Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: smiejagreg »

Daj większe, dużo większe kontrasty na tych włosach , używaj różnych farb, inaczej nie będzie efektu...

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

zacząłem spearmanów...

Obrazek

Obrazek

włócznie kombinowane od szkieletów TK bo figsy kupiłem niekompletne i starałem się je jakoś podratować :wink:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Całkiem spoko wyszło =D> . Choć nie ma jak oryginały...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

=D> =D>
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Zacne krasie i ładnie pomalowane;) Ja też się pochwalę, bo po ponad półrocznej przerwie wróciłem do swoich Dwarfów. Oto efekt:
Obrazek
Obrazek
Będzie to filler. Wiadomo, do jakiego regimentu ;)
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

rzeźba twarzy tego krasnoluda woła o pomstę do nieba :evil:
ale nie to należy tutaj komentować tylko malowanie, a to jest naprawdę przyjemne dla oka :D
gdybym miał coś podpowiedzieć to bym zasugerował metaliki delikatnie zwashować, dać blinki na gemy i przmalować papugę na zielono albo czerwono albo zielono-czerwono :twisted:
dawaj więcej, piraci chyba jeszcze nie gościli w tej galerii

a z mojej strony, kolejna piątka spearmanów, tym razem 4/5 oryginały :D

Obrazek

Obrazek

pytanie czarne czy szare ranty podstawek ? przy poprzedniej piątce były szare a czarne szybciej i łatwiej się maluje, nie wyglądają też źle, maluje kolejną piątkę stąd pytanie jak wykańczać...

Awatar użytkownika
Gąszczu
Mudżahedin

Post autor: Gąszczu »

To ja też sie pochwale , a co :D

3 Slayerów w nieco odmiennych barwach niż standardowe - odchodzimy od klasyki !! Zdjęcia kiepskie ale najlepsze jakie udało mi sie zrobić - zastosowałem NMM bo pasuje do tych jasnych kolorków

Obrazek
Obrazek

Zdjecia mało ostre ale może czegoś sie dopatrzycie.

Obrazek
Obrazek

A tu Ironi ktorym też nie podpasowała klasyka barw.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdro.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

miłe ale slayerzy mi sie nei podobaja :D
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Ironi fajni, zdjęcie z fleszem trochę ich skrzywdziło, szkoda, że widać sloty bo psuje to odbiór całości i chyba muzyk powinien mieć maskę na twarzy ?

Żółto-czarne spodnie zabójców zajebiaszcze, na zdjęciu skóra trochę płaska, ale może to tylko wina zdjęcia.
Co do kolorów irokezów, to ja jestem konserwatystą w tym temacie :oops: różne odcienie pomarańczowego ale jednak pomarańczowego, jeżeli Tobie sią takie podobają to technicznie są ok
Gdybś nie napisał że to NMM to bym pomyślał że spoko metaliki wyszły =D>

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Muzyk chyba od hamaków :wink:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Post autor: Shin Ryu »

Obrazek

Obrazek

Reszta fotek na moim blogu, link w podpisie.
Pozdrawiam :)
GOLD and GLORY - DOGS of WAR
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Całkiem fajnie całość wyszła. Ciutkę zbyt równomiernie rozłożone kępki trawy i kamienie na podstawce, no i topór wbity w gobbasa powinien coś tam z niego wydzielić :wink: ...

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Z tą trawką i kamieniami masz rację, ale przyklejałem je bardziej na "pusty teren" a nie na kamyczki i tak dziwnie wyszło ;)

Co do goboska to faktycznie powinienem mu zapodać troszkę posoki, ale zonk jest taki, że nie wiem jaką krew mają orki i gobliny ;)
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

fajnie wygląda maszyna na takiej podstawce "opowiada jakąś historię" :P
skóra zabójców mogłaby być bardziej pocieniowana albo porozjaśniana bo tutaj wygląda na jeden kolor tylko - może to wina zdjęcia bo u mnie jest podobnie :?
mam ten model i tydzień mi zeszło z wyczyszczeniem i posklejaniem a malowanie chyba w przyłszym roku :cry:
pytanie o ogólne wrażenia z malowania ?

