Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Kilka pytań:
1. Czy czar "Fala szczurów" można rzucać do combatu?
2. Czy doomrocket można rzucać z combatu?
3. Jak jest teraz z hitami w seera? Jeśli trebek strzelał w dzwon to wcześniej kulało się i na 1-5 dostawał dzwon, a na 6 Seer. Dalej tak jest?
1. Czy czar "Fala szczurów" można rzucać do combatu?
2. Czy doomrocket można rzucać z combatu?
3. Jak jest teraz z hitami w seera? Jeśli trebek strzelał w dzwon to wcześniej kulało się i na 1-5 dostawał dzwon, a na 6 Seer. Dalej tak jest?
No tutaj to chyba jest inaczej - trebki walą templatką, więc dostaje i góra i dół.Gallanomen pisze:3. Jak jest teraz z hitami w seera? Jeśli trebek strzelał w dzwon to wcześniej kulało się i na 1-5 dostawał dzwon, a na 6 Seer. Dalej tak jest?
A tutaj jest chyba nawet w opisie czaru jak działa, jeśli rzucasz do combatu, chyba, że chodzi Ci o rzucenie np w walkę kogoś ze slejwami to pewnie można, bo teraz w nich można wszystkoGallanomen pisze: 1. Czy czar "Fala szczurów" można rzucać do combatu?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Chodziło mi o combat ze sztormami, gdy rzucam z boku tak aby dostała tylko walcząca jednostka wroga. Co prawda jest do combatu ale obrywa tylko wroga jednostka.
Kolejne pytanie. Czy jak mam w rozpie 2 inżynierów i seera, to czy seer i inżynier albo 2 inżynierów może mieć czar "Spacz błyskawica"? Bo nie jest to sygnaturka, ale napisane w AB, że mogę zamienić jeden na ten właśnie czar (jeśli chodzi o Engów)
Kolejne pytanie. Czy jak mam w rozpie 2 inżynierów i seera, to czy seer i inżynier albo 2 inżynierów może mieć czar "Spacz błyskawica"? Bo nie jest to sygnaturka, ale napisane w AB, że mogę zamienić jeden na ten właśnie czar (jeśli chodzi o Engów)
Wszystko zależy od kolejności w jakiej losujesz czary. Jak najpierw za Elektryków i weźmiesz WL to Seer już mieć nie może (wymienia sobie na dowolny czar jak trafisz WL). Jak Seer jest pierwszy i wylosuje WL to możesz sobie zostawić i do tego potem Elektrycy mogą również wybrać sobie ten czar.
Life's a game with save and load features disabled.
Przeglądałem ostatnio rozpiski bez dzwonu i dużo ludzi wystawia Warlorda z Bonebreakerem. Zapewne ląduje w sztormach i tu moje pytanie, jak go składać i czy daje radę?
Figurki warlorda z bonebreakerem nie znalazłem w sklepach, ale mam go samego. Jak Wy go proksujecie albo z czego konwersja? Bo nie wiem czy on na nim siedzi, czy może stać obok
Figurki warlorda z bonebreakerem nie znalazłem w sklepach, ale mam go samego. Jak Wy go proksujecie albo z czego konwersja? Bo nie wiem czy on na nim siedzi, czy może stać obok
Jeśli chodzi o slavy to zawsze wystawiam po 5 w szeregu i staram się maksymalizować to 40 modeli, żeby jak najdłużej trzymały przeciwnika i można było strzelać wszystkim do tego combatu. Także radziłbym żebyś zrobił treje 5x8. Clanratów daję do dzwonu, także treja pod dzwon mam osobnego na 30 pieszych modeli i ew dokładam z tyłu. Jeśli byś chciał wystawiać poza dzwonem to tak samo jak slavy, ponieważ ewentualny combat ma jak najdłużej pozwalać korzystać ze steadfasta. Na monkach nie gram, albo robię to rzadko także nie orientuje się. Jeśli chcesz ich z furą to tak samo jak z dzwonem, osobna podstawka na fure i piesze modele, a resztę ew dołożysz. Jeśli chodzi o sztormów to zależy z kim grasz. Jak grałem na 1500 to wystawiałem 5x8, bo moim generałem był inżynier także musiałem polegać na szeregach i BSB'ku, ale udało się na szczęście . Na format euro to opłaca się ich wystawiać w hordę. ponieważ mając halabardy, czyli +1 do siły biją z 3 szeregów. Czyli na coś lepszego styka się 7. 7x3=21+1(szef)=22 ataki. A liderę bierzesz od generała i ew przerzut od BSB'ka. Fajnie jak w nich siedzi też assasin z weeping blade na ew pojedynek lub, żeby po prostu wbić więcej woundów
Gallanomen, warlord na BB to kowboj, nie opłaca się go wystawiać w jednostce, bo traci na mobilności, a u szczurów i tak nie dostaje LoSa od niczego Co do złożenia, zajrzyj do moich rozp na forum, lubuje się w tym kolesiu
Let the River of Blood flow...
Odpowiednio zagrany owszem, choć zasuwa nie tyle jako "wolny strzelec" co posiadając CoC trzymam go w 12" od gienka i BSB z +1 do liderki Albo można wziąć kilku, eg: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 8#p1057008 - ostatnia rozpa w wątku, choć to już wersja hardcore
Let the River of Blood flow...