Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Bayard »

Thialfi, pomalowany na konkurs na forum Bugman's Brewery. Tematem konkursu było palenie ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Kolejne krasnoludy gotowe do boju:
Obrazek

A tak prezentuje się oddział po ostatnich uzupełnieniach
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bardzo zacne figsy i fajne malowanie =D> =D> =D> Niech się schowają obecne dwarfy głęboko do mysiej dziury, i nie obrażają swoim wyglądem porządnych ludzi :!: :!: :!:
Widzę, że niekoniecznie wsadzasz do regimentu samych imperiali :wink: ...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

milusio, troszke zazdroszczę.

@ Grzegorz, w sumie to jakby się przyjrzeć katalogom, to ten sam model raz jest imperialem, raz norsem a raz aadventurersem także rożnie z tym bywa i to raczej zależy od kolekcjonera na który katalog sie powola :D
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

True. Poza tym to wcale nie był zarzut. Myślę, że to nie ma specjalnie znaczenia - istotne są figsy w regimencie i sam regiment jako całość. A tutaj jest sam miód. Ja dopiero ich zbieram, tak że też zazdroszczę niektórych figsów :wink: Za sam wygląd powinni mieć bonus w każdej rozgrywce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Dzięki ;)
@smiejagreg
Ostatnio całkiem nieźle się spisali- wytrzymali szarżę Skull Crasherów od frontu i Chimery od boku, pogonili oba oddziały i dopiero White Lioni ich zmogli (tak, grałem przeciwko sojuszowi WoChu i HE- od dawna wiadomo, że nie można ufać Elfom :P ), ale wtedy oddział był już mocno osłabiony...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No właśnie - a nowe plastiki to by spierdalały na sam widok takich regimentów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Ortodoksy !! :wink: Fail cast z ludzików by się roztopił na taki widok :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

Bayard podziwiam za:
1. konsekwencje z imionami na podstawkach, kiedyś nie byłem tym zachwycony ale przy takiej ilości dodaje to charakteru
2. maziańce na tarczach i sztandarze -ilość dłubania podobna penie do imion na podstawkach
3. modele i ich malowanie aż miło popatrzeć
dokładnie w takiej kolejności =D>

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Dzięki Thorkild ;) Imiona są o wiele łatwiejsze do wymyślenia i pomalowania niż tarcze i sztandary- wstęga zajmuje mi około 5 minut, tarcza to co najmniej pół godziny (jeśli łatwy wzór), a często dużo dłużej...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Uh oh wyglądają więcej niż dobrze. Ta idea z imionami przemawia do mnie. Gratsy w związku z tarczami.
Booxi pisze:milusio, troszke zazdroszczę.

@ Grzegorz, w sumie to jakby się przyjrzeć katalogom, to ten sam model raz jest imperialem, raz norsem a raz aadventurersem także rożnie z tym bywa i to raczej zależy od kolekcjonera na który katalog sie powola :D
Dokładnie tak bywa. Sam się zawiesiłem wsadzając gościa do regimentu a potem patrzę a tu u kilku osób jako imperial i wszyscy klaszczą.
Chociaż wczoraj widziałem kolekcję, gdzie ładnie podzielono imperiali, norsów itp.http://www.bugmansbrewery.com/topic/243 ... ons/page-2
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jestem tego samego zdania, co Bayard - pakować do regimentu te figsy, które pasują właścicielowi. Sam do starych hamków wsadziłem kilku z innych okolic, bo mi pasowały po prostu. Poza tym czasem jest tak, że nie cały regiment mi pasuje, a tylko poszczególne figsy z niego. Tak jest np. z dragon company. Oprócz CG reszta jest po prostu koszmarna i nie zamierzam ich kupować. Natomiast sam Cg jest swietny i warto go zaimplementować do któregoś z regimentu, co też niedługo poczynię :wink: ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

A ja i tak pomaluje Dragons. Nie są śliczne, ale pomaluje by dołączyć do kolekcji ;]
Ale zgodzę się, jak malowałem regiment to miałem przed oczami pospolite ruszenie, czyli każdy zostawił swoją starą (albo kowadło...różnie to bywa) i poszedł prasować gobliny bez nawilżania. Nie mówię, że nie chciałbym całego regimentu spear'ów, norsów czy innych oddzielnie. Ale hamki zrobię hermetyczne.

A tu moje koszmary z jeszcze gorszymi zdjęciami.
Obrazek
Obrazek
Tak wiem, młotek krzywy, ale za późno zobaczyłem
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Mi się takie miśki podobają :wink:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

@dzikki
Fajnie zrobiłeś żyrka, poszedł w dobre ręce.
Wirnik na stałe klejony czy ruchomy? Pytam, bo jak masz jakiś fajny patent na ruchomy wirnik to chętnie podpatrzę.

@Bayard
Te celtyckie wzorki skopiowałeś z czegoś czy to własna inwencja twórcza? Tak czy siak znakomity efekt. Podobnie imienne podstawki - szacunek za włożoną pracę.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Chwilowo wirnik jest na stałe, ale potem idzie do przeróbki (pójdzie w ruch wiertarka, mały sztyft i może magnesy). Mam patent na podstawkę ze skrzynią i skarbem obok, pękniętą tarczą i czaszkami. Tylko muszę to ogarnąć a chwilowo wsiąkłem w imperiale. Wszelkie wykończenia podstawkowe będą więc na końcu (a będzie tego dużo).

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fajne figsy, ale żółto-czarna kombinacja kolorystyczna nie do końca mnie przekonuje...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Kolory Sollandu (obecnie części Wissenlandu). Mam słabość do żółtego z czarnym ;]

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jestem kompletnym fluffowym ignorantem, więc specjalnie nie patrzę w ten sposób. Maluję swoich krasi wg własnego upodobania, bez oglądania się na fluff.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Ja jestem raczej konserwą w tych sprawach, ale oba uniwersum WH stanowią moje hobby od 8 klasy szkoły podstawowej. Taka mała pasja. Nawet jak nie malowałem to i tak czytałem.

ODPOWIEDZ