Hej !
Jestem tu nowy. mam małe doświadczenie z imperium i niedawno zacząłem nową armie czyli ogry.
Wiele razy słyszałem że z jednostek podsawowych powinienem brać irongatsów ale nie podoba mi się fakt że będę
musiał atakować jako ostatni. Z tego powodu biorę zwykłe ogry z dodatkową bronią. Ochrone zapewnie im od "Jelit trola" . A żeby mieć pewność że będe atakował jako pierwszy postawie obok thundertusk'a.
Oto moja rozpiska :
Oprawca 250 295
korona dowodzenia 35
Zakleta tarcza 5
Pięściarz 105 198
bsb 25
runa trzewi 60
rękawica 4
ciężki pancerz 4
16 ogrów 480 526
fcg 30
dodatkowa broń 16
10 gnobarów 25 50
trapers 25
10 gnobarów 25 50
trapers 25
10 gnobarów 25 50
trapers 25
6 Jeźdzców kłów żałoby 360 500
fcg 30
rękawica 30
ciężkie pancerze 30
Smocza skóra 50
pożeracz 90 90
pożeracz 90 90
Szablozębny 21 21
Szablozębny 21 21
Szablozębny 21 21
Ludożercy*3 150 198
fcg 30
ciężkie zbroje 6
dodatkowe bronie 12
zwiadowcy --
zatrote ataki --
6 Ołowiomiotaczy 252 262
muzyk 10
Thundertusk 250 250
żelazna gardziel 170 170
Wiem że powinienem użyć angielskich nazw ale nie mam anielskiego kodeksu
Próbna rozpiska ogry 2800
Próbna rozpiska ogry 2800
Ostatnio zmieniony 26 mar 2013, o 20:01 przez Krzaker, łącznie zmieniany 2 razy.
Cześć
Na lordzie masz dwie zbroje, a możesz mieć max jedną.
BSB - ok, sam używam identycznego.
Ogry mają tylko 2 inicjatywy, więc i tak najczęściej będziesz atakował ostatni, a S6 jest nie do przecenienia.
Nie wiem czy opłaca się brać 6 jeźdźców, w jednym oddziale.
3 Ludożerców to mało.
Nie licz, że przeciwnik wpuści ci jelita trolla. To jedyny dobry czar w naszym lorze i będzie dispelowany.
Na lordzie masz dwie zbroje, a możesz mieć max jedną.
BSB - ok, sam używam identycznego.
Ogry mają tylko 2 inicjatywy, więc i tak najczęściej będziesz atakował ostatni, a S6 jest nie do przecenienia.
Nie wiem czy opłaca się brać 6 jeźdźców, w jednym oddziale.
3 Ludożerców to mało.
Nie licz, że przeciwnik wpuści ci jelita trolla. To jedyny dobry czar w naszym lorze i będzie dispelowany.
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."
Moim zdaniem siła uderzenia jest w tym przypadku ważniejsza od kolejności ataków.Krzaker pisze:jeżeli chodzi o inicjatywę ogrów: właśnie po to mam thundertuska
wszyscy w 6' zawsze atakują jako ostatni.
Na Thundertusku nigdy nie grałem ciekawe jak ci się sprawdzi.
Polecam tradycyjnego scrolla lub serce piekieł.Krzaker pisze:nad jelitami sie zastanowie i poszperam w arkanach
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Hehe zamiast hh widzę jakieś serce piekieł, zamiast DS widzę zwój rozproszenia, dobrze że jak zaczynałem grać to miałem polskiego booka to teraz rozumiem
Jedyne do czego ja bym apelował to wyrzucenie ołowiomiotaczy. Już nawet yeti mi się lepiej sprawdza
Jedyne do czego ja bym apelował to wyrzucenie ołowiomiotaczy. Już nawet yeti mi się lepiej sprawdza
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Irongutów zostaw waść. Granie bez nich zostało chyba wiele razy przetestowane i z mojego doświadczenia jak i pewnie z innych wynika że to najlepszy core w ogrzej armii.