Chaos vs nowe Haje
Moderator: JarekK
dwurak z kb (chyba 40 pkt) będzie na szczęście tylko na piechotę, więc na smoku będą inne cudeńka
Choć z drugiej strony może się okazać, że w oddziałach piechoty pojawi się heros z takim sprzętem, a to oznacza eksterminację oddziałów kawalerii, które w taki klocek się wbiją
Choć z drugiej strony może się okazać, że w oddziałach piechoty pojawi się heros z takim sprzętem, a to oznacza eksterminację oddziałów kawalerii, które w taki klocek się wbiją
- Temple Guard
- Falubaz
Dokładnie, jak szarżować Swordmasterów to tylko Chosenami, bo od S5 zostaje im save 3+. Najlepiej Khorne'a (bo nawet jak statystycznie 1-2 spadnie to i tak zostaje dużo ataków) albo Slaanesha z Rapturous Standard (dzięki czemu odwracamy sytuację - normalnie SM trafają na 3+, a Knights na 4+, a dzięki sztandarowi SM na 4+, a Knights na 3+).thurion pisze:trzeba bedzie zaczac wystawiac chosenow save 1+ sie przyda...Marios pisze:Nie no chłopaki, teraz 5 korników wpada w 10 swordmasterów i dostaje od nich wpierdol.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
No tak jak pisałem bestie będą mieć ciepło. Najpierw przeżyć morderczy ogień, a potem jeszcze neiciekawą walkę... hmm, ta rydwany będą przydatne. Pomimo jednak tych faktów, wydaje mi się że nadal trzeba bedzie skupiać sie na niszczeniu bolców - które są najłatwiejszym w chwili obecnej celów do zniszczenia. Atak na rydwan z lwami można zapomnieć, chyba że jakims hirołem z s7 tudzież jazdą - choosenami, bo ianczej bez strat się nie obejdzie.
mysle ze na poczatku zz tymi pedalami bedize po prostu pograc, problem polega na tym ze ogranicza tpo zastosowanie naszej "najsilniejszej kawalerii na swieicie" bo oni po prostu odpadaja w hth prawie ze wszystkim.
Miejmy nadzieje, że o ile cała armia HE zyskała super zasadę, to też podrożała i wydaje mi się, iż kluczowym będzie jej oskrzydlenie o wejście na tyły - niezbyt liczna armia na piechocie powinna być łatwa do objechania jazdą. Ataki z boku na regimenty 14 figurkowe WL, czy SM nie będą tak bolesne, bo w 1 przypadku to tylko 2 ataki, a drugi to 4 ataki. Przy większym szczęściu można pokusić się o breaka.
No i nieocenione staną się rydwany, które powinny elegancko uprzykrzyć życie długouchym
No i nieocenione staną się rydwany, które powinny elegancko uprzykrzyć życie długouchym
No 2 tanki z altarem to nemesis chaośników obecnie. A na HE wreszcie przydadzą mi się w większej ilości rydwany, choć i tak pewnie skończy się na 1 rydwanie na każdy kafel armii. Helka tez ładnie może klocki SM czy WL psuć, ale to by trzeba wypróbować.