Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: trikk »

Xyxel pisze:ASF ma cały oddział (przeczytaj zasady upgrade-a). Dlatego są takie dobre. Poisony i ap owszem tylko wierzchowce.
S5 na HM niezłe ale z I4 przeciwko do I5. Więc mogą nie zdążyc dobic celu. Chyba myślimy o różnych sytuacjach.
No i HS będą idealni przeciwko drugiemu Chaosowi, skoro wszyscy są przekonani że "tylko HM i psy" :D

Od ucieczki psów jest panika na pobliskich oddziałach?
Muszę doczytac RB bo myślałem, że tylko jeśli psy zostały by złamane w walce albo unicestwione.
Góra wymienia speary na hellscourge, więc dla mnie to trochę naciągana intepretacja z tym ASF na całości.

Chodzi o to, że psy łatwo spanikować, ciężko zebrać i nawet jak zostanie 1 to z M7 i bez free reformów ciężko sprawnie odgiąć.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Konne marudy to najlepsza odginaczka i niema innej opcji.Jedyna przewaga Hellsów to Mv10 i to tyle
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@Xyxel - zdecydowanie, ASF ma tylko góra - nie wymyślaj zasad proszę

O czym w ogóle my dyskutujemy...czy śmiecowy unit wolimy tańszy i corowy czy droższy i specjalowy? Przecież to głupia dyskusja!

Niech sobie Xyxel gra czym tam chce jak nie rozumie dlaczego jest w błędzie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Xyxel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Xyxel »

Robert nie chodziło o odginaczki, a o czyszczenie z wrogich odginaczek i zaatakowanie czasem czegoś grubszego. Może nie powiedziałem o tym wyraźniej wcześniej. Do samego odginania, goli HM lepsi od HS oczywiście.

Co do ASF to ja zasad nie wymyślam, wystarczy spojrzec na stronę nr 33 i dokładnie przeczytac. Zresztą zacytuję :
"A unit of Hellstriders of Slaanesh upgraded with hellscourges have Always Strike First special rule in the first round of each combat."

Przy zasadzie Armour Piercing, Daemonic Attacks, Poisoned Attacks jest wyraźnie wyszczególnione, że dotyczy to tylko wierzchowców.
Przy powyższej zasadzie upgradeu dla hellscourges mowa jest od oddziale (unit). Nie o modelu, nie o jeźdźcy, nie tylko broni, itd.

EDIT.
Hehe widzę po poniższych dwóch odpowiedziach, że polhammer króluje. Zasada jest jasno opisana (unit).
Nie będę się schylał do dalszej dyskusji przeciwko takim żelaznym "bo tak" kontrargumentom.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2013, o 17:42 przez Xyxel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Nie. Gora zamienia włócznie na hellscourge i tylko oni maja ASF.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

trikk pisze:Nie. Gora zamienia włócznie na hellscourge i tylko oni maja ASF.
+1
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

czy mag na dysku ma losa od psów? Jaki to jest w ogóle typ jednostki?
Ostatnio zmieniony 31 mar 2013, o 20:49 przez PiotrB, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Co to za pomysl glupi;) ofc nie;)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

głupi bo ? Dysk jest przecież war beastem... od jakiej więc jednostki mag na dysku ma losa ?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Bo w RB jest napisane, że bohaterowie na warbeastach są kawalerią:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

a to jeszcze lepiej niż myślałem - czyli ma losa od maruderów?

I jeszcze jedno pytanie- o Skull of catan i maga na demonic mouncie - na jakim ld testuje się ten model w przypadku kiedy mag ma już obniżone ld?
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

PiotrB pisze:a to jeszcze lepiej niż myślałem - czyli ma losa od maruderów?

I jeszcze jedno pytanie- o Skull of catan i maga na demonic mouncie - na jakim ld testuje się ten model w przypadku kiedy mag ma już obniżone ld?
Serio? Serio?

Na Ld jeźdzca, bo Ld mounta się nigdy nie używa....
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

I ulubione furionowe unless statet otherwise, ale zapytam liddera na wszelki wypadek, jednakze wydaje mi sie ze jako ze to jeden model bedzie mial nizsza.

Ma losa od marud i kawalerii. Myslalem ze widziales wielokrotnie dyskowcow teleportujacych sie do fasta, korzystajacych z losa i wpadajacych w maszynke chocby;)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Post autor: Kroon »

Hej,

A czy ktoś z Was myślał kiedyś o posadzeniu Lorda a rydwan? :D , pewnie to głupi pomysł, ale miło by było poznać zdanie bardziej doświadczonych graczy.
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Lorda to może nie ale Herosa... mam zamiar tak zagrać kilka razy, dam znać jak to wyglądało.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Lord na Rydwanie jest dla mnie troszkę za wolny.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Za wolny i za łatwo łapie pociski z dział i katapult. TK to chociaż mogą się schować w oddziale dla look-out'a, a ty będziesz paradował samotny jak mocher na love parade.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Czy ołtarz teraz daje ten swoj buff na d3 postaci czy oddzialów??

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Postaci

Obrazek

Awatar użytkownika
lapamat
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: lapamat »

Co polecacie na Tomb Kings, nie wiem zbytnio jak tą armię ugryźć, ostatnio grałem z nimi parę bitewek wszystkie kończyły się remisem przeważnie z przewagą dla mnie. Jednak nie udaje mi się ich całkowicie zgnębić głównie ze względu na wkurzające katapy, ostatnio w pierwszej turze zeszła mi przez nie chimera, potem helka, dziś w pierwszej turze klocek warriorów^^ Dodatkowo casket jest wnerwiający, any ideas?

ODPOWIEDZ