Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Re: Nowe HE - 8 ed.

Post autor: Przemcio »

napewno jednostki wam podrożeją...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Ja miałem Woch na 6k a po wyjściu nowego booka okazało się że są już na niemal 8k.

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Azurix pisze:Ja zbieram HE w taki sposób, aby ostatecznie mieć wszystko do tej armii, gdyż podobają mi się modele, więc kupię je nawet gdyby miały stać na półeczce. Niestety coś czuję, że zdecydowana większość graczy turniejowych, początkujących, czy paroletnim stażem, posiada jedynie to co grywalne: Arcymag, Magowie, BSB, Orły, Łucznicy, White Lioni, więc po wyjściu nowego Army Booka nie pomylą się jeśli stwierdzą, że muszą kupić "nową" armię, bo z tego co posiadają zostaną im pojedyncze modele :)
Ja jestem nowym graczem a posiadam już:
-5 smoczych książąt
-Księcia, sztandarowego
-maga, Arcymaga
-Dwa rydwany
-40 włóczników
-20 łuczników
-10 straży morskiej
-10 Mistrzów Miecza
-15 White lionów
-5 straży feniksa
Coś z tego będzie chyba grywalne?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

powiem tak, cokolwiek z tego by bylo grywalne, juz masz tego za malo xD no moze poza spearmenami
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, o 22:41 przez wertex, łącznie zmieniany 1 raz.
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

wertex pisze:Czyli kupienie 10 SH za 20zł jednak się opłacało :lol2:
Nie chwal dnia przed zachodem słońca. :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Relosu pisze:powiem tak, cokolwiek z tego by bylo grywalne, juz masz tego za malo xD no moze poza spearmenami
Wiem, ale czesto SM robią za Wl itp.

PS: Oczywiście kontynuje zbieranie armii, ale wstrzymam się przed kupowaniem czegokolwiek za nim nie wyjdzie nowy podręcznik.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, o 21:13 przez Mistrz Miecza Hoetha, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Siweusz pisze:
No wiesz? 2 zł za sztukę i tak się opłaca niezależnie od tego co zrobią z SH :wink:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Azurix pisze:Ja zbieram HE w taki sposób, aby ostatecznie mieć wszystko do tej armii, gdyż podobają mi się modele, więc kupię je nawet gdyby miały stać na półeczce.
Mam podobnie ;)

Liczę też że może coś uda się sprzedać, bo wątpię że będzie mi potrzebne 50 łuków, albo 50 włóczników :P

A wogóle to moja armia prezentuje się tak:

-50 Włóczników
-30 Strażników Morskich (IoB)
-50 Łuczników

-10 Srebrnych Hełmów
-10 Smoczych Książąt (6 ed)
-55 Białych Lwów (metale)
-55 Mistrzów Miecza (metale)
-30 Strażników Fenixa (metale)
-2 Rydwany z Charce
-3 Rydwany z Tiranoc
-10 Jeźdźców Ellyrionu (5 ed i IOB)
-15 Wojowników Cienia (6 i 7 ed)

-4 Orły
-4 Balisty

+ wszyscy bohaterowie jacy wyszli w 6 i 7 ed. (dwa smoki, milion bohaterów zwykłych, wszyscy imienni, dwa gryfy (Eltharion i IOB)

Z czego ok połowa jest pomalowana.

Więc coś musi być grywalne :lol2:
Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, o 21:23 przez Sevi, łącznie zmieniany 2 razy.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Bestialski_Brokuł pisze:
Siweusz pisze:
No wiesz? 2 zł za sztukę i tak się opłaca niezależnie od tego co zrobią z SH :wink:
Ej, Brokuł, jednak stanie na półce za 2 zeta od modelu to piękny deal nie jest. Imho. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

SH mają mega potencjał do wydanai im nowych wzorów, przy których 6ed plastiki beda wygladaly tragicznie;p
mimo to sh za 2zl to jak za darmo :mrgreen:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Galharen pisze: sh za 2zl to jak za darmo :mrgreen:
No tak, jako hobbysta i klimaciarz, to ja się z Wami zgadzam. :mrgreen:

