nr.3)nazwy,czy można korzystać B.Spelli?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Z FAQ do demonow:
Czyli bound spelli nie moznaQ: Can a Tzeentch Wizard use a successful casting of Glean Magic
to cast one of the target Wizard’s bound spells (or in the case of Liche
Priests and High Liche Priests their Incantations)? Does this apply
to bound spells the Wizard may possess from a magic item? (p61)
A: No to all questions.
zmienię/dodam jak będą nowe
- Offspringman
- Kretozord
czy screamery z rydwanu tzeentcha też przelatując nad oddziałem przeciwnika zadają swoje D3 ataków?
- Offspringman
- Kretozord
podbijamOffspringman pisze:czy screamery z rydwanu tzeentcha też przelatując nad oddziałem przeciwnika zadają swoje D3 ataków?
Pytanie do kogoś kto dobrze ogarnia angielski, czy z Chromatictome'a trzeba przerzucać obie kości czy można jedną?Cytuję:
"You can choose to re-roll the WoM dice in your turn. However, if you do so, your opponent can also re-roll thw WoM dice in his turn, if he wishes. In either case, all of the WoM dice must be re-rolled."
Ostatnie zdanie sugeruje, że należy przerzucić wszystkie kości, a spotkałem się na Ub i innych grach, że się przerzuca jedną kość.
"You can choose to re-roll the WoM dice in your turn. However, if you do so, your opponent can also re-roll thw WoM dice in his turn, if he wishes. In either case, all of the WoM dice must be re-rolled."
Ostatnie zdanie sugeruje, że należy przerzucić wszystkie kości, a spotkałem się na Ub i innych grach, że się przerzuca jedną kość.
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
od UB ludzie głupieją.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
To dice, czy dices? Bo jeśli dice, to wychodzi, że jedną.
Słowo "die" naturalnie oznacza pojedynczą kostkę do gry, natomiast w przypadku słówka "dice" jest tak jak napisałem powyżej - poprawne (chociaż być może nieeleganckie) będzie zarówno dla liczby pojedynczej, jak i mnogiej.
Z pewnego artykułu:
"This use of “dice” to refer to one of the dotted cubes has recently crept into directions for games intended for general audiences."
I jak to wygląda na stronie GW:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1095476
8 dice, 1 dice, all the dice.
Z pewnego artykułu:
"This use of “dice” to refer to one of the dotted cubes has recently crept into directions for games intended for general audiences."
I jak to wygląda na stronie GW:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1095476
8 dice, 1 dice, all the dice.
Jak już wszyscy co nieco się dowiedzieli co oznacza dice, domyślają się też dlaczego jest dopisek "In either case, all of the WoM dice must be re-rolled" na końcu. Nie ma tu miejsca na interpretację. Przerzucasz wszystkie, zawsze.