Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warstadt by qc

Post autor: quidamcorvus »

Dzięki za komentarze :)
Deus pisze:Fajny pomysł aby tę mgłę/dym zrobić na filet/granat (nie znam się :P)
To dopiero podklad jest ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Toć wiemy, że podkład. Byś się lepiej do roboty wziął, a nie pisać takie kawałki :evil: :evil: :evil: :wink: :lol2: .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

smiejagreg pisze:Toć wiemy, że podkład. Byś się lepiej do roboty wziął, a nie pisać takie kawałki :evil: :evil: :evil: :wink: :lol2: .
Nie ma tak dobrze ;) Pracować też trzeba, a i Podsumowanie tygodnia napisać, no i Zebrane z tygodnia też napisać, i podręcznik do Warheim FS "poredagować" :-.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Prace nad modele Czarnej Karocy do Nieumarłych kompanii w Warheim FS powoli zbliżają się do końca. Pomalowałem już większość elementów modelu, a do zrobienia pozostała jeszcze podstawka oraz koła karety, włosy Banshee i ektoplazma.

Na obecnym etapie model prezentuje się następująco:

Obrazek

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Coraz lepiej. :) Przyczepiłbym się do latarni jednak. Za żółta. Ale ten model będzie wielki...

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

ten gościu w trumnie, przez te białe zęby, kojarzy mi się z królikiem Bugsem :lol2:
a ogólnie =D>

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Widzę, że w końcu zobaczę dobre malowanie tego modelu...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

W wielu krainach Starego Świata, po zmroku za szczelnie zamkniętymi drzwiami, szeptem powtarzane są opowieści o Czarnej Karocy. Dla wielu bluźnierczy zaprzęg, który pochodzić ma wprost z Królestwa Śmierci jest omenem, zapowiedzią głodu, wojny i śmierci. Powiada się, że sam widok Czarnej Karocy może doprowadzić śmiertelnika do obłędu, samobójstwa lub morderczego szału.
Wielu imperialnych strażników dróg oraz bretonnskich błędnych rycerzy w swej arogancji próbowało zniszczyć Czarną Karocę, żaden z nich nie przeżył. Według legend powóz zaprzęgnięty jest w parę Nieumarłych rumaków, gryzących wrogów i tratujących przeciwników pod masywnymi kopytami.
Niektórzy powiadają, że kiedy Wampir zostaje pokonany, jego ciało zmienia się w podobny do popiołu pył. Dla niektórych Wampirów nie oznacza to jednak końca ich Nieumarłej egzystencji, gdyż jaźń Wampira może przetrwać nawet w tak nikłych szczątkach. Mawiają, że Wampirzy słudzy - Dregowie potrafią zebrać szczątki swego pana i umieścić je w wypełnionej ziemią trumnie, którą następnie umieszczają w Czarnej Karocy, gdzie Wampir może zregenerować swe ciało, chłonąc ból i cierpienie zadane niewinnym przez poddanych Nieumarłego.

Uff... Jak szanowne państwo-draństwo zaraz zauważy, zakończyłem malowanie modelu Czarnej Karocy do Warheim FS. Przy okazji jest to ostatni model z kategorii Nieumarłych stronników, więc niebawem pojawi się podsumowanie zawierające zdjęcia pomalowanych do tej pory figurek oraz pora rozpocząć prace nad bohaterami.

Czarna Karoca to największym model jaki do tej pory malowałem, a ogromna ilość detali i różnorodność elementów zaczynały mnie już męczyć. Ale nie ma co marudzić, w końcu sam sobie taki model zbudowałem, bowiem rekrutując kompanie Nieumarłych połączyłem ze sobą zestawy Black Coach oraz Coven Throne/Mortis Engine.

Tarcze, hełmy i szaty wyłaniających się z ektoplazmy kościanych wojowników pomalowałem podobnie jak prezentowane wcześniej Szkielety. Za to sama ektoplazmę pomalowałem raczej w ciemnych kolorach - chciałem by faktycznie była to Czarna Karoca. Oglądając model na zdjęciu zauważyłem też, że mogłem nieco bardziej rozjaśnić szaty Nekromantów oraz spódnice Banshee. Na żywo kolor nieco bardziej różni się od koloru kości, choć na szczęście faktura materiału dodatkowo odróżnia od siebie elementy.

Obrazek
Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Przepiękna praca =D>

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Jak byłem sceptyczny na początku tego projektu to teraz zamknęłeś mi mordę wspaniałą robotą =D> , a i możesz zrobić tutka na tę ektoplazmę?
Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Jeden z najciekawszych modeli WFB + świetne malowanie = petarda! :D

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wygląda super. Jest wielki. :shock:

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Świetna praca, na wystawce musi się świetnie prezentować.
Bałbym się takie cos wozić na turnieje jednak :D

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :) Cieszę się, że się podoba.
Deus pisze:a i możesz zrobić tutka na tę ektoplazmę?
Hmm... Baza to Liche Purple, później rozjaśniałem rozrzedzonymi farbami: Hormagaunt Purple, Camo Green i Hawk Torquoise oraz Ice Blue. Na koniec nałożyłem na całość glaze Lamenters Yellow z nowej palety GW.
Galharen pisze:Bałbym się takie cos wozić na turnieje jednak :D
W Warheim FS gram głównie w karoca za dużo jeździć nie będzie ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Całość faktycznie gniecie przyrodzenie =D> =D> =D> . Wszystkie elementy mi sie baaardzo podobają, za wyjatkiem... ektoplazmy. Miałem nadzieję, że pójdziesz w jakieś eteryczne rozjaśnianie tego purpla, a Ty tymczasem skierowałeś się w drugą stronę. Ektoplazma nie trafiła do mnie akurat, mam cały czas wrażenie, że to ona powoduje, że odbieram całość jako bardzo późnego wipa...

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

no anal no....zniszczyłeś mnie =D>

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

smiejagreg pisze:Wszystkie elementy mi sie baaardzo podobają, za wyjatkiem... ektoplazmy. Miałem nadzieję, że pójdziesz w jakieś eteryczne rozjaśnianie tego purpla, a Ty tymczasem skierowałeś się w drugą stronę.
Ja z kolei nie lubię tego jasnego malowania, dla mnie wygląda to jak wóz który przejechał przez młyn ;) Stąd zrobiłem to po swojemu :mrgreen:
Equos pisze:no anal no....zniszczyłeś mnie =D>
Dzięki :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

To naturalny bieg rzeczy. Silni żerują na słabych, w dziczy i kamiennych miastach ludzi. A jednak baczymy, by nie brać od was zbyt wiele, bowiem to doprowadziłoby nas do śmierci głodowej. To samo wszak czynicie ze swoimi trzodami i stadami bydła oraz owiec. Strzeżecie ich nawet przed innymi drapieżcami, podobnie jak robimy to z ludem Sylvanii. Czyż nie jestem troskliwym i dobrym pasterzem mojej trzody?
- Constantin von Carstein, książę wampirów

Zacząłem malowanie bohaterów Nieumarłych do Warheim FS.

Więcej na temat modeli oraz malowania znajdziecie na blogu.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

Poczciwe mordy :wink:
Ale zastanawiam się czy nie lepiej byłoby wampiry w innym odcieniu. Bardziej blado/szlachetnie.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Skóra jak najbardziej ok. Tylko czemu wszystkim zrobiłeś żółty zarost :?: #-o Jakoś by go zróznicować...

ODPOWIEDZ