Kielce -Maglownica -20.04 - 4CT! PRZENIESIENIE NA 28

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Re: Kielce -Maglownica -20.04 - 4CT! (2gie starcie)

Post autor: kubencjusz »

http://www.youtube.com/watch?v=_LBfJRRsvI8
Boju tańczy z rosyjskim policjantem :D

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Bojek - no to mamy przebój na turniej!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Oooooj lalala.... Dzika, dzika bomba... dzika, dzika bomba!!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bastor
Chuck Norris

Qba - aż dziwię się, że nie podnosisz "sedna sprawy": TK mają się tak dlatego, że MAJĄ premię i to nie tylko w ilości punktów ale również w zwiększonym limicie power-diców oraz w zmniejszaniu ilości zdobytych na nich punktach.
Czyli ludziska z dobrym skill'em zajęli takie extra miejsca - bo mogli skorzystać z tych premii.

Pytanie - co by było gdyby premie dla TK na Euro zniknęły?
Myślisz, że też byłoby tak dobrze? - ja twierdzę, że nie. I nie opieram tego na "odczuciach i opiniach" tylko na dziesiątkach (jeśli nie setkach) rozegranych tą armią bitew.

Ale to oczywiście moja subiektywna opinia. Ty masz oczywiście prawo do własnej.

A co do ilości graczy - doskonale zdajesz sobie sprawę z tego, jak działa środowisko turniejowe: jeśli trzeba "pocisnąć" to armię pożycza się nawet od kogoś innego... Właśnie po to, żeby wyśrubować wynik.
Więc gdyby dało się tą armią normalnie "grać i wygrywać" to wierz mi - ilości armii TK byłyby conajmniej 2 razy więcej... (patrz: ilość armii VC - 11 graczy)

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

flame...

TK to plewy i Skaveny to plewy i Qba i Bastor to plewy i ja jestem plewa i VC!

tańczmy wszyscy!

dzika bomba ma lecieć z głośników podczas bitew i do tego domagam się cycatej cyganki! płacę gruzem ;)

Qba
Chuck Norris

Post autor: Qba »

Bastor - mnie chodzi tylko o jakość tej premii. Nie twierdzę, że TK bez premii radzą sobie równie dobrze - uważam tylko, że ktoś mocno przestrzelił, a wracając do Maglownicy, uważam że to strzelanie w ciemno. Robienie ograniczeń na zasadzie weźmy trochę z Euro, dodajmy coś od siebie jest nie najlepszym pomysłem. TK nie jest mocną armią ale też nie jest słabą.
A to o czym piszesz czyli ciśnięcie pożyczonymi amiami jest słabe i zazwyczaj się nie sprawdza. Najlepsi gracze armie zmieniają bardzo rzadko i jeszcze mają karencję na ogranie się.
A w przypadku VC ilość nie zmieniła się w jakość.. (zresztą nie tylko VC)
PS a ograniczenia (i bonusy) psze Pana nie służą i nigdy nie miały służyć przeciętnym graczom tylko właśnie tym z topu, którzy potrafią je wykorzystać.
instagram.com/kuba.michonski

Bastor
Chuck Norris

Ajalejlejlaa... Dzika Dzika Bomba... Dzika Dzika Bomba... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bojek - odpowiesz za to!
Weekend i "Ona tańczy dla mnie" - poważnie zagrożony!!!
Kurde - przebój turnieju normalnie :twisted:

Oficjalnie zgłaszam postulat - turniej 4CT w Lublinie MUSI się nazywać DZIKA BOMBA! :lol2: :lol2:

Bastor
Chuck Norris

Qba - wierz mi, że jeśli tylko pojawi się jakiś dobry pretekst (nowy book z giętym buildem) - meta turniejowe natychmiast się zmienia.
Ale - jeśli nic wielkiego się nie wydarzy to dokończymy sobie tą rozmowę w Kielcach przy chmielu :)

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Bastor pisze: Więc gdyby dało się tą armią normalnie "grać i wygrywać" to wierz mi - ilości armii TK byłyby conajmniej 2 razy więcej... (patrz: ilość armii VC - 11 graczy)
..a kazdy Polak to alkocholik i sprzedawczyk.
nie ma to jak wierzyc w to co pisza i mowia inni...Z takimi pomysłami to Michnik może próbować.

