Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Breath weapona raz na grę, nie muszą szarżować, mogą go użyć też w strzelaniu. Przerzuty tylko jak szarzuja.
A to nie jest tak, że parry nie możesz używać kiedy masz tylko magiczną tarczę?Maciek P. pisze:
Może używać zwykłego save, ale nie ma parry save z magiczną bronią. To moze dlatego.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Magiczna tarcza, jak i broń uniemożliwia parowanie. Trochę to dziwne, ale tak stoi w zasadach.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Witam
Mam małe pytanko odnoście Grut's Sickle. W zasadach pisze że po użyciu "this add + 2 to ALL casting rolls this magic phase". Zatem dodaje się +2 dla wszystkich czarodzieji którzy rzucają czary w tej fazie gry czy tylko dla posiadacza Grut's Sickle?
W końcu pisze "ALL" a nie "for this character" ale wole się upewnić.
Mam małe pytanko odnoście Grut's Sickle. W zasadach pisze że po użyciu "this add + 2 to ALL casting rolls this magic phase". Zatem dodaje się +2 dla wszystkich czarodzieji którzy rzucają czary w tej fazie gry czy tylko dla posiadacza Grut's Sickle?
W końcu pisze "ALL" a nie "for this character" ale wole się upewnić.
Gorgery są spoko - jak już zostało napisane zjadają maszynki, są fajne jak wychodzą z krawędzi, sam rok temu grałem na euro na dwóch. Ale niestety koszt 90 punktów jest dużym minusem.
Wisła Kraków.
Powiedziałbym, że brak jakichkolwiek savów/wardów/czegokolwiek-do-obrony też boli. Grałem teraz lokalną ligę na jednym (bo format 1600), pierwsze bitwy, super. Ludzie nie znają, zjadam park maszyn, bomba. Teraz niestety, gdy się ograli, Dżordż wychodzi, dostaje strzała, idzie spać.
Piechotę która ma S 3 i 3 T mieli aż miło
Mój gorger kiedyś od przodu w dwie tury zagryzł i zagonił 20 mieczników imperium nie tracąc ani rany
Fajnie odciąga uwagę dział, bo jak nie odstrzelą go to je zje. Ale żeby miał jakiekolwiek szanse to muszą być w rozpisce dwa-trzy.
Mój gorger kiedyś od przodu w dwie tury zagryzł i zagonił 20 mieczników imperium nie tracąc ani rany
Fajnie odciąga uwagę dział, bo jak nie odstrzelą go to je zje. Ale żeby miał jakiekolwiek szanse to muszą być w rozpisce dwa-trzy.
Wisła Kraków.