Hellfire Studio up -14-04-15 chicken ice wings

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Re: Hellfire studio czyli - Co ciekawsze rzeczy które paćkam

Post autor: Skaven »

Po weekendzie pochwalę się wam nowo pomalowanymi modelami bo w chwili obecnej jeszcze pod pędzlem są a tymczasem zbieram pomysły na tutoriala, a mianowicie co Was interesuje, czy sposób robienia czego chcielibyście zobaczyć. Artykuł zostanie potem zamieszczony na blogu. Pomysły można wpisywać tu bądź słać mi przez PW. :wink:

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Ja byłbym zainteresowany tutkiem malowania aerografem :)
Bo wychodzi Ci to świetnie :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

A coś konkretnego tym aero malowane? Jakiś schemat kolorystyczny , sama technika malowania?

Tak poza tym to udało mi się skończyć tyranta, za pewne we Włocławku się pojawi na turnieju ;) Z tłami i robieniem zdjęć eksperymentuje ale i tak już 100x lepiej wyglądają niż te które jeszcze miesiąc temu robiłem ;)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Super wyszedł :)

Jak Ci się malowało finecast?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Trochę dziwnie fotki wyszły, jakby w zbyt ostrym świetle...

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Czekam teraz na oświetlenie bo czasami się prześwietlają foty a czasami niedoświetlają. Aparat mam z 2 tygodnie i cały czas staram się go opanować.

@Sevi

Dobrze mi się maluje, dużo lepiej niż metal, ale ja jakoś tak zawsze miałem że wolałem malować plastik niż metale a żywica do plastiku jest podobna. Nie mniej jednak dalej nie jestem fanem posiadania modeli z tego materiału, ale pracuje się z nim przyjemnie.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Tyrant mi się podoba. Fajna konwersja i malowanie =D>

Tylko ten chłopek w garnku mi nie leży. Wygląda jak królik wyciągany z kapelusza, a nie jak obiad w kotle.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Motur zua gotowy ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kurde, ostatnio straszny kontrast wyciągasz na fotach, imho lepiej by wyglądały z mniejszym kontrastem...

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Malowanie zacne ale model (ten demonów) jest masakryczny :/

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

smiejagreg pisze:Kurde, ostatnio straszny kontrast wyciągasz na fotach, imho lepiej by wyglądały z mniejszym kontrastem...
Tyranta prześwietliłem a motor już lepszy wyszedł, trzecie zdjecie prawie idealnie kolory oddaje. Mam zdjęcia jeszcze na jasnym tle z małym kontrastem ale tam w ogóle cieniowania wtedy na bloodach nie widać i wyglądają jak płaskie pomarańczowe zamiast krwistych czerwonych ( jak w rzeczywistości). Z tydzień jeszcze model u mnie poleży więc może się uda nad zdjęciami posiedzieć jak znajdę tylko choć trochę wolnego czasu :/

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Lechu pisze:Malowanie zacne ale model (ten demonów) jest masakryczny :/
Zgadzam się z Lechem :) Chociaż, co ja wiem o Chaosie :mrgreen:

Ale malowanie mi podoba =D>

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Malowanie super. Zarąbisty pomysł z tym duchowym "zimnem" promieniującym na ręce bloodletterów. Niestety model jest... aż trudno to oddać słowami. Głupi? Debilny? Bezsensowny?

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Naviedzony pisze:Malowanie super. Zarąbisty pomysł z tym duchowym "zimnem" promieniującym na ręce bloodletterów. Niestety model jest... aż trudno to oddać słowami. Głupi? Debilny? Bezsensowny?
Model nie jest głupi czy bezsensowny, to jest najgorszy model jaki widziałem kiedykolwiek. Ale malowanie gniecie.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Naviedzony pisze:Niestety model jest... aż trudno to oddać słowami. Głupi? Debilny? Bezsensowny?
Jak z festynu. Malowanie świetne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Na festynach dają lepsze ;)
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Model jest tak bezgranicznie fatalny ze Twoje genialne pomysły (ice blade)
go nawet w połowie nie ratuja

Świetnie pomalowany gniot :(

(nawet Michał Anioł, Da Vinci etc. usiedliby i zapłakali)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Widzę, że nie tylko dla mnie jest fatalny ten model. Widziałem post już wcześniej, ale nawet darowałem sobie komentarz, gdyż ten model jest chyba jednym z najbrzydszych jakie widziałem. I to tak poważnie. Nawet Twoje malowanie w żaden sposób mu nie pomogło, no dobra, diabełki fajnie wyglądają, chociaż na zdjęciach ta czerwień wydaje się płaska. Mieczyki to istny masterpiece. Jednak całą reszta modelu... co to ma wgl być? Ciężko mi jest się nawet połapać w tym modelu.
Szkoda Twojego czasu na takie coś.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Generalnie to dziękuje za pozytywne opinie a model faktycznie nie jest najpiękniejszy :) Początkowo też strasznie go hateowałem ale jak go już pomalowałem to stał mi się obojętny jako że do jego widoku przywykłem ;) To część zamówienia więc mojego czasu ani trochę nie szkoda :D Teraz na tapetę lecą muchy a potem chariot tęczy ( którego jeszcze nie malowałem) i zobaczymy jak to wyjdzie.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Gratulację bo praca świetna, mimo że model jak zresztą powyżej powiedziano, jest jednym z najbardziej ohydnych w WFB =D> . Ehh dlaczego z każdym nowym bookiem przybywa coraz więcej takich beznadziejnych modeli ? :x

ODPOWIEDZ