grywalni są white laJonsi

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Jak to rozpykac ? wyglada przerazająco...XXX pisze:No cóż bombaj twoja rozpa ciekawa ale dziś grałem tym vs De:
Unnamed2400 Pts - Warriors of Chaos Army
1 Daemon Prince of Nurgle @ 330.0 Pts
Mark of Nurgle; General; Lore of Nurgle; Chaos Armour
Dawnstone [25.0]
Soul Feeder [10.0]
Scaled Skin [20.0]
Acid Icor [10.0]
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 230.0 Pts
Mark of Nurgle; Lore of Nurgle; Magic Level 2; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25.0]
1 Daemonic Mount @ [0.0] Pts
1 * Exalted Hero of Tzeentch @ 251.0 Pts
Mark of Tzeentch; Great Weapon; Chaos Armour; Battle Standard; Barding
Charmed Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Daemonic Mount @ [0.0] Pts
1 Chaos Chariot of Slaanesh @ 115.0 Pts
Mark of Slaanesh
2 Chaos Steed @ [0.0] Pts
2 Chaos Warrior Crew @ [0.0] Pts
Halberd; Heavy Armour
Mark of Slaanesh
Halberd; Heavy Armour
Mark of Slaanesh
Halberd; Heavy Armour
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 85.0 Pts
Mark of Slaanesh; Throwing Axes
5 Warhorse @ [0.0] Pts
5 Warhorse @ [0.0] Pts
5 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Chimera @ 275.0 Pts
Flaming Breath; Regenerating Flesh
1 Chimera @ 245.0 Pts
Regenerating Flesh
3 Skullcrushers @ 234.0 Pts
Frenzy; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield
3 Juggernaut of Khorne @ [0.0] Pts
3 Skullcrushers @ 234.0 Pts
Frenzy; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield
3 Juggernaut of Khorne @ [0.0] Pts
Models in Army: 29
Total Army Cost: 2399.0
Bardzo stabilna rozpa, Demon Prince zabił lorda na Smoku, jedne jaggery z bsb rozjechały (z flanki) egzeki z bsb asfem, czary nurgla sycące wylosowałem 2 i 4 i przy tym zostałem (4 jest mocna). Narazie moja rozpa jest ciekaw ai dobra myśle nią sie pobawić i potestować.
Rozpa typowy napór na gwałt...
YYYY pisze:Ekhem, HE dostają od naporowego WoChu maskę w 4 tury. Demon Prince sam zabija 2 klocki WL..... pisze:Poza tym, HE to jedyna chyba armia, z którą taki WoCh nie powinien grać.
Małe troszkę te punkty. Generalnie standardem turniejowym jest 2400pkt, ale wiadomo, że to już dosyć sporo jak na początek, jednak zobaczysz, że HE zaczynają być ciekawe dopiero od jakichś 1500pkt, a nawet 2000pkt w górę. Dodam, że jeśli Gryf będzie robił za Orła (no bo Książę na Gryfie to jakieś 500pkt i wchodzi dopiero na 2000pkt o koło), to zestaw z Island of Blood daje ci o koło 600pkt, także zauważ, że to nie jest droga armia przez swoją liczebność. Możesz te informacje teraz przełożyć odpowiednio na White Lionów i Łuczników, jeśli nie zamierzasz kupować IoB, aby wiedzieć jak to wygląda w stosunku ilość/punktyun4green pisze: Ponadto, co bedzie mi potrzebne do zrobienia podstawowej rozpiski (nie znam formatow ale chyba 500-600 pkt?) takiej abym nie zbankrutowal a mogl juz zaczac sie uczyc na wlasnym tylku ;D
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Moim zdaniem tak jest w systemach GW.loboba pisze: Czy HE mają tylko szanse wygranej jak ktoś ma dużego skilla ? Trzeba dużo się nimi namęczyć ?
Bo takie odnoszę wrażenie że trzeba się dużo nakombinować żeby coś osiągnąć.