10 łuków i 10 milicjantów, albo zdobadź jakieś dodatkowe bitsy i zrób 20 łuków.Kopyt pisze:Takie trochę dziwne pytanie. Kupiłem box z milicja i teraz tak myślę jak ich skleić. W sumie to wychodzi mi 10 kusz i 10 łuków lub po prostu milicje. Co lepiej ?
Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
Robię imperium z liczną grupą ogrzych najemników, fillery ogrów halabardników, kuszników itp. I teraz pytanie czy ogrzy leachbleader obładowany bitzami imperialnymi(czapa, symbol z starych tarcz na osłonie brzucha, symbole z flaggenlantów) na podstawce 50x50 może robić za działo imperialne czy też jest to już proks?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Trzy pytania odnosnie czołgu:
1) jesli wygeneruje 2 SP i chce strzelic z dziala, czy moge zrobic darmowy pivot czy bedzie to mnie kosztowac 1 SP? I czy w ogole moge zrobic pivot czy musze od razu leciec 1D6 w takiej sytuacji?
2) czy inzynier ma 360 stopni pole widzenia na potrzeby strzalu z pistoletu?
3) jesli uzywam steam gun w CC, wowczas uderzam w fazie CC wiec moge zbreakowac przeciwnika?
1) jesli wygeneruje 2 SP i chce strzelic z dziala, czy moge zrobic darmowy pivot czy bedzie to mnie kosztowac 1 SP? I czy w ogole moge zrobic pivot czy musze od razu leciec 1D6 w takiej sytuacji?
2) czy inzynier ma 360 stopni pole widzenia na potrzeby strzalu z pistoletu?
3) jesli uzywam steam gun w CC, wowczas uderzam w fazie CC wiec moge zbreakowac przeciwnika?
A z tym inżynierem i pistoletem to gdzie jest napisane, że ma 360 stopni?
W poprzednim booku był chyba taki zapis. Teraz znalazłem jedynie, że wieżyczka wali w 360 stopniach, a w samym rulebooku nie znalazłem zasady dającej ostrzał załogi rydwanu w 360 stopniach.
W poprzednim booku był chyba taki zapis. Teraz znalazłem jedynie, że wieżyczka wali w 360 stopniach, a w samym rulebooku nie znalazłem zasady dającej ostrzał załogi rydwanu w 360 stopniach.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- Siegfried Hartmann
- Plewa
Mam dwa boxy rycerzy, każdy po 8 figurek. Lepiej grać dwa oddziały po 8 czy jeden większy po 16 rycerzy?
Za Kompanie, za kompanie! Za Imperium!
nie - nie mozesz tylko rzucić kolejnych modlitw z lektora w tej turze.
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
FAQ do EMP pisze:Q: If the Golden Griffon is used to cast the Banishment spell and irresistible force is rolled, does the Golden Griffon crumble? It is unclear as this is a bound spell ‘contained within an item’ but also listed as ‘Innate’. (p47)
A: No it does not – the model simply cannot cast further bound spells during this phase.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
-
- Wałkarz
Czy mogę rzucić "zaklęte ostrza Aibana" (czar nr 2 z domeny metalu) na Hellblaster Voley Gun żeby otrzymał +1 do trafienia?