Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Szczur22 »

No patrzcie jaka gruba zmiana- niby trzeba za nie płacić a teraz przynajmniej flamingi działają. Ale to i tak nieważne, bo przyblokuje nas byle kowboj z dragonhelmem :D
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

SHWWA
Warzywo

Post autor: SHWWA »

Co myślicie o jednoste "Hellstriders of Slaanesh"?
Grywalna czy nie koniecznie?
podpis był regulaminowy i mimo wszystko został skasowany
STOP PRZEŚLADOWANIOM PATRIOTÓW!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

w zeszłym booku dawała radę nieźle czyści fasty
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Horsmeni mają nad nimi jedną olbrzymią przewagę- są w corach. Hellstriderzy są minimalnie drożsi ale szybsi, a od marasów z flailami biją się nieco gorzej (jednak siła 5 robi różnicę). IMO fajna jednostka, ale zwykli marasi są lepszym wyborem.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
żuk
Mudżahedin

Post autor: żuk »

Czy ja wiem, ta przewaga to chyba nie taka olbrzymia - dla mnie przynajmniej, nie bardzo.

5x Marudas konny z MoS + cep = 85pts M8, I4, Sv 6+, +2S w pierwszej turze CC
Koń Marudowy jest mocno "normalny"...
Vs
5x Hellstriders = 95pts M10, I5, Sv 5+, +1S w szarży, Fear, +ew. premie za zabite oddziały.
Śliniak poza M10 i I5, ma magiczne ataki, poisony, AP.

Czy 10 punktów(0 jak jeszcze toporki wrzucasz), i SP slot, to tak dużo?
Naprawdę warto się nad Hellstriderami zastanowić.
Heretic pisze:
elektron pisze: Jestem przeciwnikiem świąt związanych z porażkami,
A swoje urodziny obchodzisz? Pewnie tak. Co za hipokryzja!!!

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Ja właśnie montuję pierwszy oddział Hellstridersów i jak będzie się sprawdzał to zmontuję jeszcze jeden.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

na śmietnik spokojnie daje radę... grałem nimi...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Lepsze zwykłe marudy a jeśli helle to tylko z włócznią bo z siłą 3 nawet z ASF nie powojują za bardzo w szarży.
JEśli damy bohatera na steeda slanesha to z oddziałem sobie zvanguarduje.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Właśnie poszukuję jednego Steeda żeby na niego wsadzić Herosa. Może ktoś ma odsprzedać :?: :)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

zwykłe marudy mają przewagę w tym że są w corach, a do tego throwing weapony szczególnie toporki, mogą nimi zdziałać coś więcej niż tylko w CC, próbować uszczelić orła czy panikę na 5 harpiach, mają S&S, łapią magów którzy wyjdą z oddziałów, czy niszczyć inne fasty ( np. DE ) nie wchodząc w CC

jak mam wybierać po między zwykłymi a specjalowym fastem to jednak wolę corowe, po mijajac straszny opciach maróderów na steedach slaanesha, obraza świetości demonow...
a zamiast kolesia na sprężynie wolę jaggerowego albo na deamon mouncie, twardsi i wiecej A z wiekszą S, mogą spokojnie wjechać w klocek i go trzymać, a spreżyną jeden roll zamało starystyczny i wrotki gwarantowane

perkoz89
Pseudoklimaciarz

Post autor: perkoz89 »

Zgadzam się z przedmówcami, zawsze biorę ze sobą 10 maruderów na kucykach z flailami i toporkami bez marka i zawsze pięknie wyczyszczą fasty przeciwnika, w dodatku coś uklepią toporkami, odegną szarżę lub wspomogą szarżą z boku, tylko problem w tym że nie gram na turniejach więc pewnie taka ilość nie zmieści się w euro

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Dwie piątki horsmenów slaanesha to najlepszy fast jaki możesz mieć.

Xyxel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Xyxel »

Hellstriderzy mają m.in. magiczne ataki, posiony i inicjatywę wyższą (od sabretusków, grejt iglów, lizardowych, równą z harpiami, runnersami). Biją na głowę konnych maruderów.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Xyxel pisze:Hellstriderzy mają m.in. magiczne ataki, posiony i inicjatywę wyższą (od sabretusków, grejt iglów, lizardowych, równą z harpiami, runnersami). Biją na głowę konnych maruderów.
Magiczne ataki mają na dole. Poisony też, a to 5A z WS3. Nie są w core, nie mogą mieć toporków i S5. Ogólnie są ok.
Release the Przemcio!