Twoja ocena subiektywna nie ma wpływu na ocenę obiektywną (na jaką skupia się ocenianie armii pod kątem występowania przesłanki: wyniki graczy w Polsce). Trudno. :) Masz do tego pełne prawo. Poprostu, nie ma się co przekonywać na siłę.
Część naszego tutaj lokalnego społeczeństwa nie podziela twojego zdania.

Tylko błagam, nie oczekuj miłosierdzia ;) z powodu swojego punktu widzenia.

Bastor
Chuck Norris

@Shakin'dudi - ja nie oczekuję niczego :wink:

Ale gdybyś popatrzył na rozkład armii na DMP w 2011 - to zauważyłbyś WYRAŹNY spadek ilości występujących armii TK.
Ale wtedy Birona miała inną interpretację, armia TK było nowa i świeża... każdy podniecał się potęgą Sfinksów i ich wysokim T.
A potem przycięto to i owo... wyszło parę nowych booków - i ilość spadła.

Ot takie moje wywody - ale generalnie to ja się nie znam więc nie zwracajcie uwagi :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

Bastor ale dziwisz sie jakbys w batlu siedział max rok że jak wyszedł book do jakiejs armii było łał jakie to zajebiste itd a potem ludzie dawali sobie spokoj. Przyczyn jest wiele... Np wychodziły nowe HE z ASF na całej armii. W wywiadach z kolesiami z GW lecialy pytania jak z tym wygrać, ludzie nie wiedzieli jak z tym grac bo to zajebiste zabić sie nie da. Przyszło co do czego to jak zobaczyli przy złożeniu armii ile tego jest ilościowo to każdy sobie podziękował. Druga sprawa ludzie chcieli sobie zagrać poprostu nową armią zobaczyć co w niej fajnego i takie tam, a gięta przestała być w momencie jak pare ludzi znalazło jej słaby punkt i zaczęli cisnąć te armie. Tak jest z KAŻDĄ armią i będzie dalej póki nie zrobią że armia wygrywa bitwe na 2+.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

poprosze o mapki

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Poprosze indyka
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

A ja się podpisuje pod prośbą o cycatą cygankę i dziką bombę :mrgreen:

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

kubencjusz pisze:A ja się podpisuje pod prośbą o cycatą cygankę i dziką bombę :mrgreen:
Mam kilka w piwnicy, wezmę :wink:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Dziką bombę czy cygankę ? :shock: :lol2:

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

kubencjusz pisze:Dziką bombę czy cygankę ? :shock: :lol2:
Romkę 8)

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

mapek niestety nie będzie.
Nie wiemy jeszcze ile będzie stołów i jeżeli będą dodatkowe to makiety będziemy składali dzień przed turniejem z "darów" naszych graczy ew. nawet będą czekały na pożyczkę z miast.

Na pewno będziemy się starali aby ilosć mieściła się w podanym przedziale.
Co do typów to będą: rzeki, wzgórza, pola, ruiny (impasy i blokery los), budynki, murki, rzeki i jeziora.
czyli prawie wszystko.
stoły raczej będą dość zróżnicowane.

cyganki poszukamy nad Silnicą. Czy jest jakieś maksimum wymiarów ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

White Lion pisze:cyganki poszukamy nad Silnicą. Czy jest jakieś maksimum wymiarów ?
90-60-90

90 kg wagi
60 lat
90 kuzynów z obstawy

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Boze nie było 2 dni i tyle czytania, ludzie czy Wy nie macie zycia :P
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

pingu pisze:ludzie czy Wy nie macie zycia :P
To jest moje całe życie ! :mrgreen: ( plus hodowla cyganek w piwnicy i rozjeżdżanie stalowym walcem istot bez kolan :twisted: )

ODPOWIEDZ