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Thorkild pisze:skóra zabójców mogłaby być bardziej pocieniowana albo porozjaśniana bo tutaj wygląda na jeden kolor tylko - może to wina zdjęcia bo u mnie jest podobnie :?
Aktualnie skóra jest dość jednolita (dwarf flesh). Używałem washa (ogryn flesh) ale skóra wyszła tak troszkę zbyt "brudna" i zacząłem ją rozjaśniać i wyszło jak wyszło ;) Myślałem o rozjaśnieniu tego co jest teraz, ale mam tylko jeden kolor jaśniejszy (elf flesh), ale on jest troszkę zbyt jasny, więc dałem sobie spokój. Jak przyjdzie mi poprawiać moich 30 Zabójców wtedy pewnie coś pokombinuję bardziej ;)
Thorkild pisze:mam ten model i tydzień mi zeszło z wyczyszczeniem i posklejaniem a malowanie chyba w przyłszym roku :cry:
pytanie o ogólne wrażenia z malowania ?
Najlepiej pomalować przed sklejeniem, wtedy wszytko będzie wyglądało tak jak trzeba ;) Mój już był sklejony więc wyszło jak wyszło. Na początku wydaje się że będzie się elegancko malowało, ale w miarę malowania wychodzą na wierzch wszystkie upierdliwe "rzeczy".
Z malowaniem metalików też średnio sobie radzę, a machinka cała jest przecież (powinna być) metalowa.
Ogólnie model był średnio-trudny do ogarnięcia (przynajmniej dla mnie ;) ).
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Shin Ryu pisze: Aktualnie skóra jest dość jednolita (dwarf flesh). Używałem washa (ogryn flesh) ale skóra wyszła tak troszkę zbyt "brudna" i zacząłem ją rozjaśniać i wyszło jak wyszło ;) Myślałem o rozjaśnieniu tego co jest teraz, ale mam tylko jeden kolor jaśniejszy (elf flesh), ale on jest troszkę zbyt jasny, więc dałem sobie spokój. Jak przyjdzie mi poprawiać moich 30 Zabójców wtedy pewnie coś pokombinuję bardziej ;)
Coś chyba tę skórę nie tak rozkminiasz. Bardzo dobrze, że masz dwarf flesh i elf flesh. Zaczynaj skórę od jeszcze ciemniejszych odcieni - np od jakiegoś brązu. To powinna być podstawa. Na to dopiero dwarf flesh, potem - ile ich sobie życzysz zrobić- mieszanki dwarf flesh i elf flesh, a na koniec ostateczne hilighty samym elf fleshem. I NA TO DOPIERO wrzucasz washa (ogryn), niekoniecznie prosto z pojemnika. Możesz go ciutkę rozcieńczyć, bo dość mocno ściemnia całość i sprawia, że skóra wygląda brudno. Nie bój się rozjaśnień, wash kontrasty zatrze... Próbuj na razie w ten deseń, później przyjdzie może czas na washe czerwone i fioletowe :wink: ...

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

dokładnie tak jak Smiejagreg pisze.
Ja zaczynam od tallern flash później rozwodniony dwarf kilka warstw a na koniec rozwodniony elf a nawet bleached bone. Nie znam aktualnych nazw...
na koniec sepią albo ogrynem i będzie zajebiaszczo :P
może przez święta pomaluje jakiegoś slayera [-o< to zaprezentuje jak to wychodzi

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dla mnie bleached bone to już ciut za mało cieliste. Wolę po zwashowaniu jeszcze raz porozjasniać elf fleshem :wink: .

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Dzięki za rady, na pewno się do nich zastosuję :D
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

ODPOWIEDZ