Xyxel

Co z tego, że na dole czy na górze? Zagrażają eterycznym i wysokim T. Konni maruderzy nie.
Cory można zapełniac czym innym, to nie jest jakaś super zaleta HM. Psy są tańszym oddziałem do przeszkadzania i wyciągania fanatyków a też core.
Toporki bardzo fajne ale poważnie, jak często były wam przydatne? Bo mi rzadko. 1 ranę z nich wbijają? Jak nimi rzucają to znaczy, że nie szarżują.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Xyxel pisze:Co z tego, że na dole czy na górze? Zagrażają eterycznym i wysokim T. Konni maruderzy nie.
Cory można zapełniac czym innym, to nie jest jakaś super zaleta HM. Psy są tańszym oddziałem do przeszkadzania i wyciągania fanatyków a też core.
Toporki bardzo fajne ale poważnie, jak często były wam przydatne? Bo mi rzadko. 1 ranę z nich wbijają? Jak nimi rzucają to znaczy, że nie szarżują.
Jakim eterycznym zagrażają? Są jakieś szanse, że posypią bazę duchów tracąc połowę oddziału. Wysokim T? Ile z 5A chcesz poisonów wsadzić? Bo ja bym liczył może na 1. Wysokim T mocniej zagraża 5A z S5 z flaili IMO. Psy są gorszą odginaczką, bo nie mają fast cava i powodują panikę/uciekają i mają Ld5
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

xyxel jest trochę z innych realiów :) główna zaleta faktów w naszej armii to relatywna taniosc i bycie w core units
Konni maruderzy są w super, nawet bez toporkow. hellstriders są do niczego! bo za ich koszt mamy juz spora cześć chimery, która jak wiadomo zła nie jest
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Xyxel

Jakim eterycznym zagrażają? Są jakieś szanse, że posypią bazę duchów tracąc połowę oddziału. Wysokim T? Ile z 5A chcesz poisonów wsadzić? Bo ja bym liczył może na 1. Wysokim T mocniej zagraża 5A z S5 z flaili IMO. Psy są gorszą odginaczką, bo nie mają fast cava i powodują panikę/uciekają i mają Ld5
I co? Twoje przykłady to zły wynik? HM nic by tym celom nie zrobili. Jakiś monster/bohater na ostatnich ranach jest możliwy do ubicia. To jest słabe? heh
Albo tani oddział HM tylko do odgięcia-blokowania albo nieco droższy ale bardziej wielofunkcyjny HS. Co do poisonów to mają przerzut hita z ASF, więc może średnio dwa będą.
Psy są tańsze 2 razy więc jak to, że są gorsze? Może trudniejsze do manewrowania ale dalej 2 razy tańsze. I nie rozumiem tego, że "powodują panikę". Chodzi o testy paniki? Na oddziale za 50 punktów to takie straszne? ; )
Mam i gram oboma jednostkami i owszem są armie przeciwko którym HS są tak samo bezużyteczni jak HM i wtedy szkoda tych punktów.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Xyxel pisze: I co? Twoje przykłady to zły wynik? HM nic by tym celom nie zrobili. Jakiś monster/bohater na ostatnich ranach jest możliwy do ubicia. To jest słabe? heh
Albo tani oddział HM tylko do odgięcia-blokowania albo nieco droższy ale bardziej wielofunkcyjny HS. Co do poisonów to mają przerzut hita z ASF, więc może średnio dwa będą.
Psy są tańsze 2 razy więc jak to, że są gorsze? Może trudniejsze do manewrowania ale dalej 2 razy tańsze. I nie rozumiem tego, że "powodują panikę". Chodzi o testy paniki? Na oddziale za 50 punktów to takie straszne? ; )
Mam i gram oboma jednostkami i owszem są armie przeciwko którym HS są tak samo bezużyteczni jak HM i wtedy szkoda tych punktów.
Idąc Twoją logiką, to ja wolę S5 na koniach HM ;). ASF ma góra, poisona dół. Monstera i bohatera na ostatnich ranach można dobić też flailami. Ilość takich sytuacji jest na tyle rzadka, że te 10-15 pkt różnicy nie jest tego raczej warte. Mam tyle magicznych ataków w armii, że naprawdę średnio potrzebuję ich na faście.
No psy są nawet 3x tańsze, ale jak uciekną, to się nie zbiorą raczej bez gienka, od ucieczki powodują panikę we wszystkim nieslaaneshowym i bez reformów są o wiele słabszą odginaczką.
Release the Przemcio!

Xyxel

ASF ma cały oddział (przeczytaj zasady upgrade-a). Dlatego są takie dobre. Poisony i ap owszem tylko wierzchowce.
S5 na HM niezłe ale z I4 przeciwko do I5. Więc mogą nie zdążyc dobic celu. Chyba myślimy o różnych sytuacjach.
No i HS będą idealni przeciwko drugiemu Chaosowi, skoro wszyscy są przekonani że "tylko HM i psy" :D

Od ucieczki psów jest panika na pobliskich oddziałach?
Muszę doczytac RB bo myślałem, że tylko jeśli psy zostały by złamane w walce albo unicestwione.

ODPOWIEDZ