Jako gracz turniejowy, delikatnie podśmiewuję się z zakupów przed wyjściem nowego booka. :P

Ale każdy robi po swojemu. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Teraz najlepsza pora. Potem okaże się jakie są nowe trendy i ceny gwałtownie pójdą w górę :wink:

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, o 22:41 przez wertex, łącznie zmieniany 1 raz.
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Koniec spamu!
bo powycinam wam te licytacje kto ma więcej plastikowych ludków i po jakiej cenie je kupił.
Obrazek

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

powiem wam co widzę w mojej kuli:

- orły do speciali (wspominałem)
- lion chariot do rarów za 100pkt i będzie albo +1T albo +1W
- łuki muszą zostać, nie ma tu co gadać, ale jak przyrównam do Glade Guards (12pkt za 4S na bliskim i braku kary za ruch...) to nasze łuki schodzą do 9pkt
- inna sprawa, że jak ellyrianie wejdą do corów (ciężko mi w to uwierzyć, bo to byłby miód i bajka) oraz SH z 1+ AS to może nie starczyć pkt na łuki
- włócznicy i sea guards raczej nie będą się opłacać - tak samo mam mieszane uczucia co do sword masters - gdyby to były grywalne modele, to GW samo by sobie strzeliło w kolano obniżając potencjalne zyski
- ja tam myślę, że WL będą dalej grywalni - dla graczy są klimatyczni, a kasę dla GW będą robić też dobrą - myślę, że dostaną jakiś dopał w postaci lepszej pelerynki dającej AS do walki oraz tańsze pkt - to samo z phoenix guards
- na pewno dużo grywalniejsi będe shadow warriors - tańsi o 1pkt i dodatkowa broń

to co wyżej już jest, a wiadomo, że większość zależy od nowości - liczę na to, że meta zmieni się w max. do 50% (MAX) - w przypadku demonów GW mogło sobie pozwolić na całkowite rotowanie na nurgla, bo modele były i kto chciał - mógl zbierać

jakby tutaj chcieli całą piechotę wywalić piechotę do lamusa i przerzucić wszystko na kawę, drejki + kawo-lewki to trochę by przegięli i ludzie by tego nie kupili i dalej grali armiami, na jakie sie przerzucili - aktualnie jest niezły klimat bez jebnięcia, ale z drugiej strony - zrobienie samograjki bez klimatu też się nie sprzeda

zastanawiam się tylko co będzie z ASFem.... istnieje taka opcja, że GW zostawi aktualne koszty większości armii (ba - może nawet je podniesie pod warunkiem, że dopakowali ASF np. w taki sposób, że modele dodatkowo w pierwszej turze combatu zadają drugi atak etc :D - ale wtedy byłoby mało, ale mocnych figurek na stole -> mniejsza sprzedaż dla GW, więc

ASF zostanie jak jest i tańsze pkt lub ASF delikatnie ścięty/zmieniony i dużo dużo tańsze pkt (ale wtedy nie jest to już armia elitarna....) ech... piszę, bo już cięzko wytrzymać napięcie :P
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

e tam, ja chętnie zakupię smoki, za silverów będą robić princeski, pewnie potrzebny będzie jakis w pytke konny mag i BSB :D

ach, co za emocje! :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

każda nowa armia dostała działo- myślicie że HE też dostaną?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Działo to tragedia dla HE. Na szczęście dla nas/mnie nie było tego absurdu w plotach, więc mogę spać spokojnie.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

moze dostaniemy cos na ksztalt demidragona ktory wysyla potezne kule ognia i bedzie dzialal jak katapulto cannon( celowanie jak cannon ale jak natrafi na przeszkode to kladziemy maly placek). Nawet fajne by to bylo xD
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

ODPOWIEDZ